Kirjoittanut Lari Vesander | kesäkuu 24, 2009

Pasin parhaita – osa 3

Pasi Rautiainen puhui RoPS-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa muun muassa erektion aiheistaan, löysistä tanskalaisista voileivistä ja toteutumattomasta haaveestaan saada rikas vaimo. Jutut naurattivat niin toimittajia kuin Rautiaisen vieressä istunutta Mika Ääritaloakin, jonka paluusta Rautiainen oli hyvillään: ”Mä oon iloinen Ärtsin paluusta. Se, että hänen paikkansa alkavat taas kestää, on hieno asia koko seuralle”, TPS-luotsi sanoi ja sitten olikin aika analysoida juuri päättynyttä ottelua värikkääseen tapaan.

”Kaikkee ei ilmeisesti voi elämässä saada. Yritin aikoinaan saada helvetin rikkaan vaimon, enkä sitä saanut. Mä sain sellaisen itselleni sopivan vaimon – mutta jos se olis ollut vielä ylirikas, niin kaikki ois mennyt hienosti. Tänään oli vähän samanlainen homma: Peli ei mennyt hienosti, mutta pojat teki kolme saamarin hienoo maalia. Se oli mun erektion aiheeni tänään. Mutta kyllähän meidän pitäis pelata paremmin.”

”Puolustuksen ja hyökkäyksen väli venähti tänään pitkäks. RoPS pelas sillä tavalla hassusti, että ne liikutteli palloa kaikessa rauhassa. Mulla oli tokan jakson alussa tarkoituksena, että otettas se pois, mutta ei se oikein onnistu. Mutta mä luulen, että se pirullisen pitkä tauko, joka meillä oli vaikutti tänään. Tää voi olla selityksen hakemistakin, mutta oikeestaan on ihan hyvä, että lauantaina saadaan kova MyPa tänne ja pysytään pelirytmissä.”

Toppari Jaakko Nyberg sekä nuorten EM-kisoissa pelanneet Kasper Hämäläinen ja Jukka Lehtovaara olivat ottelusta sivussa. Pasi selitti poissaolot omalla tyylillään: ”Nyberg oli katsomossa. Sillä on nilkan kanssa ongelmia, eikä se pystyny eilen harjoittelemaan. Sen nilkassa on jokin ihme blokkisysteemi. Ja sitten sillä on vähän lantiot kipeet. Sillä on vähän kaikenlaista, mutta ei mitään vakavaa. Huomenna treenataan ja katotaan, onko Nyberg huomenna mukana. Lehtovaaran Jukkaa mä taas näin tossa penkillä kun sitä hierottiin. Mä onnittelin sitä EM-skaboista ja sanoin, että tervetuloa takasin turistireissulta helvetinmoiseen arkeen. Jukalta oli mennyt EM-matsissa olkapää jossain torjunnassa, mutta senkän ei pitäisi olla mitään vakavaa.”

”Mitään vakavaa ei onneks oo vielä sattunut. Näillä mennään, varsinkin nyt kun ne (siirto)ikkunat on käsittääkseni kiinni. Kapeehan se puolustuksen rinki on, mutta (koputtaa puista pöytää) tosi vähillä loukkaantumisilla me ollaan selvitty. Meillä on tosi hyvät ihmiset tossa ympärillä, jotka huolehtii pojista. Kapeehan se rinki on, mutta perrrrkele, niin pitkään kun saadaan 11 kentälle, niin näillä mennään.”

Kun puhe kääntyi tanskalaiseen tilastokummajaiseen ja supervaihtomieheen Christian Andreaseniin, Pasin puhehanat olivat taas auki: ”Christian tuli meille ihan rapakunnossa ja hänellä on ollut koko ajan jotain pientä: polvi on vähän löysä ja välillä kutittaa sieltä ja pistelee tuolta. Mutta se maali minkä se tänään teki, niin sehän oli pelimiehen maali ja kansainvälisen luokan osuma. Nyt se jätkä vaan pysys kasassa… Mut se vaan on niin, että ne kundit, jotka jaksaa painaa sen talven pitkän preseasonin, niin yleensä ne jaksaa painaa sen pitkän kesänkin. Andreasenista me ei tiedetä muuta kuin sen, että se tulee Randersista ja on kai joskus jossain varastossa duunissa ja käy toisinaan vähän pelailemassa. Ne on vähän näitä juttuja. Mutta (koputtaa puista pöytää) on meille arvokas pelaaja ja toivottavasti pysyy kasassa. En ole Casan kanssa ehtinyt jutella Christianin jatkosta, sen lainahan loppuu kai tän kuun lopussa. Vaikka Christian on välillä tollanen löysä tanskalainen voileipä, niin se on tehnyt kuitenkin meille viisi tärkeää maalia – joku kyky sillä miehellä on!”

Lopuksi TPS-valmentaja esitti turkulaiselle jalkapalloyleisölle vielä kainon toiveen: ”Toivottavasti jengi tulee taas lauantaina katsomaan ja kannustamaan. Mitä enemmän mä oon tässä Kupittaalla ja nään tätä jengiä, niin sitä ilosempi ja ylpeempi mä oon siitä, että Tepsillä on tällainen kannatus.”


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: