Kirjoittanut Lari Vesander | syyskuu 20, 2009

Ojala tahditti Interin voittoon

Inter-JJK 3-0

Mika Ojala teki yhden maalin ja syötti kaksi, kun Turun Inter kaatoi Jyväskylän Jalkapalloklubin puhtaasti 3-0. Vierastappio syvensi JJK:n ahdinkoa entisestään. Lehdistötilaisuudessa valmentaja Ville Priha totesikin pyrkivänsä pitämään JJK:n liigakartalla vaikka karsintojen kautta.

Mika Ojala oli sunnuntaina hyvässä vauhdissa.

Kupittaalla todistettiin sunnuntaina selviytymistaistelua. JJK sinnitteli maalivahti Mihaly Szerovayn torjunnoilla ja harvoilla vastaiskuilla lähes 40 minuuttia hallitsevaa mestaria Interiä vastaan. Sitten Szerovay haparoi keskityspallosta, ja Mika Ojala tarjoili Timo Furuholmille avopaikan johtomaaliin. Furuholm ei erehtynyt, ja hänen maalinsa jälkeen ottelusta tuli Interille aika helppo.

JJK:n kunniaksi on sanottava, että joukkue ei luovuttanut avausmaalin jälkeen. Jyväskyläläiset tulivat kopista täynnä taistelumieltä, mutta unohtivat puolustaa. Inter puolestaan iski vastahyökkäyksin, joista yksi poiki myös rangaistuspotkun, kun Jukka-Pekka Tuomanen kaatoi Mika Ojalan. Ojala laittoi rankkarin varmasti maaliin ja peli oli käytännössä ohi. Loppulukemat sinetöi Joni Aho, jonka matala laukaus muutti suuntaa JJK-puolustajasta.

”Me oltiin tänään huonoja. Lukemissa ei ole mitään seliteltävää. Pelejä on kuitenkin vielä jäljellä ja taistelu jatkuu”, puolustaja Jukka Sinisalo totesi pelin jälkeen. Pettymys oli silti suuri. Sen huomasi viimeistään silloin, kun lehdistötilaisuuden vetäjä erehtyi kysymään entiseltä Interin pelaajalta, miltä pelaaminen vanhaa seuraa vastaan tuntui. ”Ihan helvetin pahalta nyt tuntuu”, Sinisalo vastasi apeana.

Inter ansaitsi voittonsa myös JJK-luotsi Ville Prihan mielestä. ”Lukemat olivat selkeät ja sillä selvä. Emme me mielestäni silti erityisen huonosti pelanneet. Pysyimme pitkään suunnitelmassamme ja joukkue laittoi itsensä likoon. 1-0-maali tuli harmittavasti lapsuksesta. Toiselle jaksolle tulimme pirteämmin, mutta rankkari oli sitten ottelun lopullinen kulminaatiopiste.”

”Mutta taistelu todellakin jatkuu. Tämä ryhmä ei ole luovuttanut. Vakaa aikomus on pitää JJK liigakartalla vaikka sitten karsintojen kautta”, Priha totesi. Ja liigakarsintojen kautta JJK:n mahdollinen säilyminen mitä ilmeisemmin tapahtuukin, jos on tapahtuakseen. Kolmanneksi viimeisenä ollut KuPS nimittäin voitti jälleen ja kasvatti eron takanaan majaileviin JJK:hon ja RoPSiin jo neljään pisteeseen.

Inter joutui ottelun alla muuttamaan kokoonpanoaan, kun laitapakiksi kaavaillulle Ville Nikkarille nousi kuume. Nikkarin paikan laidassa otti lopulta Joni Aho ja hänen tilalleen toppariksi tuli Sami Sanevuori, joka selvisi urakastaan kelvollisesti. ”Honka-peli antoi meille itseluottamusta ja tänään jaksoimme olla kärsivällisiä. Kun saimme avausjakson loppuun maalin, pelaaminen oli entistäkin helpompaa. Omasta pelistä sen verran, että Helppoahan siinä oli pelata, kun on maajoukkuetason mies vieressä”, Sanevuori suitsutti topparipariaan Ari Nymania.

Interiltä oli sivussa myös sormensa loukannut Patrick Bantamoi. Bantamoin sormi vääntyi aiemmin ja ottelun alla se oli turvonnut. ”Mutta Patrick ei olisi muutenkaan ollut tänään avauskokoonpanossa”, valmentaja Job Dragtsma totesi.

Sen sijaan Dragtsma olisi peluuttanut mielellään joukkueen mukana harjoitellutta ja viimeksi Costa Rican liigassa pelannutta argentiinalaispelaajaa Martin Civitiä, mutta lupa-asiat jalkapalloliittojen välillä eivät ole vielä selviä. ”Civit on meidän miehemme ja paperit ovat selvät. Costa Rican jalkapalloliiton lähettämää pelilupafaksia ei kuitenkaan löydy Palloliitosta. Se on sellaista lattaritouhua. Näiden asioiden kanssa pitää olla tarkkana, ettei käy niin kuin Dicksonille ja KuPSille”, Interin puheenjohtaja Stefan Håkans sanoi.

Dragtsma uskoo, että Argentiinan pääsarjassakin esiintynyt keskikenttäpelaaja on hyvä lisä Interin joukkueeseen. ”Testasimme Civitiä jo talvella ja olimme silloin tyytyväisiä häneen. Meidän piti kuitenkin tehdä silloin valintoja siitä, mitä pelaajia hankimme. Nyt Civit oli vapaana ja otan hänet mielelläni mukaan joukkueeseen, koska meidän täytyy ajatella myös tulevaisuutta.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: