Kirjoittanut Lari Vesander | elokuu 29, 2009

Honka järjesti jatkoaikanäytöksen

TPS-Honka 2-6 (ja.)

TPS johti Honkaa vastaan kahdesti, mutta espoolaiset tulivat molemmilla kerroilla tasoihin – ja suorastaan murskasivat turkulaiset jatkoajalla. Tappion lisäksi TPS:ää jäi huolettamaan Kasper Hämäläisen saama puujalka.

He scores! Vasara 2-5

Kun tämän hetken kovakuntoisimmat liigajoukkueet TPS ja Honka kohtasivat Suomen cupissa, katsojat osasivat odottaa tasaista ja maalirikasta ottelua. Mutta tuskin kukaan arvasi, että Honka voittaisi pelin neljällä jatkoaikamaalilla – ei ainakaan TPS:n hyvän alun jälkeen.

Turkulaiset olivat tehneet otteluun muutaman muutoksen kokoonpanoonsa: Mika Ääritalo oli ensimmäistä kertaa avauksessa loukkaantumisensa jälkeen, Riku Riski oli ottanut pelikieltoisen Wayne Brownin paikan ja Juho Lähde korvasi harjoituksissa loukkaantuneen Chris Cleaverin. Lähde oli selvästikin päättänyt hyödyntää näyttöpaikkansa. Peli ehti vanhentua vain pari minuuttia, kun keskikenttämies löysi laidasta Iiro Aalon ja tämä maalin edestä Babatunde Wusun. Nigerialainen laittoi pallon varmasti maaliin, mutta oli sitä ennen ehtinyt paitsioon.

TPS ei kuitenkaan lannistunut. Muutama minuutti paitsiomaalin jälkeen Lähde taisteli pallon Honka-puolustukselta ja syötti Wusun läpi. Nigerialainen viimeisteli yhtä viileästi kuin edelliselläkin kerralla – eikä ollut tällä kertaa paitsiossa. Ainakin ottelun alun perusteella vaikutti siltä, ettei TPS:n menestys perustu pelkästään vakiintuneeseen avauskokoonpanoon.

Kotijoukkueen johto kesti varttitunnin. Sitten Nicholas Otaru petasi Joel Perovuolle vastapallopaikan ja keskikenttä mies täräytti pallon 25 metristä yläkulmaan. Kymmenen minuuttia myöhemmin TPS nousi jälleen johtoon. Iiro Aalto tavoitti keskityksellään Wusun, tämä pudotti pallon Riku Riskille, joka jatkoi pelivälineen maaliin. 2-1-lukemissa mentiin myös tauolle.

TPS aloitti toisen jakson pirteästi. Se piti palloa lähes koko ensimmäisen kymmenminuttisen ajan, mutta sitten Hongan prässi ja liike alkoi tehdä turkulaisista selvää. Paine TPS-maalilla kasvoi kasvamistaan ja lopulta se purkautui tasoitusmaalina, kun Roope Heilala ohjasi Rasmus Schüllerin antaman kulman takatolpalta verkon perille. Ja mitä pidemmälle toinen jakso meni, sitä enemmän ottelun hallinta siirtyi Hongalle. Joel Perovuo ja vaihdosta tullut Jussi Vasara sanelivat keskikentällä pelin tempon Lähteen ja Riskin kadotessa hiljalleen kuvasta.

Lopullinen isku TPS:n voittohaaveille oli Kasper Hämäläisen loukkaantuminen toisen jakson lopulla. Hämäläinen sai Demba Savagelta kaksinkamppailutilanteessa puujalan ja Savage puolestaan sai TPS-kannattajilta buuaukset joka kerta koskiessaan palloon. (Näillä näkymin puujalka estänee Hämäläisen ensi viikon maajoukkuereissun.) Ennen varsinaisen peliajan täyttymistä Jussi Vasaralla oli vielä mahdollisuus ratkaista peli puolittaisesta läpiajosta, mutta hän laukoi avopaikasta karkeasti ohi.

Jatkoaika olikin sitten täyttä teurastusta. Maalipeijaiset aloitti kolmen minuutin pelin jälkeen Joel Perovuo, joka karkasi TPS-puolustukselta läpiajoon ja sijoitti pallon varmasti takanurkkaan. Runsas minuutti myöhemmin Jussi Vasara ja Hermanni Vuorinen järjestivät TPS:n rangaistusalueelle mylläkän, jonka keskeltä Vuorinen tuikkasi pallon sisään. Tasaiselta vaikuttanut ottelu oli taputeltu selväksi pässinlihaksi ja pistetty pakettiin. Valtaosa katsojista poistui stadionilta saman tien, eivätkä edes TPS-kannattajat jaksaneet enää buuata Hämäläisen teloneelle Demba Savagelle.

Toisella jatkoaikajaksolla Vasara ja Vuorinen kruunasivat espoolaisten maalintekoharjoitukset iskemällä vielä maalit mieheen. ”Saimme hieman hämäläisen alun ja verryttelimme ensimmäisen jakson. Toisella jaksolla pääsimme koko ajan paremmin peliin mukaan, ja Jussi Vasaran tulo kentälle mielestäni ratkaisi pelin. Jussi toi peliimme lisää liikettä ja syöttömahdollisuuksia”, Hongan ”cup-valmentaja” Kari Martonen arvioi ottelun jälkeen. ”Olemme hyvässä iskussa. Olemme näyttäneet sen liigassa ja näytimme sen tänään Turussa”, Martonen jatkoi.

Honka-tappio katkaisi TPS:n yli kolme kuukautta kestäneen tappiottomien otteluiden putken, ja pelin jälkeen valmentaja Pasi Rautiainen olikin sovittelemassa mestarisuosikin viittaa espoolaisten harteille. ”Olen nyt kaikki liigajoukkueet nähnyt ja mun täytyy sanoa, että vaikka tää oli vaan cuppia, niin ihmettelen suuresti, jos kentällä ei ollut tänään Suomen mestari – enkä tarkoita nyt TPS:ää”, Rautiainen sanoi.

Mainokset

Responses

  1. ”cup-valmentaja” kuullostaa jokseenkin oudolta. Etenkin kun Bana kuitenkin oli paikan päällä…

    • Cup-valmentaja-käsitettä olisi kieltämättä voinut avata paremmin. Kyse on siis siitä, että Martonen toimii Hongan päävalmentajana cup-matseissa ja Lehkosuo liiga- ja europeleissä.

      Työnjako on kuulemma ollut tällainen jo neljän kauden ajan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: