Kirjoittanut Lari Vesander | Touko 28, 2009

Vepsun voittokulku jatkui

Inter-VPS 0-1
Jos joku olisi tullut sanomaan minulle Inter-Haka-ottelun puoliajalla, että ensimmäisen jakson hyvästä esityksestä huolimatta Inter häviää niin tämän kuin seuraavankin pelin eikä tee kummassakaan ottelussa ainuttakaan maalia, olisin pitänyt häntä hulluna. Hullun sijaan hän olisi kuitenkin ollut harvinaisen pätevä ennustaja.

”Inter pelasi hyvän ensimmäisen jakson, mutta toisella jaksolla he alkoivat jostain syystä potkia pitkiä palloja. En tiedä mistä johtui, eikä se minun ongelmani olekaan, mutta ihmetytti se silti.” Näin sanoi Interin entinen toppari Diego Corpache Haka-ottelun jälkeen – mutta aivan yhtä hyvin Corpache olisi voinut puhua myös tämän päivän VPS-pelistä.

Ensimmäisellä jaksolla Interillä oli – kuten Hakaakin vastaan – peli varsin hyvin hallussaan. Pallo kulki, pelaajat liikkuivat ja tällä kertaa joukkue sai rakennettua maalipaikkojakin. Valitettavasti hyvä lyhytsyöttöpeli jäi kuitenkin koppiin. Toisella jaksolla kotijoukkueen pelaajien etäisyydet alkoivat kasvaa ja lyhyet syötöt muuttua pitkiksi palloiksi, joita vastaan vaasalaisten oli helppo puolustaa.

Tunnin kohdalla Interin kärsivällisyys sitten loppui – kohtalokkain seurauksin. Kotijoukkue heitti kärkeen neljän hyökkääjän rivisuoran linjan. Pelaajien etäisyydet venähtivät tolkuttomiksi ja keskikentälle jäi vain kaksikko Alberto Ramirez-Severi Paajanen. Fysiikan lakien nojalla tämä puolestaan johti siihen, että vaasalaisilla oli vastaiskuissaan rutkasti aikaa ja tolkuttomasti tilaa keskikentällä. Ja mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä kärsimättömämmäksi Interin pelaaminen muuttui ja sitä enemmän tilaa vepsulaisten vastaiskuilla oli.

Ja lopulta vieraat käyttivät annetun tilan hyväkseen. 70. minuutilla Antonio Inutile syötti pallon Lawrence Smithille, joka tälläsi sen suoraan syötöstä kovalla kaukolaukauksella maalin takanurkkaan. ”Johan minun oli aikakin osua ja hyvältähän se tuntui”, kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt jenkkivahvistus kommentoi osumaansa pelin jälkeen.

Smithin lisäksi vaasalaisten suurimpiin sankareihin lukeutui maalivahti Henri Sillanpää, joka teki tukun huipputorjuntoja. Sillanpään paremmuuden saivat todeta avopaikoista niin Aristides Pertot, Guillano Grot kuin Timo Furuholmkin. Ats Purjeen avopaikan Sillanpää torjui tolpan kautta kulmaksi ja kulmasta puolestaan Alberto Ramirez puski pallon ylärimaan. Sen lähemmäksi Inter ei maalintekoa päässyt.

”Tämä oli aika samanlainen peli kuin Hakaa vastaan. Pidimme taas palloa ja paikkoja oli paljon, mutta se ei riitä. Jos ei tee maaleja, niin ei voi voittaa”, Interin Severi Paajanen sadatteli pelin jälkeen, mutta antoi täyden tunnustuksen vaasalaisille. ”Minusta Vepsu oli parempi ja vaarallisempi joukkue kuin Haka. Se piti pakkansa tosi tiiviinä ja iski vastaiskuista.”

Vaasalaisten voitto ei ollut onnenkantamoinen. Se tuli kovan työn tuloksena ja maistui makealta. Sen huomasi pelaajien riehakkaista tuuletuksista pelin jälkeen, eikä valmentaja Petri Vuorinenkaan turhaan peitellyt tyytyväisyyttään. ”Voitto tuntuu hyvältä ja nostaa entisestään joukkueen itseluottamusta. Joukkue menee eteenpäin askel kerrallaan. Tämä oli toinen matsi tällä systeemillä ja tuloksena oli toinen voitto”, Vuorinen kertoi.

Ennen kuin Vuorinen otti ohjat, VPS oli saavuttanut viidestä pelistä vain yhden pisteen. Valmentajanvaihdoksen jälkeen kolme Vuorisen (pää)valmennuksessa pelattua ottelua ovat tuottaneet jo kuusi pistettä lisää. Valmentajanvaihdos on todellakin toiminut toivotunlaisena herätyksenä joukkueelle.”Kun pisteitä oli vähän, oli tärkeää pitää joukkuehenki korkealla. Sitä varten on kokeiltu kaikenlaista. Täällä olimme ensimmäistä kertaa yötä pelipaikkakunnalla. Se tuntui toimivan hyvin”, Vuorinen kertoi.

Maalintekijä Smithiin Vuorisella tuntui olevan kova luotto. ”Minulla on kova usko Smithiin. Hänellä on kova amerikkalainen mentaliteetti ja hän on laihtunut kuusi kiloa talvesta.” (Smith näytti tosin vieläkin aika massiiviselta jalkapalloilijaksi.)

Interin Job Dragtsmalta ei sen sijaan juuri herunut ylistystä hyökkääjilleen. Dragtsmaa harmittivat niin hukatut paikat kuin Timo Furuholmin kapinallinen käyttäytyminen vaihtoon tullessaan (Furuholm heitti paitansa menemään). ”Laskin että meillä oli kymmenen maalipaikkaa: ylärimaa, tolppaa… Jos niistä ei tee maalia, tekee itselleen asiat vaikeiksi. Mitä taas Furuholmin käytökseen tulee, niin en pitänyt siitä. Jos hän tekisi viisi maalia kahdessa pelissä, niin silloin hänellä olisi oikeus pettyä vaihdetuksi tullessaan.”

Tehottomuuden lisäksi Dragtsmaa huolestuttivat tuoreet kolhut. Joni Aho loukkasi lämmittelyssä selkänsä, eikä ollut lopulta ollenkaan kokoonpanossa mukana. Kennedy Nwanganga puolestaan loukkasi ensimmäisellä jaksolla reitensä ja tuli tauolla vaihtoon. Dragtsma ei osannut arvioida pelin jälkeen kolhujen vakavuutta, mutta sekä Ahon että Nwangangan pelaaminen maanantain Honka-ottelussa lienee vaakalaudalla.

Varmuudella maanantain matsin missaa puolestaan Alberto Ramirez. Meksikolainen kuului Vepsua vastaan muuten kotijoukkueen parhaimmistoon, mutta hankki toisella jaksolla, 0-0-tilanteessa, täydellisen typerän varoituksen häiritsemällä keskiviivan tuntumassa vierasjoukkueen vapaapotkun antamista niin pitkään, ettei erotuomari Vesa Hätilä voinut olla varoittamatta häntä.

Mainokset

Responses

  1. Viiltävää analyysiä kenties Suomen parhaalta urheilutoimittajalta!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: