Kirjoittanut Lari Vesander | elokuu 1, 2009

Inter murskasi RoPSin

Inter-RoPS 4-0

Ats Purje ja Timo Furuholm tekivät kaksi maalia mieheen, kun Inter avasi tukossa olleet maalihanansa Kupittaalla. Paikalla oli myös Rovaniemen Palloseura, mutta lähinnä vain fyysisesti ja näön vuoksi. RoPS on tällä kaudella saalistanut 10 vieraspelistään vain yhden pisteen ja joutuu tosissaan taistelemaan sarjapaikastaan. Inter sen sijaan palasi voitolla mitalikahinoihin.

Ennen lauantain RoPS-peliä Inter oli tehnyt 16 liigapelissä 16 maalia. Turkulaisjoukkue menetti heinäkuussa viimeistelyongelmiensa vuoksi tukun pisteitä, mutta lauantain matsin perusteella viimeistelyongelmat saattavat olla taaksejäänyttä elämää. Tosin samaan hengenvetoon on todettava, ettei RoPS ollut Kupittaalla oikein minkäänlainen mittari. Rovaniemeläiset jatkoivat surkeita vierasotteitaan ja olivat Kupittaalla alusta alkaen ottavana osapuolena.

Avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa 36. minuutille ja se tuli Interille epätyypillisesti erikoistilanteesta. Alberto Ramirez pääsi tälläämään kulman jälkitilanteesta rangaistusalueen rajalta laukauksen, jonka maalin eteen parkkeerannut Ats Purje ohjasi verkon perille.

RoPS oli lähtenyt otteluun viidellä puolustajalla ja pyrki pitämään Interin hyökkäykset kurissa paitsioansoilla. Tämä toimi aikansa, mutta lopulta Inter pääsi hyödyntämään puolustushaluttomien Echiabhi Okudughan ja Christopher Musondan laidoille jättämän tilan. Tätä baanaa pitkin Mika Ojala kipitti pohjustamaan Interin toisen osuman, jonka ohjasi maaliin Timo Furuholm. Avausosumasta oli tuossa vaiheessa ehtinyt vierähtää vasta kolme minuuttia.

Musondan kunniaksi on sanottava, että hän oli yhdessä Chanda Mwaban kanssa niitä harvoja ”rovaniemeläisiä” (RoPSilla oli avauksessa peräti kaksi suomalaista), jotka olivat vaarallisia hyökkäyssuuntaan. Musonda meni monta kertaa heittämällä ohi häntä vartioineesta Henri Lehtosesta – mutta sitten, kun sambialainen ei enää selvinnytkään Inter-kapteenin ohi, hän filmasi itselleen varoituksen. Varoitus oli Musondalle kauden neljäs, joten hän on seuraavan ottelun pelikiellossa.

Toisella jaksolla Inter jatkoi maalintekoharjoituksiaan RoPS-puolustuksen suosiollisella avustuksella. Viiden minuutin pelin jälkeen Joonas Ikäläinen sähläsi Aristides Pertotin läpisyötön Timo Furuholmille, joka sijoitti pallon maaliin maalivahti Kwomin jalkojen välistä. Osuma oli Furuholmille jo kauden seitsemäs ja nosti hänet maalipörssin kakkoseksi.

Eikä siinä vielä kaikki. Minuutti Furuholmin osuman jälkeen Pertot syötti läpi Ats Purjeen, eikä Viron maajoukkuemies erehtynyt. Ottelua oli jäljellä vielä 40 minuuttia, mutta peli oli pelattu. Pertot tuli melkein saman tien vaihtoon ja Furuholm ja Purje seurasivat häntä pian. Toisen jakson loppu oli pelkkää pelailua.

”Päätimme jo puoliajalla, että pidämme palloa ja tapamme pelin. Ja niin siinä sitten 4-0-maalin jälkeen kävikin. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella saimme pidettyä pakan koko ajan kasassa ja pelin kunnolla pyörimään. Tästä on hyvä jatkaa”, jälleen hyvän ottelun keskikentällä pelannut Joni Kauko totesi.

Kauko on pelannut vahvan kauden ja jotain hänen asemastaan joukkueessa kertoo sekin, että valmentaja Job Dragtsma oli ottanut avauksesta Aristides Pertotin tieltä pois Severi Paajasen. ”Joni ja (jälleen erinomainen) Alberto Ramirez ovat pelanneet niin hyvin, että minun oli tehtävä valinta Pertotin ja Severin välillä. Ajattelin, että Pertotista on enemmän hyötyä tällaisessa ottelussa”, Dragtsma sanoi.

Paajanen tuli kentälle vaihdosta, mutta sen sijaan argentiinalaistoppari Claudio Verino ei ollut edes kokoonpanosssa. ”Verino on kaikki tai ei mitään -pelaaja, me tarvitsemme nyt enemmän tasaisuutta. Lisäksi Jermu Gustafsson on parempi sijoittumaan”, Dragtsma perusteli ja sai taatusti olla tyytyväisempi joukkueensa puolustuspeliin kuin rovaniemeläiskollegansa.

”Meillä oli tänään avoimet ovet. Lähdimme otteluun viidellä puolustajalla, mutta olisimme tarvinneet 15 miestä maalimme eteen, että olisimme saaneet täältä edes tasapelin”, RoPS-luotsi Mika Lumijärvi tuskaili. Lumijärvi myönsi, että häntä alkaa jo kyllästyttää selitellä joukkueensa karmeita esityksiä vierastappioiden jälkeen. ”En tiedä mikä peliimme menee, kun poistumme Rovaniemen rajojen ulkopuolelle. Onneksi nämä vieraspelit loppuvat pian. Niitä on enää kolme jäljellä.”

RoPS saa vielä tosissaan taistella sarjapaikkansa puolesta, mutta Inter sen sijaan palasi voitolla sarjataulukossa jo neljänneksi ja mukaan ainakin mitalikahinoihin. ”Jaro-voitto oli tärkeä, ja nyt kun katsoo sarjataulukkoa, kaikki on mahdollista. Kaikki pelit ovat nyt tärkeitä”, Dragtsma arvioi.

Interin seuraava peli on paikallisottelu TPS:ää vastaan. Hollantilaisluotsi oli suin päin sysäämässä paineita naapuriseuralle: ”Tottakai me olemme altavastaajia, paineet ovat täysin Tepsillä”, Dragtsma totesi. Tosin valmentajan vaatimattomuus karisi nopeasti, kun toimittaja kysyi, onko derby Interille pakkovoiton paikka – TPS:hän karkaisi voitolla jo seitsemän pisteen päähän: ”Emme ole hävinneet paikallispeliä TPS:lle kahteen tai kolmeen vuoteen. Miksi meidän pitäisi hävitä nytkään?”

Varmaa on ainakin se, että lähtökohdat paikallispeliin eivät voisi olla kovin paljon herkullisemmat.

Mainokset

Responses

 1. Elekää te etelän immeiset viittikö ropsin ulkomaalaisista aina jauhaa. Vanha juttu jo. Suomalaiset ei rovaniemelle halua pelaamaan normipalkkaa vastaan, joten ulkomaalaisia on pakko palkata. Sambian pojat pelaa kolmasosalla samantasoisten suomalaispelaajien palkasta (jos suomalaisia siis ensinkään saataisiin rovaniemelle). Omilla junnuilla pelatessa sarjataso olisi yhtä tai kahta pykälää alempana, joten ropsille toki järkevämpää palkata ulkomaalaisia. Ropsillahan on toki A-junnut sm-sarjassa, joten ehkä sieltä saattais tulevaisuudessa joku päästä edustukseenkin.

  Vilases muuten huvikses MIFKin pelaajalistoja. Aika paljon löytyy ulkomaalaisia sieltäkin, mutta urputusta etelän immeisiltä ei niinkään kuulu. Taidatte olla siellä etelässä hieman rasistisia.

  Aivan yks lysti minkä maalaisia siellä kentällä jolkuttelee. Omat junnut on siitäkin paskoja, että ei niillä enää ole missään päin suomea minkäänlaista seurauskollisuutta. Soppareihinkin vaaditaan vaikka mitä purkupykäliä ja niistä vaaditaan vain yhden kauden mittaisia, jolloin siirtokorvauksetkin jäävät saamatta. Parempi vaan hommata edullisia ulkomaalaisia ja lätkäistä lahjakkaille viiden vuoden pahvit kouraan.

  Oulun esimerkki kertoo, että eivät kotimaiset pelaajat tuo sen enempää populaatiota katsomoon, päinvastoin kuin ulkomaalaisvastustajat väittävät. Oulussahan ulkomaalaisten määrää on vähennetty radikaalisti sitten muutaman vuoden takaisen tilanteen.

  Vielä sivuhuomautuksena, että rops on kyllä uskomattoman huono vierasjoukkue. Ero on kuin yöllä ja päivällä verrattuna kotiotteluihin.

  • Minusta ei tuntunut luontevalta kirjoittaa rovaniemeläisiä-sanaa ilman sitaatteja, kun valtaosa joukkueesta on kuitenkin Sambiasta. Laitoin syyn sitaatteihin sulkuihin. RoPSista kirjoitin mielipiteeni julki jo keväällä https://puoliaika.wordpress.com/2009/05/27/ropsin-piilotettu-potentiaali/

   IFK Mariehamn -vertaus on tavallaan osuva, mutta ei kuitenkaan. IFK:ssa vähintään 13 ottelua pelanneista puolet on suomalaisia (6 ja 6), RoPSissa niitä on vain neljännes (3 ja 9). Vahvistusten tasosta en lähde nyt väittelemään.

   Ei se suomalaisuusprosenttikaan kaikki kaikessa ole, ei todellakaan. Se tässä tapauksessa vain oire jostain suuremmasta. Varsinainen ongelma on tosiaan se, että RoPSissa asiat on hoidettu niin, että valtaosa suomalaisista ei halua siellä pelata. Toki sijaintikin vaikuttaa, mutta RoPSissa olisi joukkueena ja seurana paljon parannettavaa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: