Kirjoittanut Lari Vesander | Touko 11, 2009

MyPa voitti, Haapala loukkaantui

MyPa-HJK 1-0

Myllykosken Pallo kukisti kotonaan ansaitusti Helsingin Jalkapalloklubin. Voitto irtosi kanadalaisen Tosaint Rickettsin uran ensimmäisellä Veikkausliiga-maalilla. HJK:n päivää synkensi puolestaan tappion lisäksi kapteeni Tuomas Haapalan loukkaantuminen.

Ensimmäistä jaksoa hallitsivat MyPa ja rankkasade. Kokenut pelintekijä Ady oli ensimmäisellä jaksolla elementissään jaellessaan palloa kanssapelaajilleen.  Parhaat paikat MyPalle järjesti kuitenkin HJK: puolustus.

Ensin Jukka Raitalan ja Ville Wallenin kommunikointi ei toiminut ja Raitala oli puskea pallon omaan maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Raitala oma maali oli vielä lähempänä, kun hänen blokkauksensa Maxim Votinovin puskusta leijaili HJK-maalin ylärimaan.

Hetkeä myöhemmin Pyry Kärkkäinen epäonnistui haltuunotossaan ja Votinov pääsi läpiajoon. MyPa-kärki kuitenkin tykitti pallon hiuksenhienosti maalin yli.

HJK:n hyökkäys taas… No, Klubille olisi pitänyt viheltää rangaistuspotku, kun Toni Huttunen kaatoi Dawda Bah’n rangaistusalueella, mutta muuten joukkue kärsi suoraviivaisuuden puutteesta. Turhan usein raitapaitojen pelaajat lähtivät syöttämään vielä silloinkin, kun olisi pitänyt laukoa. Kevätmuhkuraiselle kentälle sopi paremmin MyPan suoraviivainen pelityyli.

Eipä siis ihme, että Klubi-luotsi Antti Muurinen tunnusti tauolla MyPan hallineen paremmin kotikenttänsä metkut. Muurinen myös sanoi joukkueensa ottavan Adyn tarkemmin toisella jaksolla.

Tuon jälkeen vierasjoukkue ehkä sai Adya kuriin, mutta sen kohtaloksi koituivat lopulta 420. liigapeliään pelanneen Toni Huttusen kulmat. Niistä ensimmäisen tolppamiehenä seissyt Sebastian Sorsa vielä selvitti, mutta seuraavaa ei pystynyt pelastamaan enää kukaan stadilaisista. Toni Lindberg lähetti Wallenin nyrkkeilemän pallon saksipotkulla Tosaint Rickettsille, joka jatkoi sen maalin edestä verkon perille.

Heti takaiskun jälkeen Muurinen vaihtoi hyökkääjänsä. Valeri Popovitsh ja täysin näkymätön Juho Mäkelä tulivat pois. Tilalle juoksivat Jarno Parikka ja Akseli Pelvas. Samalla Klubin peli muuttui huomattavasti liikkuvammaksi – hetkeksi.

MyPalta meni kymmenisen minuuttia saada pelinsä taas tasapainoon, mutta sen jälkeen kotijoukkueella ei ollut juurikaan hätää. HJK ei saanut vaihdettua peliään suuremmalle vaihteelle.

Ady sen sijaan jatkoi uuden keväänsä elämistä ja ravasi ja pyöritteli peliä vielä lisäajallakin. Valmentaja Janne Lindberg on löytänyt 36-vuotiaalle brasilialaiselle käyttöä ja saanut tämän syttymään motivoinnillaan uudelleen futaamiseen. HJK-ottelua katsellessa ei voinut kuin ihmetellä, onko kyseessä tosiaan sama yökerhoparkettien partaveitsi, josta jyväskyläläiset halusivat talvella palavasti eroon.

”HJK on aina kiva kaataa. Tämä peli oli kovaa taistelua. Ei siellä kentällä hirveästi hienouksia nähty. Koko joukkue teki hyvin duunia nollapelin eteen”, MyPan Toni Huttunen sanaili pelin jälkeen.

”Tämä oli hieno ja ansaittu voitto meille. Loppua kohti valuimme hieman liian syvälle. Siihen täytyy jatkossa kiinnittää huomiota, koska siellä saattaa sattua niitä kohtalokkaita lipsahduksia. Muuten jätkät toteuttivat laadittua taktiikkaa hienosti”, MyPan Janne Lindberg kiitteli.

Tappion lisäksi HJK:ta masensi Kouvolassa kapteeni Tuomas Haapalan loukkaantuminen. MyPan Maxim Votinov runttasi nappulansa Haapalan nilkoille sen verran rajusti, että hänen ottelunsa olisi pitänyt loppua siihen. Erotuomari Toni Pohjoismäki kuitenkin armahti Votinovin ja tyytyi pelkkään varoitukseen.

”Tämä oli taistelua. Pallo oli paljon ilmassa, eikä tämä ollut sitä peliä jota haluaisimme pelata. Olosuhteille ei voi mitään, mutta kyllä meidän hyökkäyskalustolla olisi pitänyt pystyä tekemään maali tai kaksi”, HJK:n Antti Muurinen totesi.

HJK:lla ja MyPalla on edessään härkäviikko. Torstaina Klubilla on edessä paikallispeli Honkaa vastaan ja sunnuntaina vierasottelu JJK:ta vastaan. Varsinkaan pääkaupunkiseudun derbystä ei maanantaisen kaltaisella esityksellä irtoa pistettäkään.

MyPa puolestaan kohtaa torstaina kotonaan Lahden ja sunnuntaina vieraissa IFK Mariehamnin.

Mainokset

Responses

  1. Loistava blogi, loistavia juttuja :ylos:

    • Loistava kiitos.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: