Kirjoittanut Lari Vesander | elokuu 19, 2009

Putket puntarissa

TPS ja IFK Mariehamn ovat pelanneet puoli kautta tappiotta. IFK:n tappioton putki on kestänyt jo 15 ja TPS:nkin 13 ottelua. Siksi TPS on mukana mestaruustaistossa ja IFK hakee historiansa ensimmäistä mitalia.

Tepsi valmiina

Veikkausliigan voittamattomat. Näin voisi kuvailla IFK Mariehamnia ja Turun Palloseuraa, jotka iskevät yhteen lauantai-iltana. Molemmilla joukkueilla edellisestä tappiosta on vierähtänyt jo yli kolme kuukautta. Se on jalkapallokaudella iäisyys.

Kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuussa, tappiottomat putket olivat jo alkaneet. Tosin niiden kestoa ei olisi välttämättä osannut ennustaa kenttätapahtumista. TPS vei IFK:ta kentällä lähestulkoon miten halusi. Turkulaiset paukuttivat 14 laukausta kohti vieraiden maalia ja 11 kutia sen ohi. Silti Tepsi ei saanut aikaiseksi maaliakaan. Maalittomuus nosti Pasi Rautiaisessa raivon pintaan. Rautiainen piti legendaarisen ”Maaleja, perkele!”-palopuheensa ja joukkue vastasi huutoon.

TPS on tällä hetkellä Veikkausliigan kovakuntoisin joukkue. EM-kisatuon jälkeisistä yhdeksästä ottelusta TPS on saalistanut kuusi voittoa ja kolme tasapeliä. IFK:n saldo on päinvastainen. Sasha Anttilaisen paluu piristi IFK:n hyökkäystä MyPaa vastaan, mutta joukkueen puolustus ei ole enää aivan yhtä rautainen kuin alkukaudesta. Viimeisessä kuudessa ottelussaan saarelaiset ovat pitäneet nollan vain kerran. TPS sen sijaan on samaan aikaan nollannut vastustajansa neljästi ja päästänyt heinäkuun alusta lukien vain kaksi maalia.

Mitään maalipeijaisia Maarianhaminassa tuskin nähdään – varsinkaan, kun Wayne Brown on palannut takaisin Englantiin ja TPS:n Rautiaisen pitää rukata toimivaksi osoittautunutta palapeliä hieman uuteen uskoon. Jos hän onnistuu siinä, TPS varmistaa Maarianhaminassa käytännössä mitalin ja pelaa päätöskierroksella mestaruudesta Honkaa vastaan.

TPS, HJK, Honka ja IFK Mariehamn. Veikkausliigan kärjessä on neljä joukkuetta, jotka eivät ole hävinneet kertaakaan EM-kisatauon jälkeen. Nämä joukkueet ratkaisevat niin mestaruuden kuin mitalienkin kohtalon.

TPS
Kymmenen ensimmäistä ottelua: 4-4-2
Yhdeksän seuraavaa ottelua: 6-3-0
Kolmen kuukauden tappiottomuus on luonut joukkueeseen melkoisen flow-tilan. Peli kulkee ja vaikkei aina kulkisikaan, pakka on niin tiivis ja itseluottamus niin korkealla, että voittoja tai ainakin pisteitä tulee silti. TPS on nyt äärimmäisen vaikea voitettava – varsinkin, kun Wayne Brownin lainaa jatkettiin, eikä Pasi Rautiaisen tarvitse hajoittaa toimivaksi osoittautunutta kenttäkoostumusta. Kolmen ottelun härkäviikko (kolme matsia aikavälillä 20.-27.9.) Pietarsaaren- ja Rovaniemen-reissuineen vaatii kuitenkin rotaatiota. Silloin nähdään pystyykö TPS voittamaan myös muulla kuin vakioavauskokoonpanollaan. Jos pystyy, niin turkulaiset pelaavat viimeisessä liigapelissään mestaruudesta.

HJK
Kymmenen ensimmäistä ottelua: 5-3-2
Yhdeksän seuraavaa ottelua: 4-5-0
Europupelluksesta se alkoi. Antti Muurinen ei käyttänyt rotaatiota silloin kun hänen olisi pitänyt niin tehdä. Pelaajat väsyivät ensin fyysisesti ja katastrofaalisen putoamisen jälkeen myös henkisesti. HJK ei ole Muurisen aikana pärjännyt kovin hyvin loppukaudesta ja viisi peräkkäistä tasapeliä kielivät siitä, ettei joukkueesta ole voitokkaaseen loppukiriin nytkään. Ja se on klubilaisten kannalta sääli, sillä viikonlopun Lahti-ottelua lukuun ottamatta loppuohjelma suosii helsinkiläisiä. Syyskuun härkäviikoilla HJK:lla on kaksi kotiottelua ja loppukauden etäisin vierasmatsi – kaukana Tampereella.

Honka
Kymmenen ensimmäistä ottelua: 3-5-2
Yhdeksän seuraavaa ottelua: 5-4-0

Kun Honka hävisi Interille kesäkuun ensimmäisenä päivänä, valmentaja Mika Lehkosuo totesi, että joukkueen täytyy kiriä, mikäli se haluaa ehtiä mestaruustaisteluun. Ja sen Honka on toden totta tehnytkin. Kolme voittoa neljästä viime pelistä on mestaruustahtia ja mikäli TPS kompuroi, Honka iskee varmasti. Peli on tasokasta ja lisäksi joukkueen urakkaa helpottaa helpohko loppuohjelma sekä Suomen paras rotaatio. Näiden seikkojen nojalla veikkaan, että Honka pelaa päätösottelussaan Kupittaalla mestaruudesta.

IFK Mariehamn
Kymmenen ensimmäistä ottelua: 4-5-1
Yhdeksän seuraavaa ottelua: 3-6-0

IFK:n hyvä alkukausi ei ollut kupla. Maarianhaminalaisten joukkuepelaaminen on laadukasta, puolustaminen tiivistä ja erikoistilanteet vaarallisia. Hävinnyt 19 ottelustaan vain yhden ja mikäli joku kärkikolmikosta kompuroi oikein kunnolla, saarelaiset ottavat historiansa ensimmäisen mitalin. Mestaruustaistoon IFK:lla ei kuitenkaan ole asiaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: