Kirjoittanut Lari Vesander | syyskuu 2, 2009

Honka valtasi elokuun joukkueen

Puoliaika on valinnut Jussi Vasaran elokuun pelaajaksi ja Mika Lehkosuon kuukauden valmentajaksi. Muutenkin elokuun joukkue on vahvasti Honka-painotteinen.

Jussi Vasara juhlii TPS:n verkkoon tekemäänsä maalia. Niin ikään kuukauden joukkueeseen valitut Jukka Lehtovaara ja Jarno Heinikangas eivät ymmärrettävästi pysty jakamaan Vasaran riemua.

Maalivahti:
Jukka Lehtovaara, TPS
Lehtovaara yllätettiin elokuun liigapeleissä vain kerran – Johan Carlssonin täydellisyyttä hipovalla kaukolaukauksella.

Puolustus:
Jani Lyyski, VPS
Lahti-ottelussa Lyyski nappasi purkillisen itseluottamuspillereitä, pisti PES-vaihteen silmään ja kynäili koko Lahden joukkueen matkallaan voittomaalin tekeen. Lisäksi Lyyski osui elokuussa toistamiseenkin ja kuulemamme mukaan myös puolusti maalitehtailun sivussa.

Jarno Heinikangas, TPS
Jallu oli iskussa elokuussa. Sen sai huomata muun muassa Timo Furuholm, kun TPS päätti pari vuotta kestäneen tappioputkensa derbyssä.

Rami Hakanpää, Honka
Honka-kapteeni jatkoi varmoja otteitaan espoolaisten alakerrassa. Rambo taklaa ja taistelee, mutta osaa myös maalata. Tällä kertaa heilui Tampere Unitedin verkko – ja silloin joukkueen toppareina pelasivat vielä Matthias Lindström ja Jussi Kujala.

Keskikenttä:
Jussi Vasara, Honka
Jussi Vasara oli elokuussa tehokkaampi kuin maalikuningas Hermanni Vuorinen. Vasara takoi neljässä liigaottelussa neljä maalia ja syötti yhden päälle. Cup-ottelussa TPS:ää vastaan Vasara tuli toisella jaksolla vaihdosta kentälle ja oli suuressa roolissa ottelun kääntyessä espoolaisille. Kuukauden pelaaja.

Wayne Brown, TPS
TPS teki elokuun liigamatseissa viisi maalia. Brown teki niistä kaksi ja syötti kaksi. Niin tärkeä mies TPS:lle, että Pasi Rautiainen ilmoitti olevansa valmis viettämään kostean viski-illan Fulham-luotsi Roy Hodgsonin kanssa pitääkseen Brownin joukkueessaan loppukauden ajan. Brown tuli takaisin, mutta tarina ei kerro kävikö Pasi Lontoossa.

Kasper Hämäläinen, TPS
Tämä tulee kieltämättä vähän myöhässä, mutta Brownin tehoista huolimatta TPS:n keskikentän kenties korvaamattomin pelaaja on ollut luultavasti Kasper Hämäläinen. Hienot otteet Tepsin keskikentän pohjalla ovat nostaneet Kappen A-maajoukkuerinkiin. Loistava pelinlukutaito, hyvä liike ja terävät syötöt.

Joel Perovuo, Honka
Vasara, Savage ja Hermanni Vuorinen keräävät tehot, mutta maalien taustalla on useimmiten Joel Perovuon, Rasmus Schüllerin ja Jaakko Lepolan uurastus. Perovuo on liigan parhaita puolustavia keskikenttäpelaajia. Pirlomainen pakkaus, joka rytmittää peliä syötöillään.

Demba Savage, Honka
Vastustajan fanit eivät Dembasta pidä, mutta miehen tehot puhuvat puolestaan (elokuussa 3+3). Nopea ja taitava laitakiituri.

Hyökkäys:
Dickson Nwakaeme, KuPS
Ensimmäisen hyökkääjän valitseminen on helppoa, sillä KuPS löysi Nigeriasta savolaisellakin mittapuulla arvioituna melkoisen epelin. Nwakaeme on parhaita Suomessa pelanneita hyökkääjiä. Itsekkyydestä syytetty heppu syötti elokuussa viisi liigamaalia. Entä mikä on totuus nigerialaisen pelilupasotkussa? Dickson tietää muttei kerro.

Nam Ik Kyung, JJK
Entä kuka on toinen hyökkääjä? Kaksi maalia niin RoPSin kuin KuPSinkin verkkoon tehnyt Timo Furuholm? Hattutempun JJK:n häkkiin heittänyt Hermanni Vuorinen? Ehei. Hän on Herkkuakin herkullisempi hemmo ja JJK:n hyökkäyksen korein ja tehokkain kaunistus. Nam Ik Kyung on löytänyt Georgi Hristovin tultua vielä uuden vaihteen jyväskyläläisseuran kärjessä. Se saattaa riittää Harjun kettujen suoraan säilymiseen.

Valmentaja:
Mika Lehkosuo, Honka
Lehkosuon palapeli on vihdoin loksahtanut kohdalleen ja lopputulosta on mukava ihailla. Espoolaiset pelaavat juuri nyt liigan parasta peliä. Ilman Azerbaidzhanin reissuaan Honka olisi luultavasti kaatanut HJK:n paikallispelissä, mutta derby-tasurillakin Hongan elokuun saldo oli komea: kolme voittoa neljästä ottelusta maalierolla 12-5. Se on mestaruustahtia – ainakin jos Pasi Rautiaista on uskominen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: