Kirjoittanut Lari Vesander | Touko 12, 2009

Kielimuuri vaikeuttaa Interin pelaamista

Turun Interin alkukausi on ollut tuloksellisesti melko hyvä. Inter on sarjassa toisena, tasapisteissä kärkijoukkue HJK:n kanssa. Kapteeni Henri Lehtonen myöntää kuitenkin, että joukkueen peli hakee vielä uomiaan.

”Jos Hooiveld ja Dominic Chatto olivat tärkeimmät pelaajamme viime kaudella. Jos pystyi pelaamaan pallon ihan mihin vaan ja Dominicille pystyi pelaamaan pallon ihan minne vaan. Heidän paikkaamisensa vie aikaa.”

Hooiveldin korvaajaksi hankittiin argentiinalainen Claudio Verino. Chatton paikalla keskikentän pohjalla  on puolestaan pelannut meksikolainen Alberto Ramirez. Kumpikin liittyi Interin joukkueeseen vain pari viikkoa ennen liigan alkua, joten sopeutuminen joukkueeseen on vielä kesken ja kielimuuri vaikeuttaa sitä.

”Ramirez ei puhu sanaakaan englantia ja Claudiokin puhuu vain muutaman sanan. Pelissä tulee paljon nopeita tilanteita, joissa pitää kommunikoida parilla sanalla ja toivoa, että toinen ymmärtää. Ja välillä tulee niitä tilanteita, ettei toinen sitten ymmärräkään. RoPS-pelissä ensimmäinen rankkari tuli tilanteesta, jossa näin, että Claudion takaa tuli mies. Huusin hänelle, että ’watch out’, mutta hän ei kuullut tai ymmärtänyt. Hän huomasi vastustajan liian myöhään, ja sitten mentiinkin jo pilkulle.”

Kommunikaatio-ongelmat vaikeuttivat joukkueen pelaamista myös kauden tappiollisessa avausottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Tuon pelin jälkeen Interin valmentaja Job Dragtsma päätti pistää joukkueen puolustuksen kuntoon ja istutti sveitsistä kasvattajaseuraansa palanneen Ari Nyman toppariksi ja siirsi Joni Ahon laitapakiksi. Sen jälkeen Interin verkkoon on tehty neljässä pelissä vain yksi maali.

”Hyökkäyksellä voittaa otteluita, puolustuksella mestaruuksia. Viime kaudella pystyimme aika hyvin pitämään oman pään puhtaana ja tiesimme, että saamme pelissä aikaan ainakin muutaman maalipaikan, josta ne osumat voi tehdä. Samaan tähdätään nytkin”, Lehtonen toteaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: