Kirjoittanut Lari Vesander | elokuu 21, 2009

The name of the game is Fame

Minulla on ollut futisblogia pitäessäni sellainen periaate, että teen asiat joko kunnolla tai sitten en ollenkaan. Näin olin ajatellut tehdä myös naisten EM-kisojen suhteen, mutta hetken aikaa näytti siltä, että minun kannattaisi päätyä jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

EM-kisat ovat näkyneet Turun katukuvassa jo reilun viikon ajan.

Toimittajien akkreditoituminen naisten EM-kisoihin olisi voitu luultavasti tehdä hankalammaksi, mutta en kyllä keksi miten. Uefa on nimittäin suuressa viisaudessaan siirtänyt akkreditoinnin nettiin ja vielä erillisen Fame-järjestelmän taakse.Fameen rekisteröityäkseen täytyy täyttää pitkät liutat erinäisiä sähköisiä lomakkeita, joissa kysytään muun muassa passin numeroa ja muita yhtä oleellisia asioita. Ja tämä on vasta alkua. Lomakkeiden täytön jälkeen Uefasta tulee toimittajalle vielä sähköposti, jossa pyydetään kopiota pressikortista sekä useampaa ”jalkapallomediassa” julkaistua juttunäytettä.

Fame-järjestelmä on persharmillinen juttu suomalaisten toimittajien kannattaja. Otin akkreditointi-kiemuroista yhteyttä ensin Turun turnausjohtajaan Jouni Koivuniemeen. Koivuniemi totesi, että en ollut ainut tosiaankaan ainut toimittaja jolla on ollut ongelmia Famen kanssa ja antoi minulle Palloliiton tiedottajan Sami Terävän numeron. Soitin Tervälle. Hän sanoi, etten tosiaankaan ollut yksin Fame-ongelmieni kanssa ja antoi minulle Uefassa työskentelevän suomalaisen kännykkänumeron.

Niinpä otin seuraavaksi yhteyttä Sveitsiin, jossa tämä suomalainen Uefan työntekijä oli. Sieltä sain vihdoin suomalaisen kännykkänumeron, josta vastasi EM-kisojen akkreditoinneista vastaava englantia puhuva nainen. Puhuin vihdoin oikealle henkilölle, mutta hänen pakeille päästäkseni minun piti puhua kolmelle muulle henkilölle ja soittaa Sveitsiin. Ja vasta Sveitsissä oleva henkilö osasi kertoa, kuka vastasi Suomessa pidettävien kisojen akkreditoinneista. (Tästä huolimatta uskon ja toivon, että muut turnausjärjestelyt ovat paremmalla tolalla.)

Nyt akkreditointini on vihdoin tehty ja hyväksytty. Tänä iltana kirjoitan ennakon turnauksesta ja sunnuntaina olen paikalla kisojen avausottelussa. Luvassa on juttuja ja kuvia ainakin Turussa pelattavista otteluista.

Olen kirjoittanut naisfutiksesta ennenkin. Akkreditointia tehdessäni toin esille tekemieni lehtijuttujen ja blogien lisäksi Pois paitsiosta -kirjani, jonka luku ”Vieläkin kauniimpi peli” oli ilmestyessään luultavasti kattavin naisjalkapalloilua käsittelevä suomenkielinen kirjoitus. Se, että Urheilumuseossa tällä hetkellä esillä oleva naisten maajoukkueen historiasta kertova näyttely kantaa samaa nimeä kuin kirjani, on mukava yhteensattuma.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: