Kirjoittanut Lari Vesander | huhtikuu 17, 2009

Mahdottomia tavoitteita

Jos liigaseurojen tavoitteisiin on luottamista, niin tulevasta kaudesta on yhtä juhlaa: Kolmen parhaan joukkoon sijoittuu yhdeksän joukkuetta, eikä kukaan joudu edes karsimaan, sillä huonoimmatkin päätyvät sijoille 8-10. Ja jos kaikki seurat saavuttavat sijoitustavoitteensa, niin silloin ne varmasti saavuttavat myös kauden alla julistetut yleisötavoitteensakin.

Yleisötavoitteita tarkastellessa tulee väistämättä ajatelleeksi, että Veikkausliiga-pomoillakin on ollut sormensa pelissä luvuista päätettäessä. Joukkueiden yleisötavoitteiden keskiarvoksi tulee nimittäin tasan 3 000. Voihan toki olla, että 14 muuttujan yhtälö on sattumalta osunut maagiseen lukuun, mutta vanhana tilastotieteilijänä rohkenen epäillä.

Sikäli kun seurojen antamia lukuja on uskominen, Veikkausliigan yleisökeskiarvo kasvoi viidessä vuodessa (2002-2007) peräti 50 prosentilla. Sen jälkeen yleisökeskiarvo sukelsikin viime vuonna 11 prosenttia. Tänä vuonna liigajoukkueet (tai sitten Veikkausliigan toimisto) ovat päättäneet, että tuo lasku kurotaan nyt korkojen kera takaisin.

Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, sillä urheiluviihde ei ole yhteiskunnasta erillinen saareke, johon lama ei vaikuta. Ottelusekoilut jo ennen kauden alkua vaativat veronsa – puhumattakaan pitkistä pelitauoista suurimmilla yleisöpaikkakunnilla.

Joten jos veikata pitäisi, niin katsojakeskiarvon alkaminen kolmosella jää jälleen kerran haaveeksi. Mutta onneksi se ei kuitenkaan ole suomalaisen jalkapallon ainoa oikea mittari.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: