Kirjoittanut Lari Vesander | kesäkuu 9, 2009

Tarkka-ampujat Riski ja Mannström

Veikkausliigan tarkimmat laukojat ovat TPS:n Riku Riski ja Jaron Sebastian Mannström. Kummankin kudit ovat suuntauneet maalia kohti noin 80-prosenttisesti.
 
Pasi Rautiainen vaahtosi taannoin suomalaisten puutteellisesta potkutekniikasta, eikä ehkä aivan syyttä. TPS on laukonut Veikkausliigassa eniten, 155 kertaa, mutta maaleja on syntynyt keskimäärin vain joka kymmenennellä laukauksella.Silti täytyy huomata, että TPS on tehnyt jotain oikein: joukkueen laukauksista valtaosa (63%) on suuntautunut maalia kohti. Tepsi on laukonut kymmenessä ottelussaan 98 kertaa maalia kohti. Se on peräti 44% enemmän kuin seuraavaksi ahkerimmin laukoneella HJK:lla. Se on enemmän kuin JJK:lla, RoPSilla ja KuPSilla yhteensä.

TPS laukoo eniten ja tarkimmin – ainakin tilastojen valossa – ja joukkueen todellinen tykittäjätähti on Riku Riski. Riski on Veikkausliigan tarkka-ampuja. Hän on ampunut tällä kaudella maalia kohti useammin kuin kukaan toinen liigapelaaja. Ja hän on tehnyt niin todella kovalla prosentilla. Riskin 27 laukauksesta peräti 22 on suuntautunut maalia kohti. Se on 81 prosenttia kudeista!

Tuollaisiin tarkkuuslukemiin ei pääse, ellei potkutekniikka ole kohdallaan. Riskillä se on – ja samoin Jaron Sebastian Mannströmillä, joka on laukonut 17 kertaa maalia kohti ja vain viidesti sen ohi. Osumatarkkuus on ollut 77-prosenttinen. (Ihan vertailun vuoksi: Muilla jarolaisilla osumatarkkuus on ollut keskimäärin 45-prosenttista.)

Riski ja Mannström eivät kuitenkaan ole pelkästään hyviä laukojia, he ovat myös teknisesti taitavia ja ikäisekseen taktisesti kypsiä. Kaiken hyvän lisäksi Riski ja Mannström ovat vielä nuoria, Riski 19- ja Mannström 20-vuotias. Näistä tarkka-ampujista on vielä paljon iloa suomalaiselle jalkapalloilulle – olisi ehkä ollut jo kohta alkavissa 21-vuotiaiden EM-kisoissa.

Riskistä ja Mannströmistä ei ehkä olisi ollut vielä joukkueen avainpelaajiksi, mutta tässä kaksikossa on tulevaisuus. Kaikki heille annettu vastuu ja peliaka maksaa itsensä takaisin korkojen kera – eikä vain vuosien päästä. Sen voi todeta laukaustilastoistakin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: