Kirjoittanut Lari Vesander | syyskuu 23, 2009

TPS päätti KuPSin lennon

TPS-KuPS 3-0

Mikko Paatelainen teki kaksi maalia, kun Turun Palloseura otti keskiviikkona selvän 3-0-voiton viime aikojen yllätysjoukkueesta Kuopion Palloseurasta. Voitto piti TPS:n mestaruushaaveet elossa. KuPSille härkäviikon toinen vierasottelu oli puolestaan kova paluu arkeen.

KuPS-pelaajien protestoivat turhaan Mikko Paatelaisen 2-0-maalia.

TPS:n ja KuPSin kohtaaminen ei jättänyt juuri jossiteltavaa. Kotijoukkue oli kaikessa vastustajaansa edellä, ja lukemat olisivat Kupittaalla voineet olla suuremmatkin.

TPS kuitenkin aloitti ottelun tehokkaasti. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Babatunde Wusu riisti pallon KuPS-puolustukselta ja syötti Wayne Brownille. Britti murtautui väkisin rangaistusalueelle ja ohitti vastaantulleen maalivahti Ville Iiskolan laukauksella, joka muutti suuntaa Tero Taipaleen jalasta.

Pari minuuttia myöhemmin TPS iski uudestaan. Iiskola hävisi Brownin antaman kulmapotkun jälkitilanteessa ilmataistelun ja Mikko Paatelainen pääsi laittamaan pallon tyhjiin. Kuopiolaisten mielestä Iiskolaa rikottiin tilanteessa ja katsomoon kieltämättä näytti siltä, että joku erotuomari olisi saattanutkin viheltää tapauksesta KuPSille vapaapotkun.

Peli oli varttitunnissa 2-0 ja TPS:llä riitti paikkoja avausosumien jälkeenkin. Paatelaisella parikin paikkaa viedä TPS 3-0-johtoon ja ennen niitä Iiskola torjui Wayne Brownin läpiajon. KuPSin paras paikka oli puolestaan kulmatilanteen päätteeksi tullut Patrik Turusen pusku.

Toisella jaksolla KuPS pelasi upporikasta ja rutiköyhää, mikä avasi TPS:lle lisää paikkoja. Iiskola ehti torjua Babatunde Wusun paikan ennen kuin Mikko Paatelainen teki vihdoin jakson puolivälissä illan toisen osumansa. Loppuaika olikin sitten pelailua, vaikka Wusulla ja vaihdosta tulleella Riku Riskillä olikin mahdollisuutensa suurentaa TPS:n voittolukemia. ”Nopeat maalit helpottivat peliämme paljon. Sunnuntain Jaro-matsi painoi vielä jaloisssa ja siksi toinen jakso ei ollut ihan normaalia Tepsiä”, Paatelainen pohti pelin jälkeen.

”2-0-tilanteessa uskoimme, että teemme yhden maalin ja pääsemme vielä peliin mukaan. Mutta kyllä siinä sitten kävi niin, että Tepsi vei ja me rimpuilimme, minkä pystyimme”, KuPSin Tero Taipale totesi. Kuopiolaisten valmentaja Esa Pekonen oli arviossaan vielä suorasanaisempi: ”Vartin jälkeen peli oli taputeltu. Hävisimme kaksinkamppailut ja olimme muutenkin fyysisesti Tepsiä jäljessä. Meillä ei ollut mitään jakoa tänään.”

KuPS on pelannut mainiosti sen jälkeen, kun Pekonen tuli joukkueen ruoriin ja nigerialaistähti Dickson Nwakaeme liittyi seuran vahvuuteen. Keskiviikkoilta Kupittaalla oli kuitenkin kuopiolaille kova paluu arkitodellisuuteen, ja tiivis ottelutahti teki siitä entistä kovemman. ”Meillä on samat miehet pelannut ja tänään yritettiin laittaa vähän uutta miestä avaukseen. Viimeksi jouduttiin puristamaan Myllykoskella vierasmatsi ja nyt matkustettiin tännä. Aika maksimikierroksilla tässä vedetään. Ja kun vastaan tulee vielä Tepsi, niin materiaaliero on melkoinen”, Pekonen puntaroi.

Joukkueiden kolmen ottelun härkäviikko huipentuu viikonloppuna, kun KuPS saa vastaansa Hongan. Keskiviikon perusteella savolaisille ei voi pysty povaamaan siitä pelistä pisteitä, sillä Hongankin materiaalin leveys ja taso on aivan toista luokkaa kuin KuPSilla.

KuPSin lohtu on kuitenkin siinä, että savolaisten pahin kilpakumppani, kolmen pisteen päähän noussut Rovaniemen Palloseura saa sunnuntaina kiusakseen juuri Tepsin. TPS tarvitsee Rovanimen-reissustakin täyden pistepotin, mikäli se tahtoo vielä uhata sarjan kärjessä keikkuvaa Helsingin Jalkapalloklubia. Keskiviikon perusteella TPS:n vierasvoitto näyttää tuossa pelissä enemmän kuin todennäköiseltä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: