Kirjoittanut Lari Vesander | huhtikuu 4, 2009

Dragtsma: ”HJK, Honka ja TamU tämän kauden suosikit”

Interin Job Dragtsma pitää Honkaa sekä Liigacupin finalisteja HJK:ta ja Tampere Unitedia tämän kauden suurimpina suosikkeina – mutta ei sen takia, että nämä joukkueet aiheuttivat viime liigakaudella 100 prosenttia Interin tappiosta ja 75 prosenttia päästetyistä maaleista.

Poikkeuksellinen kausi tuottaa poikkeuksellisia tilastoja – ja poikkeuksellisista tilastoista saa helposti kaivettua poikkeuksellisia faktoja. Ja Turun Interin viime kausi oli taatusti poikkeuksellinen. Joukkue voitti 15 ottelua, pelasi yhdeksän tasan ja hävisi vain kaksi. Kaiken kaikkiaan joukkue ”menetti” 26 ottelussa vain 24 pistettä – 18 tasapelien ja kuusi tappioiden takia.

Kun Interin tasapeli- ja tappiotilastoja pöyhii ja pyörittelee hieman, selviää että joukkueen pistemenetyksistä suurin osa tuli HJK:lle, Tamulle ja Hongalle. Inter ei voittanut näitä joukkueita kertaakaan. Honkaa vastaan se pelasi kaksi tasapeliä. Tamulta irtosi tasapeli ja tappio – HJK tarjosi saman satsin ja pudotti turkulaiset vielä cupistakin. Kaikkiaan Inter menetti tälle kolmikolle 14 pistettä (0 voittoa – 4 tasapeliä – 2 tappiota). Lopuille kymmenelle joukkueelle Inter menetti vain 10 pistettä (15 voittoa – 5 tasapeliä – 0 tappiota).

Eikä tässä vielä kaikki. HJK ja TamU ovat olleet Dragtsmalle äärimmäisen hankalia vastustajia aiemminkin. Hollantilaisluotsin kahden liigakauden aikana Inter on saalistanut Klubilta ja Unitedilta vain neljä tasapeliä. Turpiin on tullut niin ikään neljästi. Ja jos verrataan päästettyjä maaleja, niin varsinkin viime kauden osalta ero HJK ja TamU onnistuivat tekemään Interille suhteellisesti suhteettoman paljon hallaa: neljässä Klubia ja Unitedia vastaan pelaamassaan liigaottelussa Inter laski seitsemän maalia – muissa 22 pelissä pallo löysi Interin verkkoon vain viisi kertaa. Ero päästetyissä maaleissa per ottelu on lähes kahdeksankertainen (HJK ja TamU 1,75, muut 0,23).

”Nuo kolme joukkuetta ovat tällä kaudella kolme kovinta suosikkia. Normaalioloissa ne ovat myös kolme kovinta vastustajaamme tänäkin vuonna”, Inter-valmentaja Job Dragtsma sanoo.

Kolmikon suosikkiasemaa tukee sekin, että kaikilla kolmella on samat valmentajat ja lähestulkoon sama avauskokoonpano kuin viime kaudella. Tämä on luultavasti vaikuttanut siihenkin, että juuri Tampere United ja HJK ovat selvinneet Liigacupin finaaliin.

Näistä seikoista huolimatta Dragtsma sanoo ajattelevansa liigaa paljon enemmän kokonaisuutena kuin yksittäisinä otteluina ja pelipareina.

”Kaikki 26 peliä täytyy pelata ja niistä täytyy saada niin paljon pisteitä kuin mahdollista. Periaatteessa voimme vaikka hävitä kaksi kertaa samalle joukkueelle, sillä jos voitamme pari seuraavaa peliä ja tuo joukkue taas häviää ne, puntit ovat tasan.”

Vaikka vanha viisaus ”sarjakausi ei ole pikamatka vaan maraton” päteekin melko hyvin myös Veikkausliigaan, Interin kannattajat tuskin toivoisivat kahden tappio-ottelun osuvan paikallispeleihin Turun Palloseuraa vastaan – varsikin kun Sinimustat veivät viime kauden liigakohtaamiset yhteismaalein 7-0.

”En ajattele sitä niin, että meillä olisi ollut TPS:stä psykologinen yliote. Pelasimme niissä kahdessa liigaottelussa hyvin ja TPS:llä oli silloin paljon muita ongelmia, jotka eivät ole minun asiani. Tätä kautta ajatellen tiedän vain sen, että TPS:n voittaminen ei ole tänä vuonna yhtä helppoa kuin viime vuonna.”

(Lisää Dragtsman mietteitä löytyy Puoliajan edellisestä jutusta.)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: