Kirjoittanut Lari Vesander | elokuu 25, 2009

Heja Sverige!

Ruotsi-Venäjä 3-0

Ruotsi antoi Kupittaalla varsinaisen voimannäytön kaatamalla Venäjän puhtaasti 3-0. Juoni ottelussa oli hyvin samankaltainen kuin Ukraina-Hollanti-pelissäkin: voittajajoukkue teki kaksi nopeaa maalia ja peli oli oikeastaan sillä selvä. Tämä kaikki tosin sillä erotuksella, että Ruotsi oli Hollantiakin parempi joukkue.

Ruotsin valmentaja Thomas Dennerby oli syystäkin tyytyväinen omiensa otteisiin.

EM-turnauksen ennakkosuosikkeihin lukeutuvalla Ruotsilla on ollut viime turnauksissa ongelmia avausotteluiden kanssa, mutta sitä ei olisi uskonut tiistaina Kupittaalla. Sinikeltaiset takoivat ensimmäisen vartin aikana pallon kahdesta Venäjän verkkoon ja toisella jaksolla Caroline Seger löi viimeisen naulan vastustajan arkkuun komealla kaukolaukauksellaan.

Ruotsalaisjuhlat aloitti Charlotte Rohlin, joka puski avausosuman jo viidennellä minuutilla venäläisvahdin Jelena Kotshnevan liukastellessa maaliviivalla. Kookkaiden ruotsalaisten erikoistilanteet olivat vaarallisia läpi ottelun, mutta yhtä maalia enempää joukkue ei niistä saanut aikaan. Sen sijaan pelitilanteet tuottivat tulosta. Kymmenen minuuttia avausmaalin jälkeen Ruotsin kapteeni Victoria Sandell Svensson ohjasi Lisa Dahlqvist kaukolaukauksen päällään maaliin.

Toisella jaksolla Venäjä osoitti olevansa varteenotettava joukkue. Sen otteet olivat huomattavasti parempia kuin esimerkiksi avausottelussaan Hollannille hävinneen Ukrainan. Tästä ei kuitenkaan ollut juuri hyötyä, sillä Ruotsikin on huomattavasti Hollantia etevämpi yhdistelmä. Tämä alkoi tulla selväksi jälleen viimeisen vartin aikana, kun ruotsalaiset alkoivat vyöryttää jälleen hyökkäyksiään kohti Venäjän maalia. Lopulta Caroline Segerin paristakymmenestä metristä lähettämä yläkulmapommi sinetöi ansaitut 3-0 loppulukemat.

”Kohtasimme tänään yhden maailman kovimmista joukkueista. Alussa näytimme jopa pelkäävän vastustajaamme ja he hyödynsivät sen. Ruotsi on erittäin hyvä ja fyysisesti vahva joukkue – ja vaarallinen erityisesti erikoistilanteissa”, Venäjän valmentaja Igor Shalimov tunnusti vakavana ottelun jälkeen.

Ottelun parhaana palkitun Therese Sjögranin mukaan juuri nopeat maalit olivat avain voittoon. ”Aikainen avausmaali vapautti pelimme. Sen jälkeen kaikki oli helpompaa.”

Myös Ruotsin valmentaja Thomas Dennerby oli sen sijaan silminnähden iloinen ja helpottunut avausvoitosta, mutta antoi tunnustusta myös venäläisille. ”Olimme tänään parempi joukkue koko 90-minuuttisen ajan, mutta Venäjä on hyvä joukkue ja ottaa varmasti pisteitä lohkon muilta joukkueilta”, Dennerby arvioi.

Seuraavaksi Ruosi kohtaa Italian, joka yllätti lohkon toisessa ottelussa Englannin 2-1.”Italia on hyvä ja tekninen joukkue, joka pyrkii pallonhallintaan ja syöttelee hyvin. Siitä tulee tiukka matsi. Englanti-matsista odotan puolestaan kovatempoista ja fyysistä. Nuo ottelut ovat hyvää valmistautumista pudotuspelejä varten”, Dennerby totesi vailla vaatimattomuuden häivääkään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: