Kirjoittanut Lari Vesander | elokuu 8, 2009

Pasin parhaita – osa 9

Turku on jättänyt säväyksen Pasi Rautiaiseen. Wayne Brown on puolestaan jättänyt positiivisen jälkensä TPS:n historiaan. Kappe Hämäläinen on saanut työstään palkkioksi maajoukkuekutsun. Ja huomenna TPS kohtaa kivikovan Interin. Niistä on Pasin parhaat tällä kertaa tehty.

Pasi Rautiaiselle derby on peli muiden joukossa, vaikka Turku on häneen vaikutuksen tehnytkin.

TPS:n valmentajalle Pasi Rautiaiselle paikallispeli on ottelu muiden joukossa. ”Tietenkin täällä Turussa se herättää tunteita, kun kaks seuraa samasta kaupungista kohtaa. Mutta mä luulen, ettei tää näille pojille niin maata mullistavaa ole. Maailmassa on kaupunkeja, joissa on kaks, kolme tai neljäkin jengiä – Lontoossa on varmaan kymmeniä joukkueita. Tää on peli muiden joukossa. Voitosta saa ne kolme pistettä, tasurista pinnan ja häviäjä jää nollille. Pelejä on ollut ja niitä tulee paikallispelin jälkeenkin – ja myöhemmin tulee uusia paikallispelejäkin.”

Paikallispeli on kuitenkin erilainen – ainakin siinä, että huomenna stadion saattaa ihan oikeasti olla täynnä. Se tarkoittaa yli 9 000 katsojaa, mikä innostaa Rautiaistakin. ”Täysi stadion olis tosi hieno juttu! Mä sanoin omat fiilarini jo HJK-pelin alla, että on se ihme, jos Tepsi-fanit ei nyt tuu kannattamaan omiaan. Olishan se hienoo, että toi tupa olis koko ajan täynnä. Se olis ihan unelmajuttu, että TPS:n ja Interinkin kotipeleissä olis aina täys hytti, koska toi on niin kaunis pieni jalkapallostadion.”

Interiä Rautiainen kunnioittaa jo hallitsevana Suomen mestarina. ”Meillä on kivikova Inter vastassa. Se on aktuaali Suomen mestari ja selvä suosikki tohon matsiin – ja koko kauteen lähdettäessä. Jokainen peli on tietysti erilainen, eikä mitään saa ilmatteeks. Jos sitä ensimmäistä derbyä ajatellaan, niin ei siinä Interkään kuitenkaan maalipaikoilla mässäillyt. Aika tarkan markan peli se oli, vaikka Inter kieltämättä voittonsa ansaitsikin. Mutta se on jo mennyttä, eikä me mietitä enää kevään pelejä tai sarjan alkua.”

Puheen kääntyessä maajoukkuekutsun saaneeseen Kasper Hämäläiseen Rautiainen ei voi olla kehumatta keskikenttämiehen tekemän työn määrää. ”Kappe teki koko talven Lehtimäen Mikan kanssa hommia ja mun kuuleman mukaan Kappe ei oo koskaan pelannut ehjää tervettä kautta. Kappe on tehnyt valtavasti duunia sen eteen, että nyt niin kävis. Ja on omalla kovalla duunillaan ja Mikan ja Stefun ja muiden avustuksella niin on käymässäkin. Kappe pelaa nyt aika mukiin menevää roolia ja toivottavasti pysyy nyt kunnossa, koska me tarvitaan huippukuntoista Kappee loppukauden matseissa. Maajoukkuekutsu oli palkkio siitä työmäärästä, jota Kappe ja muut ovat tehneet, mutta ei Kappe missään nimessä vielä valmis ole. Työn täytyy jatkua ja silloin se palkinto häntä ja hänen uraansa ajatellen sitten tulee. Tällä hetkellä Kappe pelaa oikein hyvää jalkapalloa.”

Ja jos Rautiainen suitsuttaa Hämäläistä, niin puhuttaessa viimeisen kotiottelunsa TPS-paidassa pelaavasta Wayne Brownista hän suorastaan herkisyy. ”Wayne on ollu meille tosi tärkee pelaaja. Hän tehnyt sen mitä häneltä odotimme ja oikeastaan vielä enemmänkin. Tänne tuli nuori ulkomainen pelaaja, joka on laittanut kaiken likoon tämän seuran ja maakunnan puolesta. Olen varma, että Wayne repii näissä kahdessa vikassa pelissä tälle yhteisölle maksimaalisesti kaiken sen mitä hänen kropastaan vaan lähtee. Loistava jalkapalloilija, loistava urheilija ja hieno ihminen. Tippa tulee linssiin, ei varmaan vain mulle vaan monelle turkulaiselle, kun Wayne tosta Vaasa-pelin jälkeen lähtee kotiin Lontooseen. Mutta tämä on se elämän kirjo ja jalkapallon circus, jos näin voi sanoo. Hän tuli tänne hakemaan kokemusta ja peliaikaa ja jättää jo tällä olemisellaan Tepsin historiaan oman positiivisen jälkensä.”

Paikallispelin kunniaksi täytyy kysyä myös millaisen vaikutuksen Turku on Rautiaiseen tehnyt. Rautiaisen mukaan oikein hyvän, vaikkei hän mikään himoverkostoituja olekaan. ”Mä en oo sellanen bed & breakfast -tyyppi, joka kutsuu kaikki asunnolleen syömään aamiaista. En mä sosiaalisesti huitele ympäri kaupunkia. Mä vietän aika askeettista elämää, koska tää Tepsin valmentaminen on se mikä vie mun ajan ja energian. Mut se mun täytyy sanoa, että tää on upeen kaunis kesäkaupunki. Täällä on hienoja paikkoja. Ihmiset on ollut ainakin mulle tosi avoimia, kivoja ja ystävällisiä. Ja tapahtu tulevaisuudessa mitä tahansa, niin Turku on jättänyt muhun säväyksen.”

Mainokset

Responses

  1. […] Pasin parhaita – osa 9 Turku on jättänyt säväyksen Pasi Rautiaiseen. Wayne Brown on puolestaan jättänyt positiivisen jälkensä TPS:n […] […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: