Kirjoittanut Lari Vesander | Touko 30, 2009

Pasi ja Tunde

Turun paikallispelin lehdistötilaisuudessa Pasi Rautiainen puhui hetken Babatunde Wususta. Nuo kommentit eivät silloin mahtuneet otteluraporttiin. Ne tulivat kuitenkin ajankohtaisiksi, kun Wusu vastasi kahdella maalilla Rautiaisen maalittoman IFK Mariehamn -matsin jälkeen pitämään ”Maaleja, perkele!”-palopuheeseen.

Tasoissa

Katsotaanpa lähtökohdat. TPS hankki Babatunde Wusun juuri ennen kuin se palkkasi Pasi Rautiaisen valmentajakseen. Rautiainen ei ollut koskaan nähnyt Wusun pelaava, joten voisi kuvitella, ettei hän ollut aivan riemusta soikeana nigerialaisen hankinnasta.

Wusu sai liigacupissa peliaikaa, muttei juurikaan maaleja. Kauden alussa hän Wusu oli joutunut heikkojen esitystensä vuoksi (ainakin joidenkin) fanien hampaisiin ja pudonnut hyökkääjien nokkimisjärjestyksessä jopa kakkosdivarista lainatun Samu-Petteri Mäkelän taakse.

Kun lainamies Christian Andreasen tuli joukkueeseen, Wusu putosi jälleen pykälän verran kauemmas aloituskokoonpanon paikasta. Eivätkä Rautiaisen kommentit tuoneet paikkaa yhtään lähemmäs: “Olen sitä mieltä, että kun voittoja haettaessa hankitaan ulkomaalaispelaaja, niin häntä täytyy alkaa ajaa sisään. Pelasimme talvella osittain pakonkin sanelemana about 15 matsia kahdella kärkipelaajalla, muita ei oikein ollut. Kukaan ei voi sanoa, ettei kaikki pelaajat ja varsinkin nämä kaksi olisi saaneet kunnon mahdollisuuksia.”

Seuraavassa pelissä Wusu tuli kuitenkin vaihdosta sisään ja syötti joukkueensa toisen maalin. Paikallispelissä hän tuli niin ikään vaihdosta ja pelasi jälleen pirteästi, vaikkei maalinteossa onnistunutkaan. Ottelun jälkeen Rautiainen antoi Wusulle sanallista tunnustusta: ”Wusu on fantastinen urheilija ja mä tykkään hänestä kuin hullu puurosta. Kaikki asiat on hyvällä kohdalla. Mä en tiedä mihin tulevaisuuden kirjat menee, mutta toivon että Wususta olisi TPS:lle tulevina vuosina paljon iloa. Häntä ei voi ikimaailmassa, ei ikinä, moittia asenteen tai tahdon puutteesta, ne ovat hänellä aivan huippuluokkaa.”

”Se missä Babatunden pitää pyrkiä kehittymään – ok, hän on jo tietyn ikäinen – niin se on se taito, mitä siihen kaikkee kuulukaan. Siinä hänen pitää pystyä kehittymään. Tsemppi ja asenne hänellä on jo kunnossa, hän on asennepelaaja”, Rautiainen jatkoi.

Ja jotain siitä asenteesta kertoo sekin, ettei Wusu lamaantunut edes Pasin mekastuksesta IFK-ottelun jälkeen. Joku olisi voinut ottaa sen henkilökohtaisena loukkauksena, Wusu sen sijaan sisuuntui siitä entisestään. Hän teki kaksi maalia – ne olivat hänen ensimmäiset liigamaalinsa yli puoleen vuosikymmeneen. Sellainen pudottaa melkoisen apinalauman selästä, joten ehkä maalejakin on luvassa lisää.

Tsemppausta ja kaikkensa antamista Wusulta voi ainakin odottaa, ovathan ne, hitto vieköön, jalkapallon ja Tunden pelityylin peruskiviä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: