Kirjoittanut Lari Vesander | syyskuu 20, 2009

Inter-JJK – live-seuranta

Inter-JJK 3-0
Tervetuloa Futisblogi Puoliajan ensimmäiseen live-seurantaan! Inter ja JJK mittelevät paremmuudestaan Kupittaalla ja Puoliaika on paikalla.

SE OLI SITTEN SIINÄ. Inter voittaa JJK:n 3-0 Furuholmin, Ojalan ja Ahon maaleilla. Kiitos lukijoille. Valmentajien kommentit päivitän noin tunnin päästä.

VARSINAINEN PELIAIKA TÄYTTYY. Lisäaikaa mennään vielä kaksi minuuttia. JJK:lla ei ollut tänään juurikaan saumaa. Joukkue kaipaisi kipeästi piristysruisketta tai sitten Jyväskylässä täytyy vain laittaa kädet ristiin ja toivoa, että RoPS pelaa yhtä huonosti kuin tänäänkin.

RAMIREZ SAA VAELTAA rauhassa alueelle ja työllistää Szerovayta kudillaan. Ei kuitenkaan neljättä maalia.

VAIHTO: ARSILLANI SISÄÄN Nam ulos.

RAMIREZ TARJOILEE yleisölle illan komeimman kaukolaukauksen. 30 metristä lähtenyt kuti putoaa yläriman päälle. Toisessa päädyssä Nam työllistää Monsalvea, joka torjuu kulmaksi.

VIREN JAKSAA VIELÄ taistella. Toppari pelastaa vaarallisen paikan liukutaklauksella. Inter saa kulman, joka on vaaraton. Salama ei iske kahdesti samaan paikkaan.

VAIHTOJA: TUMANTO SISÄÄN Ojala ulos. Alberto Ramirez sisään ja Paajanen ulos.  Markkula sisään ja Hristov ulos. 82 minuuttia pelattu.

INTERIN KESKITTYMINEN herpaantui kolmannen maalin myötä. Sinimustien puolustus on sekoillut pari viime minuuttia varsin lahjakkaasti, mutta JJK ei ole vielä ottanut tästä iloa irti. Lahtinen laukoo taas yli.

MAALI! KULMAPOTKUSTA! Aho saa pallon Ojalan kulmapotkusta ja lähettää maalille matalan keskityksen ja laukauksen välimuodon. Pallo muuttaa suuntaa JJK-puolustajasta ja Szerovay on voimaton. 3-o.

VAIHTO: PURJE SISÄÄN Nwanganga ulos. 76 minuuttia pelattu.

FURUHOLM AJELEE VASTUSTAJAA jaloille ja ottaa täysin turhan varoituksen.

VAIHTO: ABAHASSINE SISÄÄN Lähitie ulos. 73 minuuttia pelattu.

LAHTINEN LAUKOO 20 metristä metrin verran ohi. Zakaria Abahassine on tulossa kentälle.

INTER VAIKUTTAA tyytyväiseltä 2-0-johtoon ja JJK:kin muistaa jälleen mikä keskikenttä on. Vierasjoukkueen luulisi kuitenkin tekevän kohta vaihtoja. He tarvitsevat pisteitä.

HYÖKKÄYSINTOILU HELLITTI pariksi minuutiksi, kun joukkueet tuntuivat vetävän henkeä.

TAAS TULLAAN JJK-MAALILLE. Ojala tykittää rankkarialuuen laidalta. Szerovay torjuu kudin etutolpan juuresta. JJK pelaa upporikasta ja rutiköyhää, enkä laittaisi lanttejani likoon keskisuomalaisten puolesta.

65. MINUUTTI. Nam saa aiheutettua pientä paniikkia kotijoukkueen boksissa. Syöttö ei kuitenkaan tavoita Hristovia ja seuraavaksi mennäänkin jo JJK:n päätyyn. Pertot laukoo niukasti ohi. Tässä on vähän hurlumhein makua. JJK:n keskikenttä on tällä hetkellä aika olematon.

JJK SAI KULMAN. Se oli vielä hyödyttömämpi kuin Interin kulmat.

KOTIJOUKKUE NÄYTTÄÄ suunanmuutosnopeuttaan ja Nwanganga pääsee murtautumaan boksiin. Szerovay torjuu.

PELI ALKAA OLLA TAPUTELTU selväksi pässinlihaksi. JJK oli jakson alussa pirteä ja piti Interiä enemmän palloa, mutta toisaalta jyväskyläläiset pelasivat juuri niin kuin Inter halusi. Innokas hyökkääminen jätti paljon tyhjää tilaa, jonka kotijoukkue on osannut hyödyntää.

RANKKARI INTERILLE JA OJALA TEKEE 2-0! Seuraavaksi boksissa kaatuu Paajanen ja tällä kertaa Järvenpää piippaa pilkun. Jussi-Pekka Tuomanen saa Paajasen kaatamisesta varoituksen. Szerovay aavistaa väärään nurkkaan ja Ojala laittaa pallon helponnäköisesti maaliin.

KOTIJOUKKUE ANTAA näytteen vastaiskuosaamisestaan. Lehtonen riistää pallon ja syöttää sen Pertotille. Pertot löytää laidasta Ojalan, joka nousee – ja keskittää ulos päätyrajasta. Furuholm olisi ollut maalilla vapaana.

INTER SAA KULMAN. Ojala pamauttaa sen päin ensimmäistä puolustajaa.

INTER HALLITSI ensimmäisellä jaksolla keskikenttää. Aristides Pertot’kin jakoi pari maukasta syöttöä. Pertot onkin yleensä parhaimmillaan ennalta heikompia joukkueita vastaan.

TAAS MENNÄÄN! Inter pistää pallon liikkeelle ja toinen jakso on käynnistynyt. Ei vaihtoja kummaltakaan joukkueelta.

OTTELUN YLEISÖMÄÄRÄ ON 1 431. Viimeisen vartin mattimyöhäiset pelastivat am:stä sen mitä pelastettavissa oli. Enemmänkin porukkaa olisi kyllä saanut tulla, sillä (tuulivalitukset sikseen) ilmat eivät tästä ainakaan parane. Tänään saattoi hyvinkin olla loppu vuosikymmenen lämpimin päivä.

TÄYTYY MUUTEN sanoa, että ymmärrän nyt miksi jääpallosta ei tehdä live-seurantaa. Turussa on aika leppoisa syysilta, mutta stadionilla puhalteleva tuuli pitää huolen siitä, että sormet kangistuvat hieman kirjoittaessa. Pistän hanskat käteen. Palataan asiaan kymmenen minuutin kuluttua.

PUOLIAIKA-ANALYYSI: JJK kesti noin 40 minuuttia ja oli juuri ennen Furuholmin osumaa tehdä avausmaalin. Rehellisyyden nimessä JJK oli kuitenkin jaksolla selvästi altavastaaja. Szerovay piti joukkuetta torjunnoillaan pystyssä. Nyt JJK on takaa-ajoasemassa ja se ei ole helppo paikka Interiä vastaan. Kotijoukkueella on siis pullat hyvin uunissa, se voi hyödyntää nopeuttaan vastaiskuissa. JJK:ta taas lohduttanee se, että TamU johtaa RoPSia vastaan jo 0-2. KuPS puolestaan varmistelee sarjapaikkaansa Kouvolassa. Dickson Nwakaeme on vienyt savolaiset 0-1-johtoon.

EROTUOMARI VILLE JÄRVENPÄÄ viheltää ensimmäisen jakson päättyneeksi. Tauolle mennään Interin 1-0-johdossa.

VIERASJOUKKUEEN PAINOSTAESSA Inter iskee nopeasti. Furuholmin vastahyökkäys tuottaa kulman, mutta kotijoukkue näyttää jälleen kerran, miksi se on liigan vaarattomin kulmajoukkue: Ojalan keskitys pysähtyy ensimmäisen puolustajan päähän. Jatkotilanteesta Inter saa kuitenkin tilanteen aikaiseksi. Furuholmin pusku menee puolisen metriä ohi takatolpasta.

JJK NÄYTTÄÄ saaneen takaiskusta lisää virtaa. Jyväskyläläiset luovat vapaapotkusta vaarallisen tilanteen. Keskisuomalaisittain valitettavasti vain Lahtisen pusku suuntautuu täysin päin Monsalvea.

MAALI! INTER SIIRTYY 1-0-johtoon. Szerovay haparoi keskityksessä. Pallo putoaa Ojalalle, joka syöttää maalin edessä odottavalle Timo Furuholmille, joka tekee kauden 11. maalinsa.

OTTELUN PARAS PAIKKA – ja se tulee JJK:lle. Hristov laukoo tulisesti ja Monsalve torjuu eteensä. Paluupalloon ehtii ensimmäisenä Mika Lahtinen, joka kuitenkin tykittää sen maalin sijasta taivaan tuuliin.

33. MINUUTTI. Kauko tykittää paristakymmenestä metristä. Szerovay liimaa varmasti, mutta paine kasvaa koko ajan. Avausmaali roikkuu Kupittaalla ilmassa.

32. MINUUTTI. Paajanen murtautuu boksiin, mutta Viren pelastaa tilanteen komealla liukutaklauksella. Hetkeä myöhemmin JJK-pakki Hannula yrittää syöttää Nwangangaa karkumatkalle, mutta nigerialainen ei ole hereillä.

PUOLI TUNTIA täyttyy ja ottelun hahmo on ollut tähän mennessä JJK-vahti Szerovay. Tällä kertaa unkarilaisveskari pysäyttää Nwangangan yrityksen sen jälkeen, kun topparit pupelsivat nigerialaisen vapaaksi.

PAAJANEN on pääsemässä loistavaan puskupaikkaan, mutta Sinisalo ehtii hätiin. Inter saa tilanteesta kolmannen kulmapotkunsa, jonka jatkotilanteesta Paajanen laukoo vihaisen kaukolaukauksen. Szerovay kestää.

JARO ON mennyt johtoon TPS:ää vastaan. Kupittaan yleisö taputtaa. Pertot puolestaan sai iskun jalkaansa keskiympyrässä, mutta pystyi kävelemään itse pois kentältä. Ja tulee saman tien takaisin tositoimiin.

23. MINUUTTI. Pertot pääsee pallon kanssa boksiin, mutta JJK-puolustus saa häirittyä sen verran, että argentiinalaisen viimeinen kynäily karkaa Szerovaylle.

NAM SYÖTTÄÄ Hristovin nokikkain Monsalven kanssa. Makedonialaishyökkääjä on kuitenkin huonossa kulmassa ja ajautuu Monsalven ohitettuaan yli päätyrajasta.

JJK PAINOSTAA vaihteeksi – mutta vain hetken aikaa. Peli pyörii kivasti 30 metriin asti, mutta sitten tulee harhasyöttö ja pallo vierii maalipotkuksi.

INTERIN TOINEN KULMA. JJK-puolustus blokkaa Pertotin kudin jälkitilanteesta ja sen jälkeen Ojala keskittää keittiöön.

OTTELU ON hieman tasoittunut Interin vahvan alun jälkeen. Tämä ei tosin tarkoita sitä, etteikö Interin hallitsisi kenttätapahtumia tälläkin hetkellä.

HELPOTUSTA JJK:lle. Kangaskolkka on vienyt Unitedin vierasjohtoon Rovaniemellä.

SEITSEMÄN MINUUTTIA. Nwanganga onnistuu hankkimaan vapaapotkun aivan rangaistusalueen reunalta. Ojala laukoo hyvin, mutta Szerovay torjuu vielä paremmin takanurkasta.

VIISI MINUUTTIA. Inter saa kulman. JJK puolustus kuitenkin kestää.

SAMI SANEVUORI on nostettu viime hetkellä Interin avaukseen Ville Nikkarin tilalle. Sanevuori pelaa Ari Nymanin toppariparina. Joni Aho puolestaan oikeana pakkina.

KOLME MINUUTTIA pelattu. Inter saa vapaapotkun reilusta 20 metristä. Ojala laukoo pallon päin Szerovayta.

ALKUPOTKU. Nam laittaa pallon liikkeelle. Jyväskyläläiset pelaavat oranssissa vierasasussaan, joka estää hirvenmetsästäjien harhalaukaukset ja on muutenkin turvallinen ja näkyvä asuste myös syyspimeillä.

INTER VOITTI teikkauksen ja valitsi kenttäpuoliskon, jonne aurinko ei paista.

TOINENKIN LIVE-SEURANTA: Parin metrin päässä Nordic Football pitää omaa live-seurantaansa. Tällä hetkellä kilpailutilanne on hyvin rauhallinen. Tästä eteenpäinhän homma hoituu niin, että käyn lukemassa NF:n seurantaa ja käännän heidän englanninkieliset tekstinsä suomeksi – ja sama toisin päin. Todennäköisesti kumpikin seuranta muuttuu hetkenä minä hyvänsä ”All work and no play makes Jack a dull boy”-tyyliseksi sekoiluksi.

15 MINUUTTIA ALKUPOTKUUN ja stadionilla on tilaa. Jos yleisöä ei ala kohta tulla, Kupittaalla saatetaan jäädä kolminumeroisille katsojaluvuille.

INTERIN AVAUSKOKOONPANO: Monsalve; Lehtonen, Nyman, Aho, Nikkari; Kauko, Paajanen,Pertot; Nwanganga, Ojala; Furuholm. Vaihdossa: Verino, Ramirez, Tumanto, Reponen, Purje, Sanevuori.

Voitokkaan Honka-ottelun jälkeen avaukseen on tullut vain yksi muutos: Kauko on tullut kentälle Ramirezin tilalle. Ykkösvahtina jatkaa David Monsalve, mutta Patrick Bantamoita ei löydy edes penkiltä – kuten ei myöskään Interiin huhuiltua Martín Civitiä.

JJK:N AVAUSKOKOONPANO: Szerovay, Hannula, Viren, Sinisalo, Latikka, Lähitie, Tuomanen, Sund, Lahtinen, Nam ja Hristov. Vaihdossa; Karnio, Tapaninen, Arsllani, Abahassine ja Markkula.

Eli pelikuntoon toipuneet Georgi Hristov ja Matti Lähitie tekevät paluun avaukseen. Tommi Kari on pelikiellossa, Toni Koskela sairastuvalla loppukauden. Dejan Brankovic potee reittään ja Patrick Poutiainen pohjettaan.

ALKULÄTINÄT: Joukkueiden edellisen kohtaamisen vei yllättäen JJK, joka kaatoi Interin Jyväskylässä 1-0. JJK:lla oli tuolloin meneillään kauden paras jaksonsa – joukkue voitti Interin, pelasi tasan TPS:n kanssa ja voitti Hakan. Itse asiassa JJK ei ole hävinnyt lyhyen liigahistoriansa aikana kertaakaan turkulaisjoukkueelle (ensimmäinen kohtaaminen TPS:n kanssa päättyi 0-0-tasuriin) – mutta tuo tilasto saattaa hyvinkin muuttua tänään.

Hyvän jakson jälkeen JJK:n peli on nimittäin sujunut kehnommin ja kolmessa viime matsissa kettulauma on ottanut kolmesti kuokkaan maalierolla 2-11. Viimeisimmän Jaro-tappion jälkeen puolustaja Tuomas Latikka totesi, että joukkueella on itseluottamus kateissa ja se kertautuu kentällä moneen potenssiin. ”Päätä lyödään seinään ja nenä alkaa olla jo sisässä”, Latikka tiivisti tuntonsa tappion jälkeen.

Toisin sanoen JJK on umpisolmussa/takalukossa/sivuluisussa/vapaassa pudotuksessa/kuutamolla (jokainen valitkoon mielestään sopivimman vaihtoehdon). Edellisten pelien perusteella joukkueen selkärankaa vaivaava luukato on sitä luokkaa, että joukkue tarvitsee tänään avausmaalin.

Entäpä sitten Inter? Hallitseva mestari menetti kultasaumansa hävittyään paikallispelin TPS:lle, ja kun seuraavassa ottelussa KuPSin Dickson Nwakaeme pyöritti turkulaiset solmuun, sinimustat olivat yhtäkkiä pudonneet mitalijunastakin. Toki menestysmahdollisuuksien menettämiseksi tarvittiin muutakin. Interillä oli tapansa mukaan keskikesällä kauden heikoin jakso, mutta viime aikoina joukkue on piristynyt. Siitä paras todiste lienee 2-3-vierasvoitto Hongasta viime kierroksella.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: