Kirjoittanut Lari Vesander | elokuu 6, 2009

Seitsemän pointtia paikallispelistä

TPS tarvitsee sunnuntaina Lehtovaaran torjuntoja.

1. Maalivahtien kamppailu
Viime kauden parhaaksi maalivahdiksi valittu Patrick Bantamoi vastaan tämän kauden paras maalivahti Jukka Lehtovaara. Molemmat ovat erinomaisia reaktiotorjujia ja pystyvät tarvittaessa paraatipelastuksiin. Tämä pitää huolen siitä, että hyökkääjät eivät saa sunnuntaina mitään ilmaiseksi. Maalit pitää tehdä tekemällä. Henkisellä puolella Bantamoilla on sunnuntaille hienoinen etulyöntiasema: hän on pitänyt nollan kolmessa derbyssä peräkkäin, kun taas Lehtovaara on laskenut noissa otteluissa yhteensä yhdeksän maalia.

2. Taistelu keskikentästä
TPS:n keskikentän keskustan kolmikko Kasper Hämäläinen-Chris Cleaver-Wayne Brown on parempi kuin Interin trio Alberto Ramirez-Joni Kauko-Severi Paajanen, mutta onko se sitä ratkaisevasti? Maajoukkueeseen valittu Hämäläinen ja nuorten maajoukkueeseen valittu Kauko ovat hurjassa iskussa – samoin joukkueidensa ulkomaalaisässät Ramirez ja Brown. Paajanen ja Cleaver eivät puolestaan luovuta koskaan.

3. Down by the laiturit
Ats Purje ja Mika Ojala ovat vaarallisempi parivaljakko kuin Mikot Paatelainen ja Manninen, mutta tarkkana Interkin saa olla. Joni Aho pärjännee Paatelaisen kanssa, mutta jättääkö Henri Lehtonen nousuillaan liikaa tilaa Manniselle? Tekevätkö Sami Rähmönen ja Iiro Aalto saman virheen Purjeen ja Ojalan kanssa? Kun keskikentän keskusta on tukossa kuin Mannerheimintie ruuhka-aikana, ratkaisevat tilanteet saatetaan rakentaa laitoja pitkin.

4. Wusu vastaan Gustafsson, Furuholm vastaan Heinikangas
Dragtsma pitänee Ari Nymanin tutussa roolissaan varmistavana puolustajana, jolloin atleettisen Babatunde Wusun vartioiminen jää Jermu Gustafssonin harteille. Wusu on yksi liigan kuumimmista hyökkääjistä ja pystyy järjestelemään paikkoja sekä muille että itselleen.

Toisessa päädyssä luvassa on porilaista pystypainia, kun Timo Furuholm ja Jarno Heinikangas ottavat yhteen. Fysiikkaa tästä kohtaamisesta ei puutu eikä sanojakaan varmasti säästellä. Iskuja annetaan ja otetaan vastaan. Se, pystyykö Heinikangas jättämään Furuholmin nollille, ratkaisee paljon ottelun lopputuloksen kannalta.

5. Erikoistilanteet
Tiukassa ja tarkassa matsissa erikoistilanteet ovat arvossaan. Seuraava kulma on Interin 100. tällä kaudella. Tähän mennessä joukkue on tehnyt niistä vasta yhden maalin, eikä sen puskenut Claudio Verino ole sunnuntaina avauksessa. Alberto Ramirezin erikoistilanteissa ei ole juurikaan vikaa, mutta Interillä ei ole Ramirezin keskityksille oikein päättäjiä. TPS sen sijaan on vaarallinen erikoistilannejoukkue, kiitos viimeisen pelinsä Kupittaalla pelaavan Wayne Brownin. Lisäksi TPS:llä on Interiä enemmän pääpelivoimaa.

6. Vaihtomiehet
Jos peli pysyy pitkään maalittomana, ratkaisija voi tulla vaihtopenkiltä – näin kävi edellisessä kohtaamisessa. Molemmilta joukkueilta löytyy hyviä vaihtoehtoja. TPS:n Mika Ääritalo ja Riku Riski tuovat peliin ehkä enemmän uutta kuin Interin Kennedy Nwanganga ja Aristides Pertot. Tosin Ääritalon nostaminen avaukseen Mikko Paatelaisen tilalle voisi olla sopiva pikku yllätys, mutta todennäköisesti Rautiainen ei halua rikkoa permanenttiaan.

7. Henkimaailman asiat
Vaikka TPS on paperilla vahvempi keskikentän keskustassa, erikoistilanteissa ja vaihtopelaajissa, niin se kaikki saattaa nollautua Interin henkisen yliotteen alle. Paikallispelien sanotaan olevan henkimaailman asioita ja niissä Interillä on, ainakin vielä, melkoinen etulyöntiasema.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: