Kirjoittanut Lari Vesander | heinäkuu 18, 2009

Onko HJK hereillä?

HJK-ottelun lähtökohdat suosivat TPS:ää.

HJK on voittoputkessa. Se on kaatanut kuusi edellistä vastustajaansa ja jättänyt niistä neljä edellistä nollille. Klubin peli kulkee, hyökkäys toimii ja puolustus pitää. Mutta silti on pakko kysyä: Onko TPS-matsi stadilaisille vain välipala kahden maukkaan Euroopan liigan matsin välillä, pieni välietappi matkalla Fulhamin vastustajaksi? Jos vastaus on kyllä, niin HJK saattaa sunnuntaina tukehtua välipalavastustajaansa.

Lueskelin HJK:n nettisivuja. Heinäkuun 16. päivältä löytyi seuraavat jutut: Muurinen: ”Viimeistelytreeneissä on hyvä virinä”, Liveseuranta: Peli päättyi HJK:n 0-1-voittoon!, Muurinen: ”Vieläkin pieni tärinä päällä”.

Klikkasin viimeistä juttua. Sen päätteeksi päävalmentaja Antti Muurinen sanoo: ”Nyt taistelu on tauonnut aina ensi viikkoon asti. Mikään ei ole vielä minun mielestäni ratkennut, vaan ensi viikko näyttää mitä tulee tapahtumaan.”

Seuraavan päivän juttujen otsikoita: HJK-Vetra-parin voittaja kohtaa Valioliigaseura Fulhamin, Muurinen: ”Hyvä haaste, mutta ensin pitää voittaa tämä ottelupari”, Sorsa haluaa Fulhaminen kimppuun… Vaikea uskoa, että tällä joukkueella on huomenna huippujännittävä liigan kärkikamppailu Turussa!

Perjantainen Euroopan liigan arvontatulos oli hyvä uutinen HJK:lle. Vetran kaataminen toisi Valioliigajoukkueen Helsinkiin. Se olisi ainakin taloudellinen menestys. Samalla arvontatulos oli täysosuma myös TPS:lle. HJK:lla on toinen osaottelu ensi viikolla, eikä 0-1-vierasvoitto takaa sille vielä mitään. Klubi teki vierasmaalin, mutta se ei silti voi päästä jatkoon vierasmaalisäännöllä. Jos Vetra tekee kaksi maalia, HJK:nkin pitää maalata kahdesti.

Jos klubilaisten ajatukset ovat tosiaan niin tiiviisti Eurooppa liigan karsinnoissa kuin nettisivuista voisi päätellä, stadilaiset ovat lirissä. Joukkue on toki flow-tilassa, voittoputkessa, hyvässä vireessä ja vaikka mitä, mutta Veikkausliigassa ei ole helppoja pisteitä. HJK:n luulisi oppineen sen keväisellä Rovaniemen reissullaan, josta oli tuliaisina nolo 1-0-vierastappio.

HJK:n pelitahti on tällä hetkellä todella tiivis. Antti Muuriselle tulee väistämättä halu lepuuttaa muutamaa pelaajaa. Valeri Popovits tuskin lähtee Turkuun pitkän Liettuan reissun jälkeen. Pikkukolhuja saaneetkin pidettäisiin mielellään sivussa, kun panokset ovat ensi viikolla niin kovat. Ja haluavatko kentälle menevätkään välttämättä antaa itsestään 110 prosenttia sunnuntaina? Ja jos HJK ei ole hereillä, TPS iskee varmasti.

Minun vinkkini TPS:lle olisikin yrittää pitää pelissä mahdollisimman kovaa tempoa. Sillä on sunnuntaina vastassa joukkue, joka yrittää selvitä ottelusta mahdollisimman vähin vahingoin ja mahdollisimman vähällä polttoaineenkulutuksella. Sillä on vastassa joukkue, jonka pelaajista osa saattaa ajatella jo matkaa Lontooseen. Sellaisia ryhmiä vastaan kannattaa olla hereillä alusta asti.

Voi olla, että Antti Muurinen osaa juuri tässä tilanteessa kääntää HJK:n laajan pelaajamateriaalin edukseen ja motivoida pelaajat liigan kärkikamppailuun, mutta jotenkin minusta tuntuu, että klubilaisilla on nyt houkuttelevampaakin ajateltavaa. HJK:ssa on tällä hetkellä pelaajia, jotka suostuisivat vaikka heti vaihtamaan Euroopan liigan jatkopaikan TPS-tappioon. TPS:ssä on puolestaan miehiä, jotka antaisivat HJK-voitosta vaikka etusormensa. TPS:lle tämä on kenties kauden tärkein peli. HJK:lle tämä ei ole edes tämän viikon tai lähimmän kuuden päivän tärkein peli, vaan välipala tai ainakin välipeli.

Joukkueiden tahtotilat ovat aivan toisenlaiset. TPS on keskittynyt tähän otteluun viikon ajan. HJK… no, jos joku klubilaisista ehti saada ajatuksensa kasaan Liettuan matkan jäljiltä, niin eiköhän tuo arvontatulos sekoittanut nupin uudelleen. Toki voi olla, että stadilaiset ovat niin kovia ammattilaisia, että osaavat nollata tällaiset asiat ja hoitavat homman kotiin. Fakta on kuitenkin tämä: Vaikka tilastot ja ehkä materiaalikin tukevat HJK:n voittoa, niin olosuhteet tuntuvat olevan kaikin tavoin TPS:n puolella.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: