Kirjoittanut Lari Vesander | elokuu 7, 2009

Täyden stadionin edessä ei peruutella

Tappion välttäminen ei kelpaa sunnuntain paikallispelissä kummallekaan joukkueelle. Tätä mieltä olivat perjantain lehdistötilaisuudessa niin Interin Timo Furuholm ja Mika Ojala kuin TPS:n Kasper Hämäläinen ja Jarno Heinikangaskin. Näillä näkymin sunnuntain otteluun on tulossa lähes 9 500 katsojaa.

Mika Ojala on maalannut kolmessa viime derbyssä kerran, Timo Furuholm kahdesti.

Turun paikallispeliä on lähes mahdoton lähestyä ilman pientä historiakertausta. Sunnuntain derby on 25. Interin ja TPS:n välinen liigakohtaaminen. Inter on voittanut kohtaamisista 11 ja TPS kahdeksan, viisi kertaa on päädytty tasapeliin. Ja viimeiset kolme kohtaamista Inter on tosiaan vienyt yhteismaalein 9-0. ”Toivottavasti meillä on jonkinlainen yliote ja Tepsillä vähän pupu pöksyssä. Itse en kyllä hirveästi tappioita ajattelisi, jos heidän asemassaan olisin”, Interin Timo Furuholm toteaa.

TPS-kapteeni Jarno Heinikangas on puolestaan vahvasti sitä mieltä, että vanhoilla peleillä ei ole sunnuntaina mitään merkitystä. ”Olen pelannut Turussa 14 paikallispeliä ja tiedän, että välillä niitä voitetaan, välillä hävitään ja joskus tulee tasapeli. Kun peliin valmistautuu huolella, niin lopputuloskin on yleensä sen mukainen. Kentällä ei muistella menneitä eikä mietitä muuta kuin sitä meneillään olevaa matsia”, TPS seitsemän vuotta palvellut ja juuri kahden vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa tehnyt Heinikangas sanoo.

Heinikangas ei mielellään muistele myöskään joukkueiden ensimmäistä kohtaamista tällä kaudella, mutta on varma, että sunnuntaina kentällä nähdään toisenlainen TPS. ”Kevään derby oli kauden kuudes matsi. Meillä ei ollut peli uomissaan ja kentät olivat huonossa kunnossa. Nyt olemme löytäneet permanenttimme ja saaneet oman pelin kuntoon. Ensimmäisessä derbyssä puolustimme hyvin, mutta pallollinen pelimme oli aivan surkeaa. Olen varma, että sununtaina pallollinen pelaamisemme on ihan toisennäköistä kuin keväällä.”

Sunnuntain ottelusta on kovaa vauhtia tulossa loppuunmyyty. Pääkatsomo on käytännössä sitä jo nyt. Sunnuntaina sinne myydään vielä jonkun verran huonompia paikkoja vaihtopenkkien taakse. Olympiakatsomon puolella neljä kuudesta sektorista on jo myyty loppuun. Tilaa on enää katsomon reunoilla. Uudenkarheaan päätykatsomoon on sen sijaan vielä paikkoja jäljellä. Samoin seisomapaikkoja toiseen päätyyn.

Kaikkiaan paikalle odotetaan 9 444 katsojaa. Kumpikaan joukkue ei halua hävitä paikallispeliä – varsinkaan loppuunmyydyn stadionin edessä. Eikä tasapelikään tunnu kelpaavan sen paremmin Interin kuin TPS:nkään pelaajille. ”Emme ole koskaan lähteneet tavoittelemaan tasapeliä, emmekä tee sitä nytkään. Vain voitto kelpaa sunnuntaina”, Furuholm sanoo.

TPS:n Heinikangas Kasper Hämäläinen ovat samoilla linjoilla. ”Luulen, että molemmat joukkueet tarvitsisivat tästä pelistä voiton”, Heinikangas sanoo. ”Tämä on tosiaan elintärkeä ottelu. Jos häviämme, Inter ottaa meidät kiinni. Jos taas voitamme, saamme tehtyä Interiin jo seitsemän pisteen kaulan”, Hämäläinen säestää.

Pelaajien välillä ei ole nähtävissä nokittelua eikä uhoa. Kaikki vaikuttavat terveellä tavalla itsevarmoilta. Kummankin joukkueen terveystilanne on hyvä. Interiltä ei puutu sunnuntain pelistä ketään ja TPS:ltäkin vain pitkäaikaispotilas Simo Valakari. Kokoonpanojen osalta ei ole siis odotettavissa suuria yllätyksiä – eikä välttämättä muutenkaan. ”Tuskin tässä mitään salaisuuksia joukkueiden pelityyleissä on. Eiköhän Tepsikin tiedä, miten me pelataan”, Furuholm sanoo.

Minään yllätyksenä tuskin tulee sekään, että Inter odottaa sunnuntaina maaleja Furuholmilta ja lisätehoja hänen vieressään istuvalta Mika Ojalalta. Ojala oli viime kaudella liigan tehokkain pelaaja (8 maalia ja 11 syöttöä), mutta tällä kaudella hänen tilillään on vasta kaksi osumaa. Mikä on vialla? Ovatko Ojalan jalat ruosteessa (kuten eräs toimittaja asian esittää), kun vaparimaalejakaan ei ole syntynyt lainkaan? ”No olin tuossa kesäkuussa loukkaantuneena, kun nivelsiteet repesivät. Silloin oli vähän hankala potkaista”, Ojala aloittaa. ”Nivelsiteet menivät tukijalasta, mikä oli jopa potkujalkaa pahempi juttu. Mutta eiköhän niitä vaparimaaleja taas loppukaudesta nähdä.”

Sitä Ojala ei kuitenkaan lupaa, että hän maalaisi sunnuntaina. Mutta toivon mukaan joku onnistuu maalinteossa. Yli 9 000-päistä yleisömerta olisi ikävä jättää ilman osumia.

Katso myös kuvat paikallispelin ennakkopressitilaisuudesta:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: