Kirjoittanut Lari Vesander | syyskuu 1, 2009

Rautiainen jatkaa TPS-luotsina

Vahvaa työtä TPS:n ruorissa tehnyt Pasi Rautiainen jatkaa turkulaisseuran päävalmentajana myös ensi kaudella. Lisäksi TPS vahvistuu loppukaudeksi Tampere Unitedista tulevalla Jussi Kujalalla. Kujalan lisäksi talousvaikeuksissa olevan tamperelaisseuran jättää HJK:hon siirtyvä Matthias Lindström.

TPS:n lehdistötilaisuuksien viihdearvo on turvattu ainakin vuodeksi eteenpäin.

Arvailut ja vihjeiden tulkinnat ovat ohitse. Pasi Rautiainen jatkaa TPS:n päävalmentajana ”aiemmin tehdyn sopimuksen mukaisesti” myös ensi kaudella. Näin ollen jo keväällä Rautiaisen sopimuksen pituuden ”piilottelusta” alkaneet ja kauden mittaan entisestään vahvistuneet spekulaatiot valmentajan lähtöaikeista voidaan haudata.

”Meillä on ollut muutamana vuotena peräkkäin osittain meistäkin riippumattomista syistä liikaa muutoksia valmennusosastollamme ja halusimmekin jo alun perin, että yhteistyö Pasin ja Rapan (Marko Rajamäki) kanssa on pidempi projekti”, TPS:n toimitusjohtaja Marco Casagrande kommentoi.

Rautiaisen jatkon lisäksi TPS tiedotti tiistaina myös Patrik Lomskin ja Jesse Saarisen jahtaavan loppukauden ajan peliaikaa Ykkösen KPV:ssä. Lisäksi Tampere Unitedin Jussi Kujala siirtyy ainakin loppukaudeksi TPS:n vahvuuteen.

”Olemme seuranneet Jussia jo pitkään ja hän on erittäin kiinnostava pelaaja. Toivon, että hän kuuluisi myös meidän jatkossa meidän tulevaisuuden suunnitelmiimme. Kun meille tuli selväksi, että Simo Valakari on poissa koko loppukauden ja tarvitsimme lisää kokemusta syksyn ratkaisuotteluihin, niin otimme hänet avosylin vastaan. Olemme menneet aika kapealla materiaalilla käytännössä koko kauden, mutta loppukaudeksi halusimme varmistaa sen, että pelikieltojen ja mahdollisten loukkaantumisten sattuessa materiaali riittää. Jussi on monipuolinen pelaaja, joka varmasti sopeutuu joukkueeseen nopeasti”, Casagrande perusteli Kujalan hankintaa.

Jussi Kujala on Tepsiltä hyvä hankinta. Hän on viettänyt nuorempana vuosia Amsterdamin Ajaxin organisaatiossa. Joku voisi huomauttaa, että Kujala vietti neljä kautta Ajaxin juniori- ja reservijoukkueissa, mutta kukaan täysi-ikäinen ei pysy Ajaxin listoilla neljää vuotta, ellei osaa pelata (paitsi ehkä joukkueen kokki). Ja vielä varmemmin uskallan väittää, että kukaan ei vietä neljää vuotta Ajaxissa oppimatta pelaamaan paremmin.

Toisin sanoen Kujala osaa pelata jalkapalloa jopa ilmaisun hollantilaisessa merkityksessä. Hän on yksi Veikkausliigan pallovarmimmista ja teknisimmistä puolustuspelaajista ja vielä lukee ja avaa peliä erinomaisesti. Lisäksi Kujala on monikäyttöinen. Hän pystyy pelaamaan topparina täysiä minuutteja pelaamatta itseään ulos tilanteista- tai koko ottelusta, Igor – ja lisäksi hän sopii erinomaisesti keskikentän pohjalle. Tällä kaudella Kujala luultavasti lähinnä laajentaa TPS:n rinkiä, mutta Kasper Hämäläisen lähtiessä ulkomaille Tepsillä on Kujalassa mitat täyttävä korvaaja jo valmiina – olettaen, että TPS pääsee hänen kanssaan jatkosopimukseen.

Kujalan lisäksi Tampere United menetti myös toisen topparinsa, kun Matthias Lindström siirtyi HJK:hon. Pelaajakaksikko oli vapaa siirtymään Unitedissa aloitettujen yt-neuvottelujen vuoksi.

”Molemmat pelaajat ovat antaneet paljon tälle seuralle. Nyt oli meidän vuoromme antaa heille mahdollisuus uuteen uraan uudessa seurassa. He ovat kunnianhimoisia pelaajia ja siirtojen myötä he pääsevät edelleen pelaamaan Veikkausliigan kärkijoukkueissa”, Tampere Unitedin toimitusjohtaja Deniz Bavautdin totesi.

Unitedissa koko organisaation kanssa käytävät sopeuttamisneuvottelut jatkuvat edelleen. Seuran tiukka taloustilanne pakottaa säästöihin ja samalla parin vuoden takainen mestariseura yrittää saada toimintaansa mukaan uusia yhteistyökumppaneita ja rahoittajatahoja.

”Odotettavissa oli, että joudumme tekemään kipeitäkin ratkaisuja. Nyt tehdyt pelaajasiirrot ovat ehdottomasti sellaisia. Päämääränämme on kuitenkin varmistaa tamperelaisen liigajalkapalloilun tulevaisuus ja valitettavasti se vaatii isojakin uhrauksia”, Bavautdin myöntää.

Mainokset

Responses

  1. Oho, hupsista ja seksivau! Iltalehden tietojen mukaan syy Rautiaisen sopimuksen pituuden piilotteluun löytyy siitä, että valmentajan sopimus oli työmaailmasta tuttua muotoa eli toistaiseksi voimassa oleva. http://www.iltalehti.fi/jalkapallo/2009090110172692_vg.shtml

    Tässä valossa on täysin ymmärrettävää, ettei TPS lähtenyt asiasta kylille huutelemaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: