Kirjoittanut Lari Vesander | elokuu 23, 2009

Brilliant Orange!

Ukraina-Hollanti 0-2

Hollanti pamautti EM-kisojen avausottelussa Ukrainan verkkoon kaksi maalia kymmenessä minuutissa ja jäädytti pelin toisella jaksolla. Peliä enemmän huomiota herättivät kuitenkin sankoin joukoin Turkuun saapuneet hollantilaiskannattajat, jotka toivat Kupittaalle ääntä ja väriä.
Hollantilaiskannattajat juhlivat riehakkaasti omiensa avausvoittoa.

Arvokisat ovat paitsi pelaajien myös kannattajien juhlaa. Tästä saatiin hyvä muistutus naisten EM-kisojen avausottelussa, jonka mielenkiintoisinta katseltavaa ensimmäistä kymmenminuttista lukuun ottamatta olivat hollantilaisfanit. Miesten arvokisoista tuttuja iloisia ja oransseja kannattajia oli saapunut Turkuun satamäärin, ja tämä porukka osasi kyllä riemun irti omiensa menestyksestä.

Ja mikäs oli kannattajilla juhliessa, kun oma joukkue tarjosi ilonaiheita heti alusta alkaen. Ottelu ehti vanheta vain muutaman minuutin, kun Sylvia Smit keskitti ja Kirsten van de Ven potkaisi volleysta EM-kisojen avausmaalin. Viitisen minuuttia myöhemmin Manon Melis tykitti pallon ylärimaan ja Karin Stevens siirsi paluupallon helposti verkon perukoille. Hollantilaiset olisivat voineet tehdä avausjaksolla vielä yhden tai kaksi maalia, mutta tauolle mentiin kuitenkin 0-2-lukemissa.

Tauon jälkeen pelin käsikirjoitus muuttui melkoisesti. Hollantilaiset päättivät jäädyttää pelin ja onnistuivatkin siinä hyvin. Ukrainalaiset saivat tulla rauhassa keskiviivalle saakka, mutta sen jälkeen vastassa oli tiivis puolustusmuuri. Pelasivat keltapaidat pallon minne tahansa, heitä oli aina vastassa sinipaitaisten hollantilaisten ylivoima. Erityisesti puolustustaistelussa kunnostautuivat pelin parhaana palkittu Annemieke Kiesel-Griffioen (jumankekka näitä hollantilaisnimiä!) sekä oikeana pakkina loistanut Dyanne Bito, joka oli ohittamaton puolustuspäässä ja vaarallinen myös hyökkäyssuuntaan.

”Tämä oli meille unelma-alku. Pelaajat antoivat kentällä kaikkensa. Olisimme voineet tehdä ottelussa enemmänkin maaleja, mutta tauon jälkeen päättimme keskittyä siihen, ettei Ukraina saisi kavennusta aikaan”, Hollannin päävalmentaja Vera Pauw totesi taiston tauottua.

”En olisi uskonut, että olisimme kymmenen minuutin pelin jälkeen 0-2-tappiolla. Niin kuitenkin kävi ja siitä oli vaikea nousta. Tappioasema musersi avainpelaajamme henkisesti avausjaksolla. Varsinkin laitapelaajamme – niin pakit kuin linkitkin – pettivät. Toisen jakson paremmat otteet antoivat kuitenkin toivoa tuleviin peleihin. Kun kaksi lohkokolmostakin menee jatkoon, emme ole vielä ulkona jatkopeleistä”, Ukrainan valmentaja Anatoli Kutsev puolestaan ruoti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: