Kirjoittanut Lari Vesander | heinäkuu 1, 2009

Taivaasta viidessä minuutissa helvettiin

TamU-Inter 3-2

Inter matkasi keskiviikkona viidessä minuutissa taivaasta helvettiin. TamU-pelin 55. minuutilla joukkue johti ottelua 0-2 ja oli ottamassa tämän vuosituhannnen ensimmäistä vierasvoittoaan tamperelaisista. Sitten astuivat esiin Unitedin alkukauden suurin floppi Aleksei Kangaskolkka ja suurin hylkiö Chris James. Kaksikko nosti noin viidessä minuutissa Unitedin tasoihin ja lisäajalla Rafinha täydensi voittomaalillaan turkulaisten painajaisen.

Kahden maalin johdon vaihtuminen tappioksi söi Interin pelaajia raskaasti.

TamU-Inter-matsi oli trilleri, mutta se ei todellakaan ollut sitä alusta alkaen – pikemminkin päinvastoin. Ensimmäisen puolen tunnin kohokohta oli se, kun TamUn vasta 16-vuotias Jusu Karvonen oli tehdä ensimmäisellä kosketuksellaan liigauransa avausosuman. Karvonen oli vain hetkeä aikaisemmin tullut vaihdosta korvaamaan loukkaantuneen Juska Savolaisen.

Muuten pelin lomassa ehti hyvin vaikka lukea tilastoja, jotka kieltämättä ovatkin Interin ja TamUn välillä varsin mielenkiintoisia. Inter on edellisen kerran voittanut tamperelaiset liigassa vuonna 2004. Vieraskentällä turkulaiset eivät ole onnistuneet TamUa kaatamaan kertaakaan tällä vuosituhannella.

Mutta ensimmäinen jakson lopussa alkoi vaikuttaa siltä, että keskiviikkona saattaisi olla vihdoin Interin vuoro juhlia Tampereella. TamU-puolustus söhläsi Alberto Ramirezin vapaapotkun kanssa sillä seurauksella, että Timo Furuholm pääsi pamauttamaan avausosuman maalinedusruuhkasta.

Ja toisen jakson alussa Ramirez itse lisäsi vettä myllyyn. Meksikoilainen pamautti lähes 30 metristä kaukolaukauskanuunan ylänurkkaan ja peli näytti olevan sillä selvä. Paitsi että kukaan ei vaivautunut kertomaan sitä Unitedin Aleksei Kangaskolkalle ja Chris Jamesille.

Äskettäin Uutta-Seelantia edustanut James oli päässyt vihdoin pois koirankopista ja noussut avaukseen – ja hän olikin keskiviikkona kentän parhaita. Pari minuuttia Ramirezin unelmaosuman jälkeen James löysi keskityksellään tauolla kentälle vaihdetun Aleksei Kangaskolkan, joka puski tyylikkäästi 1-2-kavennuksen. Se oli talvella suurella kohulla Tampereelle tulleelle mutta sittemmin vaihtopenkille juuttuneelle Kangaskolkalle kauden ensimmäinen liigamaali.

Eikä Kangaskolkka ollut vielä valmis. Muutama minuutti kavennuksen jälkeen hän onnistui jollain konstilla kipittämään läpiajoon, vaikka hänellä oli vastassaan kolme Interin puolustajaa. Kanadalaisvahti David Monsalve syöksyi Kangaskolkkaa vastaan, ei osunut palloon vaan kaatoi hyökkääjän ja muuta hän ei sitten ehtinytkään pelissä tehdä, sillä hänet ajettiin ulos. Ironiseksi tilanteen teki se, että ykkösvahti Patrick Bantamoi koki edellisessä ottelussa saman kohtalon ja niinpä maaliin Chris Jamesin rankkaria torjumaan vaihdettiin kolmoskassari Eemeli Reponen.

”En syytä rankkarista Davidia. Syytän siitä puolustajiamme. 1 vs. 3 -tilanteesta ei saisi missään olosuhteissa tulla rankkaria, mutta nyt virheidemme takia niin tapahtui. Toivottavasti Eemeli pysyy seuraavassa pelissä loppuun asti kentällä”, Inter-luotsi Job Dragtsma totesi pelin jälkeen.

Reposesta ei ollut Jamesin pilkun pysäyttäjäksi. TamU oli tullut reilussa viidessä minuutissa tasoihin ja lisäksi Inter pelasi nyt vajaalla. Tästä eteenpäin peli oli kuitenkin yllättävän tasaista. Interillä oli melko pian maalin jälkeen 3 vs. 1 -hyökkäys, jonka itseluottamuksensa taivaisiin saanut Ramirez päätti kuitenkin syötön sijasta hätäiseen laukaukseen. Timo Furuholm esitteli polkupyöräpotkuaan 86. minuutilla, juuri ennen kuin joutui linkuttamaan vaihtoon. Toki TamUllakin oli omat paikkansa, mutta se ratkaiseva paikka tuli vasta lisäajalla.

Voittomaaliin johtanut tilanne alkoi TamUn päätyrajalta, jossa vaihtopelaaja Guillano Grot menetti helposti pallon. Grot ei taistellut pelivälinettä takaisin itselleen eikä viitsinyt edes rikkoa pallon riistänyttä Matthias Lindströmiä. Niinpä TamU pääsi vastaiskuun. Lindström syötti Rafinhalle, joka nousi laitaa pitkin, leikkasi boksiin ja laukoi pallon takanurkkaan. Se sinetöi Unitedin voiton ja täydensi Interin painajaisen.

”Emme ole luovuttaneet missään vaiheessa, vaikka meillä on tällä hetkellä enemmän miehiä sairastuvalla kuin vaihtopenkillä. Uskomme itseemme ja nousimme tänään vaikeuksien kautta voittoon. Fiilis on nyt tosi mahtava”, Unitedin valmentaja Ari Hjelm kuvaili tuntojaan pelin jälkeen.

Interin Dragtsma antoi puolestaan tunnustuksen kotijoukkueelle. ”Tämä oli tasainen matsi, eikä paikkoja ollut paljon. Maaliemme jälkeen ottelu oli käsissämme, mutta hävisimme silti. Onnittelen Unitedia, koska se ei tyytynyt odottamaan vaan pyrki pelaamaan ja saamaan asioita aikaiseksi. Me taas jätimme ensimmäistä kertaa ylhäältä prässäämisen sikseen, siksi ensimmäisellä jaksolla paikkoja ei ollut kovinkaan paljon.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: