Kirjoittanut Lari Vesander | heinäkuu 22, 2009

Bantamoin pitää päästä eroon pilkkualttiudestaan

Interin tie Mestareiden liigan karsinnoissa nousi pystyyn. Joukkue hävisi molemmat osaottelut moldovalaiselle FC Sheriff Tirapolille 0-1. Molemmat maalit syntyivät rangaistuspotkuista – ja molemmat rangaistuspotkut aiheutti maalivahti Patrick Bantamoi.

Turhan tuttu tilanne: Patrick Bantamoi tulee vastaan ja palloa viedään pilkulle.

Unohdetaan hetkeksi kaikki se, mitä kirjoitin Inter-Sheriff-matsin rankkarin kyseenalaisuudesta. Keskitytään sen sijaan siihen faktaan, että Interin maalivahdit ovat aiheuttaneet heinäkuussa neljä rankkaria. Siis neljä rangaistuspotkua. Monet joukkueet pelaavat koko kauden aiheuttamatta yhtä paljon rankkareita.

”Maalivahtimme ryntäsi tilanteessa vastaan kuin mielipuoli.” Näin kuvaili Job Dragtsma ensimmäisen osaottelun rankkariin johtanutta tilannetta. Ja pakkohan se on myöntää, että Patrick Bantamoilla on taipumusta uhkarohkeisiin syöksähtelyihin. Bantamoi on tässä kuussa aiheuttanut kolme rankkaria, saanut yhden punaisen ja kaksi keltaista – olisiko jo aika rauhoittua?

Maalivahtien pitää pelata nykyään aktiivisemmin. Se on totta. Eikä Claudio Verinon pelaaminen topparina ainakaan vähennä veskarille tulevien kilpajuoksupallojen määrää. Mutta: 1) Verino ei ollut kentällä Moldovassa rankkarin aikaan. 2) Jukka Lehtovaara tulee lähes yhtälailla vastaan – miksi hän ei aiheuta rankkareita?

Patrick Bantamoi on liigan pilkkuherkin maalivahti – sanon molemmissa tarkoituksissa. Bantamoi on kenties koko sarjan paras rankkareiden torjuja, mutta siitä ei ole paljoakaan iloa, jos hän on itse aiheuttanut rankkarin ja vielä lentänyt kentältä rikkeensä takia.

Bantamoi on loistava maalivahti, mutta Inter tarvitsee häntä selvittämään pahimmat vaaratilanteet – ei aiheuttamaan niitä harkitsemattomilla ulostuloillaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: