Kirjoittanut Lari Vesander | huhtikuu 1, 2009

Neljän kerroksen väkeä

Tähän aikaan kaudesta on tapana tehdä veikkauksia siitä, millaiselta sarjataulukko näyttää kauden päätteeksi. Toimittajilla ei ole yleensä tapana tehdä tarkkoja veikkauksia, koska veikkaaminen on vaikeaa ja epäonnistumisesta jää lähes varmasti kiinni. Omastakin kristallipallostani puuttuvat HD-ominaisuudet, mutta sen uskallan jo nyt sanoa, että tämän kauden liigassa mestaruus on kahden kauppa ja putoamistaistelu käydään kolmen joukkueen kesken – ja koska katon ja kellarin välissä on vielä yläkerta (ylempi keskikasti tai mitalitaisto) ja alakerta (alempi keskikasti), löytyy liigasta kaikkiaan neljän kerroksen väkeä.

Kattokaksikko: Honka ja HJK
Honka ja HJK ovat kauden alla suurimmat ennakkosuosikit. Molemmilla on laaja ja tasokas rinki sekä pitkään koossa pysynyt runko – niin pelaajien kuin valmentajiston osalta. Kauden alkupainotteisuus vain lisää pääkaupunkiseudun joukkueiden suosikkiasemaa. Jos minun pitäisi nyt veikata mestaria, veikkaisin Honkaa.

Yläkerta: TamU, TPS, Inter, Haka ja Lahti
Tampere Unitedilla, TPS:llä, Interillä, Hakalla ja Lahdella on kaikilla mahdollisuudet kolmen joukkoon, mutta silti jokainen näistä seuroista on kauden alkaessa vähintään askeleen suosikkiduoa jäljessä. TPS:llä on syynä valmentajan vaihtuminen – TPS tuskin voittaa mestaruutta niin pitkään kuin sarjaohjelma pysyy alkupainotteisena ja seura vaihtaa valmentajaa jokaisen kauden jälkeen. Interillä ja Hakalla syynä on pelaajien suuri vaihtuvuus, Lahdella taas ykköspyssy Rafaelin loukkaantuminen. Tampere Unitedille viime kausi taas oli liki katastrofaalinen, mutta manselaisryhmä parantaa nyt varmasti – varsinkin kun joukkueella ei ole (kuten ei Tepsilläkään) euromatseja pelattavanaan.

Alakerta: MyPa, MIFK, Jaro ja VPS
Tällä kvartetilla ei ole sen paremmin asiaa taisteluun eurocuppaikoista kuin tarvetta pelätä sarjapaikkansa puolesta. MyPa on muuttunut talven aikana liikaa pärjätäkseen hyvin tällä kaudella. Lisäksi varsinkin joukkueen hyökkäyspää on arvoitus. MIFK on esiintynyt edukseen liigacupissa ja saattaa olla alkukauden yllättäjä. Sama pätee tietyllä varauksella myös talousvaikeuksista kärsivään Jaroon. VPS on vahvistunut viime kaudesta, mutta maalinteko on luultavasti vieläkin tervanjuontia vaasalaisille.

Kellarikolmikko: RoPS, KuPS ja JJK
Kun katselin Ropsin esityksiä Liigacupissa, aloin kääntyä TPS-kapteeni Jarno Heinikankaan kannalle: Mika Nurmela sai viime kaudella rovaniemeläiset pelaamaan kykyjensä ylärajoilla. Tällä kaudella joukkueella ei ole pelillistä johtajaa, joten kentälle on astellut sekalainen ja kuriton seurakunta, jolla on heikko puolustus ja vaaraton hyökkäys. (Seurakunta jolla on heikko puolustus? No ymmärsitte ehkä mitä tarkoitin, toivottavasti ainakin…)
Minulla on sympatioita Savon suuntaan, mutta siitä huolimatta kylmä fakta on, että viime kaudella Kupsin piti erossa suorasta putoamisesta vain yksi asia: KooTeePee. Eikä kuopiolaiskonkkaronkka ole varsinaisesti vahvistunut tälle kaudelle. KuPS ja hups rimmaavat, ja se kertookin olennaisen savolaisen seulapuolustuksen pitävyydestä. Vastustajan päässäkin kolisee Kupsin käsittelyssä, mutta useimmiten soi oma verkko.
Ja Keski-Suomeen päin minulla vasta sympatioita onkin… On hienoa, että futiksen kehitysmaan mustasta aukosta on vihdoin noussut joukkue liigatasolle. Jyväskylässä on varmasti luvassa jännittävä liigakausi, kun JJK taistelee sarjapaikastaan. Jyväskylän kesästä tulee korea ja eksoottinen, kiitos aasialaishankintojen, mutta JJK kaipaisi kyllä vielä kunnon hyökkääjään täyttämään Babatunde Wusun saappaat.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: