Kirjoittanut Lari Vesander | 23 toukokuun, 2009

Corpache: ”Liigan kärjessä on upeaa olla”

Hakan argentiinalaistoppari Diego Corpache oli voitokkaan Inter-ottelun jälkeen onnellinen mies. ”Liigan kärjessä on upeaa olla. Koin saman tunteen viime vuonna Interissä. Toivon, että pystymme jatkamaan voittamista vaikka pelimme ei olekaan vielä parhaimmillaan.”

Ottelu ei kuitenkaan ollut helppo Hakalle, eikä se ollut sitä Corpachellekaan, joka pelasi entistä seuraansa vastaan. ”Olin tänään hermostuneempi kuin koskaan. En tiedä mistä se johtui, mutta en tuntenut oloani ollenkaan hyväksi. Mutta kun peli alkoi, se helpotti, mutta helppoa se ei ollut. Ikävöin edelleen tätä seuraa”, Corpache tunnustaa.

Kaikesta huolimatta Corpache oli kentän parhaimmistoa ja kenties suurin syy siihen, että Inter sai ensimmäisen kunnon maalipaikkansa vasta toisen jakson lopulla. ”Inter pelasi ensimmäisellä jaksolla todella hyvää jalkapalloa ja oli meitä parempi, mutta ei pystynyt murtamaan puolustustamme. Pallonhallinta on yksi juttu ja paikkojen saaminen taas kokonaan toinen. Taktiikkanamme oli estää heitä tekemästä ensimmäistä maalia.”

Tässä Haka onnistui, ja toisella jaksolla se hyödynsi tappavan tehokkaasti maalipaikkansa, jotka syntyivät Interin virheistä. ”Me hyödynnämme vastustajan virheet armotta. Jos vastustajat tekevät virheen, he saavat maksaa siitä kovan hinnan. Se nähtiin tänäänkin.”

Hakan puolustuspeli on ollut kohdallaan koko kauden ajan. Joukkue ei ole menettänyt liigassa vielä kertaakaan johtoasemaa ja nyt valkeakoskelaiset ovat sarjataulukon kärjessä. Silti Corpachekin myöntää, ettei joukkueen peli ole vielä parhaimmillaan. ”Tästäkin ottelusta jäi paljon parannettavaa. Kun voitosta saa kolme pistettä ja tasapelistä vain yhden, niin mestariksi mielivän pitää voittaa pelejä. Meidän tapauksessamme se tarkoittaa sitä, että meidän pitää pystyä luomaan enemmän paikkoja.”

Haka on tehnyt valtaosan maaleistaan joko vastaiskuista tai erikoistilanteista. ”Tämä on uusi joukkue. Popovich, Manninen ja Lehtinen olivat kaikki liigan parhaimmistoa hyökkäyspäässä ja he lähtivät viime kauden jälkeen. Nyt me yritämme rakentaa hyökkäystä uudelleen ja se vie aikaa. Se vei aikaa Interissäkin pari vuotta sitten”, Corpache muistuttaa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: