Kirjoittanut Lari Vesander | elokuu 4, 2009

Kolehmaisesta tulossa Brownin korvaaja

Toni Kolehmainen harjoittelee TPS:n kanssa. Kolehmainen olisi TPS:ssä erinomainen korvaaja Wayne Brownille. Näillä näkymin sopimuksen syntymisen estää vain parempi tarjous ulkomailta. Helppoa sellaisen ilmestyminen ei kuitenkaan ole, sillä Kolehmainen etsii nyt ennen kaikkea peliaikaa.

Toni Kolehmainen saattaa pian pukea ylleen TPS:n pelipaidan treeniasun sijaan.

Kauden keskikenttäkomeetta Wayne Brown lähtee kahden ottelun päästä takaisin Englantiin. TPS:n toimitusjohtaja Marco Casagrande sanoi viikonloppuna, että seura hakee Brownille korvaajaa ja nyt sellainen on saattanut löytyä.

Viimeksi AZ Alkmaaria edustanut ja AC Oulun kanssa kesän treenannut Toni Kolehmainen on ollut tämän viikon TPS:n harjoitusvahvuudessa. Oulun valmentaja Juha Malinen uskoo, ettei TPS voisi löytää Brownin tilalle parempaa keskikenttämiestä – ainakaan suomalaisista vaihtoehdoista. ”Brownilla ja Kolehmaisella on paljon samanlaisia ominaisuuksia. Lisäksi Toni on hyvä persoona, erinomainen joukkuepelaaja ja sopeutuisi varmasti joukkueeseen. Parempaa suomalaista keskikenttäpelaajaa ei varmastikaan tämän hetken markkinoilta löydy.”

Malisen mielestä ainut kysymys Kolehmaisen kohdalla on pelituntuma – keskikenttämies kun on pelannut edellisen ottelunsa toukokuun alkupuolella. ”Kolehmainen on treenannut Oulun kanssa hyvin ja tehnyt omia harjoituksia siihen päälle. Edellisestä pitkästä peliputkesta on vierähtänyt paljon aikaa, joten hänen pelikuntonsa ei ole vielä huipussaan, mutta uskon, että sekin löytyisi nopeasti.”

Kolehmainen veti tiistaina täysipainoiset treenit Tepsin mukana ja esiintyi edukseen. Harjoitusten jälkeen hän korosti kiinnostustaan turkulaisseuran suuntaan. ”Vielä ei ole ollut puhetta siitä miten pitkäksi aikaa olisin Tepsiin tulossa. Lähden luultavasti perjantaina täältä pois ja sitten katsellaan asioita. Viikon päästä luultavasti tiedän, pelaanko Suomessa vai ulkomailla. Jos jään Suomeen, niin TPS on varmasti parhaimpia vaihtoehtoja. Vaihtoehtoja on toivon mukaan ulkomailtakin, mutta tärkeintä on nyt peliaika. Pitää punnita, että mistä sitä saisi.”

TPS:ssä vastuuta ja peliaikaa olisi luultavasti luvassa roppakaupalla. Brownin lähdön jälkeen TPS:llä kun ei olisi heittää keskikentän keskustaan kuin Chris Cleaver, Kasper Hämäläinen ja Riku Riski. Ja jos joku tuosta kolmikosta loukkaantuisi tai joutuisi pelikieltoon, valmentaja Pasi Rautiaisella olisi edessään melkoinen vekslaaminen. Kolehmainen olisi kolmikkoon mainio lisä ja pystyisi pelaamaan hyvänä kahden suunnan pelaajana melkein mitä tahansa paikkaa keskikentän keskustassa – ja kaupantekijäisiksi vielä oikealla laidallakin, yrittihän Alkmaar-luotsi Louis van Gaal tehdä Kolehmaisesta oikeaa pakkiakin.

Kolehmaisen kohtalo ratkennee viikon aikana, mutta ainakin tässä vaiheessa kiinnostus näyttäisi olevan molemminpuolista. Eikä Kolehmaisellakaan ollut tiistain harjoitusten jälkeen pahaa sanottavaa TPS:n joukkueesta. ”Henki täällä ainakin on hyvä. Kenenkään kanssa ei ole ollut mitään ongelmia.”

Mainokset

Responses

 1. Skuuppitavaraa, hienoa

  • Tällaista sitä tosiaan löytää, kun joukkueiden harjoituksiin jalkautuu.

   Tajusin tuossa juuri, että Kolehmaisen kohdalla on varmaan kyse siitä, etsiikö hän pelejä lyhyellä, keskipitkällä vai pitkällä tähtäimellä. Lyhyellä tähtäimellä pelituntumaa saisi parhaiten Suomesta: Cupin matsit mukaan lukien vastuuta saattaisi tulla noin kymmenessä ottelussa.

   Sen jälkeen kuitenkin hiljenisi ja säännökset taitavat olla sellaiset, ettei Kolehmainen voisi enää tänä vuonna pelata muualla. Muussa tapauksessahan loppukauden laina Tepsiin ja siitä ponnistus ulkomaille olisi paras vaihtoehto.

   Joten jos Kolehmainen hakee pelituntumaa säännöllisesti ja jatkuvasti, ulkomaat saattavat ajaa vaihtoehtona TPS:n ohi – mikäli sieltä tulee riittävän pätevä tarjous peliaikavakuuksineen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: