Kirjoittanut Lari Vesander | Touko 14, 2009

Hooiveld Turussa kuin kotonaan

”Turkuun on aina mukava tulla. Se on kuin palaisi kotiin”, Jos Hooiveld sanoo Puoliajan haastattelun aluksi. Hollantilainen tähtitoppari oli tullut katsomaan Turkuun tuttaviaan ja paikallispeliä ja oli tyytyväinen näkemäänsä.

”Derbyn ensimmäinen puolisko oli aika tylsää peliä. Inter kontrolloi palloa, mutta ei saanut paikkoja aikaan. Ensimmäisen maalin jälkeen matsissa alkoi tapahtua ja varsinkin Interin peli kulki hyvin. Sitä oli mukava katsella.”

Hooiveld näkee nykyisessä joukkueessa paljon samankaltaisuutta viime vuoden mestariryhmään. ”Tämäkin joukkue pyrkii pelaamaan hyvää jalkapalloa. Joukkueen yhteispeli ei ole vielä parasta mahdollista. Se ei ole vielä viime vuoden tasolla, mutta joukkueella on kaikki mahdollisuudet saada se sinne.”

Hooiveld piti myös seuraajakseen hankitun Claudio Verinon pelaamisesta, vaikkei haluakaan suoranaisesti vertailla itseään ja argentiinalaista. ”Vertailut ovat aina vaikeita. Ne asiat, jotka Verino tekee, hän tekee todella hyvin. Hän on myös todella vahva pelaaja. Sitä Inter tarvitsee. Ari (Pertot) sulki myös hyvin keskikentän aukot toppareiden edessä. Interillä on erittäin tiivis puolustus, se ei tänäänkään antanut TPS:lle kuin yhden tai kaksi kunnon paikkaa.”

Puhuttaessa Ruotsista Hooiveld myöntää suoraan, että Suomessa vietetyt vuodet ovat helpottaneet sopeutumista länsinaapuriin ja AIK:hon. ”Ruotsissakin on mukavaa. Samanlainen ilmasto, samanlaisia ihmisiä… Erot eivät ole maiden välillä suuria, ja sopeutuminen on siksikin ollut helppoa.”

Futispuolella Hooiveld on tosin ehtinyt jo antaa hieman pyyhkeitä seuralleen. Hän sanoi hiljattain joukkueensa pelanneen tappiollisessa ottelussa kuin kutosdivariseura. Nyt hän naurahtaa huomautukselleen, mutta ei ota sitä takaisin. ”Joskus se on ollut kutosdivaritasoa. Sitä kauhea katsoa, mutta se johtuu kentistäkin. Kentät ovat Ruotsissa hirveässä kunnossa ja niillä on vaikea pelata. Kun joukkueella on vielä paljon loukkaantumisia ja otteluita paljon lyhyen ajan sisällä, niin olosuhteet ovat kaikin tavoin kaukana optimaalisista.”

Mainokset

Responses

  1. Hyvä juttu taas !


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: