Kirjoittanut Lari Vesander | elokuu 9, 2009

Pasin parhaita – osa 10

Kun Sami Rähmöseltä kysyttiin paikallispelin jälkeisessä pressitilaisuudessa TPS:n loppukauden tavoitetta, valmentaja Pasi Rautiainen laittoi käden puolustajansa suun eteen – mestaruudesta ei vielä puhuta. Mutta melkein kaikesta muusta sitten puhuttiinkin. Pasi Rautiainen ilmoitti lähtevänsä Lontooseen ryyppäämään Fulham-luotsi Roy Hodgsonin kanssa, jotta Wayne Brown pysyisi kauden loppuun TPS:n riveissä. Lisäksi Rautiainen kuvaili johdattaneensa joukkueensa kauden mittaisella maratonilla nyt Ruissalon kauniille nudistirannoille.

Pressi

Se alkoi melko tavallisena lehdistötilaisuutena. Pasi Rautiainen arvioi joukkueensa suoritusta ja vähätteli derby-voiton merkitystä. ”Kyllä me oltiin tänään aktiivisempia ja liikuteltiin palloa paremmin. Paikallishistoriaa nyt sinne tai tänne, tällasta tää futis on. Täytyy kuitenkin muistaa, että kolme pistettä näistäkin matseista saa. Sarjan loppuun on vielä kahdeksan askelta. Pelit jatkuvat molemmilla joukkueilla jo sunnuntaina.”

”Hirveästi en kiitoksia yleensä jakele, mutta nyt on pakko. Kiitän omaa joukkuetta tietysti hyvästä taistelusta, mutta nyt alkaa vaikuttaa siltä, että… Mä en alussa uskonut siihen, koska mä pidän Stadia ainoona kunnon futiskaupunkina Suomessa isommassa mittakaavassa, mutta se miten turkulaiset tuli tänään kattomaan kahta joukkuetta on kyllä hatunnoston paikka. Tätä huttua kun sais aina! Kun tuvat on täynnä, on kundienkin ihan erilaista pelata. Siitä kiitos kaikille kannattajille ja muille ihmisille, jotka tänään tuli paikalle.”

Sitten kysyttiin debyyttinsä tehneestä saksalaispuolustajasta Igor Jovanovicista. ”Igor on tullut monitoimimiehen rooliin. Hän on pelannut Saksassa monella paikalla ja hänellä on perusasiat kunnossa. Täytyy muistaa, että sen pelituntuman saaminen voi Igorilla vielä kestää, niin kun monilla ulkomailta tulleilla, kun on toukokuussa pelannut sen edellisen ottelun. Igor halus tulla tänne loppukaudeks auttamaan meitä ja uskon, että hän on meille arvokas pelaaja.”

Arvokas olisi myös derbyn voittomaalin tehnyt Wayne Brown, mutta englantilainen lähtee kuitenkin seuraavan ottelun jälkeen takaisin Britteihin. ”No Wayne lähtee Lontooseen, mutta kyllähän sieltä perkele tulee niitä koneita takasikin. Varataan kaverille edestakainen lippu. Ja jos se ei auta, niin täytyy varmaan meikäläisen lähteä Lontooseen sopimaan asioista. Mähän olen tunnetusti oikein hyvä ja viimesen päälle pitkäkestonen juhlija, olen oikein kuuluisa siitä. Ehkä mun täytyy tosiaan mennä viettämään Royn kanssa joku kostea viski-ilta, että saadaan Wayne pidettyä täällä kauden loppuun asti.”

Eräs toimittaja huomautti tähän väliin, että Hodgsonhan on tunnettu ”huumorintajuisena” miehenä, joten urakan pitäisi olla helppo. ”Joo, hauska veikkohan se on. Hymyili maajoukkueessakin aina kuin Hangon keksi. Kyllähän te sen muistatte.”

Mutta ehkä elämää on Brownin jälkeen. Pelejä ainakin on, koska kausi on pitkä. ”Tässä on ollut vaikka mitä. Kun muistelen niitä kevään hommia, niin kaikki seurassa oli kuin maansa myyneitä, kun me hävittiin Hakalle ekassa pelissä ja sitten vielä Interillekin. Tää on kuitenkin niin pitkä sarja ja tässä on kahdeksan matsia jäljellä. Mä oon puhunut tästä sarjasta pojile maratonina ja sen verran mitä mä Turkua tunnen…” Tässä vaiheessa vieressä istuvaa Sami Rähmöstä alkaa naurattaa – hän on ilmeisesti todellakin kuullut tämän tarinan ennenkin.

”Älä Räpsä naura, saatana. Välillä ollaan Martinsillan kohdalla nenä kainalossa, kun on tullut turpaan ja välillä ollaan sitten Ruissalossa. Ruissalohan on aivan mahtava paikka tässä kaupungissa ja nyt me ollaan siellä kauniilla nudistirannalla tulossa takasin kohti kaupunkia.”

”Matka on vielä helvetin pitkä niin Interille kuin meillekin. Mennään ihan peli kerrallaan. Mä pidän huolen, että nää jätkät on hereillä jatkossakin. Vaasa on helvetin kova porukka, niillä on tosi hyviä pelaajia. Niin pitkään kun mä oon täällä valmentajana, tässä jengissä ei leijuta. Sitten kun kausi on pulkassa ja on pidetty parit sauna illat sijoituksen kunniaksi, niin sitten voi vähän pullistella tuolla Kukassa ja Linnankadulla. Mutta ei ennen sitä – ellei Räpsä sitten tee sitä salassa.”

Yksi toimittajista huomaa tilaisuutensa tulleen. ”Nyt kun olet Pasi noin puheliaalla tuulella, niin mikäs se sinun sopimuksesi pituus olikaan? Mulla ei toi muisti tunnu oikein pelaavan…” toimittaja yrittää – mutta turhaan. ”Ei pelaa mullakaan. Sun täytyy kysyä sitä varmaan toimitusjohtaja Casagrandelta. Se on varmaan tuolla seinän takana. Nää on seuran asioita. Mä vaan valmennan.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: