Kirjoittanut Lari Vesander | syyskuu 13, 2009

Pasin parhaita – osa 12

Pasi Rautiainen ei suostunut Lahti-voitonkaan jälkeen puhumaan vielä mestaruudesta, mutta kiitteli joukkueensa esitystä ja debytantti Jussi Kujalan ”sunnuntaivedosta” tullutta vaparimaalia, jota Oliver Kahnkaan ei olisi pysäyttänyt.

Mitä? Mekö muka mestarisuosikkeja?

Pasi Rautiainen oli Lahti-ottelun jälkeen tyytyväinen niin joukkueen esitykseen, voittoon kuin raitapaidassa debytoineen Jussi Kujalan vaparimaaliinkin. ”Nyt on helppo sanoa, että tarjottiin yleisölle maaleja ja viihdyttävä matsi. Jussin vedosta täytyy sanoa, että sitä ei olisi pysäyttänyt edes Oliver Kahn. Se oli sellainen sunnuntaiveto, että oikein sydäntä lämmitti.”

Kun Kujalalta kysyttiin ovatko kudit lähteneet harjoituksissakin samalla tavalla, Pasi kiirehti väliin kertomaan, että ei: ”Treeneissä huoltajat haki niitä palloja Kupittaan skeittiramppien takaa. Siinä on skeittaajillakin tullut kypärät tarpeeseen.”

”Tämä oli tärkeä voitto, mutta ensi viikolla matka jatkuu Pietarsaaressa. Meillä alkaa kolmen matsin viikko, joten turha tähän voittoon on jäädä itseään lepuuttamaan. Tärkeä voitto tämä silti oli – varsinkin, kun tässä oli tuo maaottelutauko välissä. Kukaan jengi ei tuollaisen tauon tiedä oikein missä sitä seisoo. Siksi oli tärkeää, että saatiin alle hyvä matsi ja tärkeä voitto ennen sitä ensi viikon rypälettä.”

”Tänään välimatkat venähtivät vähän puolustuksen ja keskikentän välillä. Mutta ei sovi unohtaa sitäkään, että Rafael on hyvä hyökkääjä. Rafu on minun mielestäni tämän sarjan parhaita ja liukkaimpia kärkimiehiä ja liukas oli se rinnallakin pelannut kaveri… Mikä sen nimi nyt oli? Sha-la-laa? Ai, Shala. Niin, ne on molemmat liukkaita kundeja eikä niitä saa helpolla aisoihin. Mutta eiköhän meidänkin puolustuksemme parane, kun pelit jatkuvat ja saamme taas pakan kasaan.”

TPS sai lauantaina ”odottamatonta apua” Interiltä, joka kaatoi Hongan. ”Ei me oltu Dragtsman kanssa mitään Honka-matsista sovittu. Kyllä se voitto oli ihan niiden hyvää hyvyyttä. Meillä on Jobin kanssa hyvä suhde. Mä väännän sille saksaa, se ei hollantilaisena syystä tai toisesta suostu puhumaan mulle kuin englantia. Meillä on aina hauskaa tuossa käytävällä.”

Hongan tappiosta ja TPS:n murskavoitosta huolimatta Rautiainen toppuutteli edelleen suosikkipuheita. ”Meidän kopissa ei ole mestaruudesta puhuttu eikä puhuta. Mutta onhan se ihan selvä, että me emme halua hävitä enää yhtään peliä vaan haluamme voittaa kaikki. Katsotaan sitten mihin se riittää. Eiköhän ne paineet ole ihan muille jengeillä, hongillä ja hoojiikoilla. Me ollaan saatu Maarianhaminan kanssa olla aika rauhassa ja tulla takavasemmalta.”

Kaikki eivät olleet yhtä vaatimattomia TPS:n mahdollisuuksien suhteen. ”Olemme pelanneet kaksi edellistä otteluamme kahta suurinta mestarikandidaattia vastaan – ensin HJK:ta ja tänään Tepsiä vastaan – ja näiden pelien perusteella sanon, että TPS vie mestaruuden. Vaikka hävisimme HJK:llekin 2-1, niin meidän olisi pitänyt voittaa se ottelu. Tänään tässä ei jäänyt mitään epäselvää. TPS:n käyrä on kovemmassa nousussa kuin HJK:lla”, Lahden valmentaja Ilkka Mäkelä summasi.

Kun toimittajistosta huomautettiin, että Mäkelähän kasaa Tepsille paineita, Lahti-luotsin vastaus oli järkähtämätön: ”Ilman muuta, ja kyllä ne kestää sen. Sen verran hartiat nämäkin ovat”, Mäkelä sanoi ja antoi Rautiaiselle pressitilaisuuden päätteeksi pienen niskahieronnan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: