Kirjoittanut Lari Vesander | Touko 24, 2009

Pasin parhaita – osa 2

TPS laukoi sunnuntain ottelussaan IFK Mariehamnia vastaan 25 kertaa – 14 kertaa maalia kohti ja 11 kertaa sen ohi – tekemättä maaliakaan. Se sai päävalmentaja Pasi Rautiaisen pitämään ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tulikivenkatkuisen palopuheen maalinteon tärkeydestä.

”Jalkapallo on tulospeli ja maalit ratkaisee matseja. Ja se kylmä fakta on, että kyllähän jostakin noista paikoista, joita meillä ysikymppisen aikana oli, olis pitäny pystyä se maali tekemään, jos haluu pärjätä. Tuolla on hirveen pettyneitä kundeja kopissa, mutta tässä on turha lässytellä, että ’yks tsemppaa hyvin ja yks antaa kaikkensa joukkueelle ja asenne on kohdallaan’… Tottakai! Nehän on perkele peruskiviä jalkapallossa! Jumalauta jos hyökkääjä ei tee maalin maalia ja mun pitää vielä valmentaja sanoa, että ’joo, mutta se on kova tsemppari’… Sehän on niitten tehtävä tehdä maaleja! Turha siinä on sanoa, että ’jos en tee maalia niin ainakin revin kaikkeni joukkueelle’. Nyt täytyy pikkuhiljaa alkaa kysellä, että riittääkö taso.”

”Mä tiedän, ettei kukaan tahallaan ammu maalista ohi. Mutta kyllä mua harmittaa sen puolesta mitä me investoidaan joukkueena näihin peleihin – enkä puhu nyt vaan tästä päivästä. Olen ollut täällä joulukuusta lähtien. Me ollaan pelattu sinä aikana kaikenlaisia matseja. Ei tässä ole kyse vaan siitä, mitä tapahtu tänään.”

Kappe (Kasper Hämäläinen), oliko kenttä raskas? Maarianhaminalaiset ainakin väsyivät toisella jaksolla… (Hämäläinen ei ehdi edes avata suutaan, kun Rautiainen tulee väliin.)
”Vittu se kenttä mikään… Anteeks, että mä tuun nyt tähän väliin… Kenttä ja kenttä… Ne kentät on samat perkele kaikille. Oli se sitten tekonurmi tai Väinölänniemi. Se kenttä oli sama maarianhaminalaisille ja meille. Meidän jätkät on kunnossa. Siitä mä meen takuuseen. Nyt täytyy perkele jonkun ruveta tekemään maaleja!”

TPS:lle tulee nyt kuukauden tauko kotiotteluihin. Miltä se tuntuu?
”Ei hyvältä. Mutta en mä sitä ohjelmaa ole ollut laatimassa. Nyt kun kenttäkin vielä varmasti paranee, niin kiva siinä olis pelata. Nyt kun tulee kesäkelit ja lämpimät päivät, niin tottakai me haluttais pelata. Mutta tähän on kuitenkin looginen syy: Kappe ja muut pojat on toivottavasti tekemässä suomalaiselle futikselle historiaa.”

”Olen senkin takia pettynyt, että Vaasaa vastaan meillä oli 5 500 katsojaa ja tänään ilmoitettiin melkein neljä tonnia. Ne on hienoja yleisömääriä ja on mahtavaa, että tepsiläiset tulee kannustamaan meitä. Mä kaipaan… mun sydän itkee… Mä haluisin, että me tehtäis niitä maaleja ja paukutettais verkot tötterölle ja pelaajat sais kolme pistettä ja faneilla olis kivaa. Koska tää kannustus, jota jätkät kotiyleisöltä saa on helvetin hienoo. Olis perrrrkeleen hienoa, että katsojat sais fiilareita siitä, että me tehdään maaleja.”

”Mutta luojan kiitos pelejä tulee nyt nopeesti lisää. Me päästään torstaina Kuopioon ja yritetään sohasta siellä ainakin se yks maali.”

Mainokset

Responses

 1. […] but it only earned them a goalless draw. Rautiainen was not very pleased with it, as his comments (cited by Lari Vesander’s excellent blog) suggest. There is no way I can write up his comments in an easily digestable form without losing […]

  • Thanks for your compliments. Keep up the good writing in Nordic Football! You do a great job!

 2. Pasi tykittää. Ylen sivuilla on video: http://www.yle.fi/media/asxgene.php?file=tvurheilu/250509URW_rautiainenpasimelskaus_EMC.wmv

  Sinäkö muuten olit se toimittaja, joka kysyi kentän kunnosta ja kukkupalloista? 😉

  Terveiset Tampereelta.

  • Kiitos terveisistä ja linkistä.

   Minä olin se toimittaja, joka kysyi kentän kunnosta ja kuukauden kotipelitauosta. Kukkupallosta kyseli sitten jo ihan toinen toimittaja.

   Tuo videopätkä kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa, sillä tapahtuman viihdearvo nousee liikkuvassa kuvassa suoraan toiseen potenssiin pelkkään tekstiin verrattuna.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: