Kirjoittanut Lari Vesander | kesäkuu 13, 2009

Dragtsma: ”Viimeistelyn on parannuttava”

Interin Job Dragtsma on tyytyväinen joukkueensa alkukauteen. Hollantilainen nostaa alkukauden suurimmaksi onnistujaksi Ari Nymanin, on tyytyväinen Alberto Ramireziin ja Joni Kaukoon sekä nimeää suurimmaksi kehityskohdiksi toppari Claudio Verinon pelaamisen sekä maalinteon. ”Toivon että tauon jälkeen pelaamme hieman paremmin ja tasaisemmin kuin tähän asti. Honka-peli oli meiltä jo hyvä esitys”, Dragtsma toteaa.

Tällä viikolla Inter on pystynyt ensimmäistä kertaa harjoittelemaan ensimmäistä kertaa kunnolla sitten huhtikuun. Kun ottaa huomioon, että joukkue sai haluamansa vahvistukset juuri kauden alla, tämä on oikeastaan ensimmäinen kerta, kun Inter pääsee harjoittelemaan kunnolla joukkueena tällä kaudella. ”Tilanne on nyt hyvä ja ensi viikolla se on vielä parempi, kun saamme enemmän pelaajia harjoituksiin mukaan. Tällä viikolla pelaajia on ollut maajoukkueiden mukana, mutta ensi viikolla meiltä ei puutu kuin Joni Aho”, Inter-luotsi Job Dragtsma kertoo.

Sekä tietysti Honka-ottelussa nilkkansa loukannut Mika Ojala, jonka loukkaantumistauko venynee noin kuukauden mittaiseksi. ”Ojalan sairausloman pituus selviää tarkemmin maanantaina, mutta näillä näkymin hän on sivussa kuun loppuun”, Dragtsma sanoo.

Ensimmäisen 1,5 kuukauden aikana Inter pelasi 10 peliä eli peräti 40 prosenttia liigaotteluistaan. Heinäkuussa joukkue pelaa Dragtsman laskujen mukaan yhdeksän peliä 30 päivässä. Harjoittelulle ei jää silloinkaan aikaa. Voisikin sanoa, että Inter tekee kautenssa nyt, kahden otteluruuhkan välissä.

Hollantilaisvalmentaja on ollut tyytyväinen Interin alkukauden esityksiin, mutta kehitettävääkin on jäänyt. ”Meillä on kaksi suurta kehityskohtaa: Claudio Verinon pelaaminen ja maalinteko. Claudiolla on puolustajan tarvitsemat ominaisuudet, mutta hän pelaa itsensä liian helposti ulos. Hän on parantanut peliään, mutta hän ei ole koskaan ennen pelannut joukkueessa, jossa pelinrakentelu alkaa alhaalta, ja siksi syöttelymme on usein pysähtyy häneen ja peli hidastuu turhaan. Yritän parantaa sitä peluuttamalla joukkueella pienpelejä ja sisäfutista”, Dragtsma toteaa.

”Mitään maalintekoon taas tulee, niin olemme hallinneet pelejä paremmin kuin viime vuonna, mutta emme tee enää maaleja yhtä helposti. Viime kaudella meillä oli Domagoj Abramovic, joka sai maalien tekemisen näyttämään helpolta. Nyt meillä on Furuholm ja Grot ja olen tyytyväinen heihin, mutta he eivät ole parhaimmillaan pienessä tilassa. He ovat enemmän juoksijoita ja haluavat pallon eteensä. Jos teemme avausmaalin, niin sitten heilläkin on helpompaa, kun tilaa on enemmän.”

”Luomme riittävästi paikkoja, mutta emme tee riittävästi maaleja. Se on harmillista, mutta Ats Purjeen paluu helpottanee sitä ongelmaa hieman. Hän pelasi juuri täydet minuutit Portugalia vastaan ja on erilainen pelaaja kuin Furuholm ja Grot. Hän voi tehdä ratkaisuja nopeasti ja pienessä tilassa ja luoda paikkoja itse.”

Alkukauden suurimmaksi onnistujaksi Dragtsma nostaa Ari Nymanin. ”Ari on pelannut loistavasti. Hän on ollut alkukautemme hahmo ja paras pelaajamme kahdeksassa ottelussa kymmenestä. Monet eivät edes tajua, miten hyvä hän on. Hän on ollut vahvistuksistamme selkeästi paras ja aion peluttaa häntä jatkossakin topparina, koska hän on ollut mahtava sillä tontilla.”

Nymanin lisäksi Dragtsma kiittelee myös Alberto Ramirezia ja Joni Kaukoa. ”Olen tyytyväinen Alberto Ramirezin pelaamiseen. Häntäkään ei ehkä usein huomaa kentällä, mutta hän on pelannut hyvin, parantanut koko ajan ja tehnyt enemmän niitä asioita, joita häneltä odotan. Alberto on ollut parhaita pelaajiamme. Olen tyytyväinen myös Joni Kaukoon. Hän kehittynyt suurin askelin ja se helpottaa minun työtäni. Keskikentällä pitää olla vaihtoehtoja. Se on nähty tälläkin kaudella: Pertot on ollut loukkaantuneena, Ramirez pelikiellossa ja Kauko pari matsia nuorten maajoukkueen matkassa. Meillä on nyt vaihtoehtoja ja uskon, että Alberto ja Joni parantavat vielä nykyisestäkin.”

Kaikkinensa Dragtsma onkin tyytyväinen käsissään olevaan joukkueeseen eikä uusia hankintoja ole näillä näkymin tulossa. ”Tarkkailemme Furuholmin ja Grotin tilannetta. Jos he eivät pysy ehjinä, tarvitsemme vielä yhden hyökkääjän. Muilta osin joukkueessamme on riittävästi leveyttä.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: