Kirjoittanut Lari Vesander | Touko 17, 2009

Pasin parhaita

FC Jokereiden toimintaa läheltä seurannut opiskelukaverini totesi taannoin, että Pasi Rautiaisen lehdistötilaisuudet ”kepittävät kevyesti keskiverto stand-up-esityksen”. Juuri näin kävi Kupittaalla TPS-VPS-pelin jälkeen.

”Uskon, että sain tästä matsista joitain vinkkejä seuraavaan otteluun, mutta sen matsin avauskokoonpanoon vaikuttaa moni asia. Huomenna lasketaan kaatuneita. Katsotaan ketkä on kunnossa.”

”Seuraava peli on Maarianhaminaa vastaan. Niitä vastaanhan oli myös mun eka matsi Tepsin peräsimessä. Siellä lumisateessa tuli silloin turpiin, nyt se yritetään kääntää voitoksi.”

”Kappe toi peliin virtaa, mutta ihmisten kannattaa muistaa minkälainen talvi Kappella on takana. Se on tullut ihan omaa tietään, eikä harjoitellut loukkaantumisten takia hirveästi meidän kanssa. Ja nyt kun on ne junnujen lätinät Ruotsissa, niin ei sitä rikkikään haluta. Kappee pitää rakentaa vähän niin kuin tätä sankaria tässä (osoittaa vieressä istuvaa Riku Riskiä) – enemmähän tämä oli talvella armeijassa ku Paavo Nurmi -stadikalla treenaamassa. Nyt se on saanu ne kessun natsat ja voi komentaa muakin treeneissä, ku mä oon vaan korpraali.” (Tähän väliin Riskiltä kysyttiin, onko hänellä tosiaan ne kessun natsat. Vastaus oli ”Ei”.)

”Mulla on sellainen tuntuma, että suomalaisilla on paljon parannettavaa potkutekniikassa. Mä oon aina miettinyt, miksei suomalaisilta oikein vedot lähde. Se ei oo voimakysymys – se on taitokysymys. Joku pieni patukin pystyy potkasemaan palloo helvetin kovaa, kun se tekniikka vaan on kunnossa. Hyvä potkutekniikka ei oo sitä, että aina lämätään vaan suoraan ja täysillä; siihen kuuluu kierre: alakierre, sivukierre, ulkoterä… Meillä kaikilla, niin valmentajilla kuin pelaajilla, on Suomessa tässä paljon parannettavaa. Koska potkutekniikkahan on ase. Tottakai maalintekoon kuuluu kaikki kylmyys ja silmä ja nää, mutta potkutekniikka tuo sitä variaatiomahdollisuutta.”

”Vaikka torstaina hävittiin paikallispeli ja Inter voitti sen ansaitusti, niin hassu tosiasia siinäkin matsissa oli, että vaikka me pelattiin ekalla jaksolla huonosti, niin kenellä olikaan sen jakson ainut maalipaikka? Se oli Jaakko Nybergillä. Kenellä oli paikat ennen kuin se Nigerian tumma poika pamautti avausmaalin? Ne oli meidän Babatunde Wusulla. Nää on aina snadeista jutuista kiinni, vaikka pelillisesti Inter olikin parempi – sitä mä en oo koskaan kieltäny. Mutta meillä oli Interiäkin vastaan ne paikat voittoon.”

Omia paineitaan koskeviin kysymyksiin Rautiainen reagoi seuraavasti: ”Te voitte tosta vierestä Koskelan Terolta kysyä, minkälainen Rautiainen oli valmentajana kun PK-35:stä tuli Jokerit. Nää Tepsin paineet on siihen verrattuna lastenleikkiä. Mulla on ollut siitä päivästä lähtien, kun mä tänne tulin ihan helvetin hyvä fiilis. Ja se tulee olemaan siihen päivään asti, kun mä lähden tästä kaupungista.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: