Kirjoittanut Lari Vesander | syyskuu 26, 2009

Inter ja TamU dramaattiseen tasuriin

Inter-TamU 2-2

Turun Inter oli lähellä voittaa Tampere Unitedin, mutta taipui viime hetkillä tasuriin. Inter pelasi Henri Lehtosen ulosajon myötä valtaosan ottelusta vajaamiehisenä. Tampere United puolestaan menetti torstain cup-ottelusta varoitustilinsä täyttäneen Aleksei Kangaskolkan ja loukkaantuneen Tomi Petrescun.

Mika Ojalan komea vapaapotku vei Interin 2-1-johtoon.

Turun Inter ei ole voittanut Tampere Unitedia viiteen vuoteen jalkapalloliigassa. Lauantaina tuo voitto oli erittäin lähellä, mutta lopulta joukkueen oli tyytyminen tasapeliin.

Alku näytti kyllä Interin kannalta lupaavalta. Mika Ojala iski jo kymmenen minuutin pelin jälkeen avausmaalin Timo Furuholmin syötöstä. Ojalan osuman jälkeen näytti siltä, että ärhäkkäästi prässäävä ja kovaa tempoa ylläpitänyt Inter iskisi pian toisenkin maalin.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Sen sijaan Henri Lehtonen hölmöili itselleen ulosajon. Valistunein veikkaus stadionilla oli, että Lehtonen löi tai potkaisi jälkitilanteessa Juha Piristä. Teki Lehtonen mitä tahansa, hän valitsi jälkipelilleen äärimmäisen huonon paikan, sillä tilannetta seurasi noin kymmenen metrin päästä niin avustava erotuomari kuin neljäs erotuomarikin. Epävarmasti esiintynyt erotuomari Kim Ittonen sai tilanteesta selvityksen avustavaltaan ja ajoi Lehtosen ulos suoralla punaisella.

Ulosajo muutti pelin painopistettä huomattavasti. United alkoi saada paikkoja ja iski lopulta tasoituksen Interin kootessa puolustuslinjaansa uuteen uskoon. Jari Niemi ja Aleksei Kangaskolkka syöttelivät Tomi Petrescu näyttävästi tekopaikkaan ja ex-interiläinen laukoi pallon varmasti etualanurkkaan.

Loppujakso mentiin vauhdikkaasti päästä päähän, mutta lisämaaleja ei nähty. Jakson tilastomerkinnöiksi jäivät Severi Paajasen ja Aleksei Kangaskolkan varoitukset. Varsinkin Kangaskolkan varoitus oli merkittävä, sillä se täytti hänen korttitilinsä. Niinpä TamU-hyökkääjä joutuu huilaamaan torstaisen cup-matsin Hakaa vastaan.

Saman kohtalon kokenee myös toisella jaksolla vaihtoon tullut Tomi Petrescu, joka loukkasi nivusensa. Unitedin peli ei kulkenut tauon jälkeen ennen Petrescun vaihtoa eikä se toiminut oikein sen jälkeenkään. Inter puolusti hyvin ja iski terävästi vastaiskuilla. Pitkään näytti kuitenkin siltä, että ottelu päättyisi 1-1-lukemiin.

Sitten esiin astui jälleen oivaan syysvireeseen päässyt Mika Ojala. Viime kaudella liigan suurimmaksi vaparipelotteeksi nousseen Ojalan ruuti on ollut tänä vuonna märkää erikoistilanteissa, mutta lauantaina Kupittaalla nähtiin välähdys vanhaa Ojalaa: komea kierteinen vapaapotku 25 metristä aivan maalin yläkulmaan. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä maalin syntyhetkellä enää viisi minuuttia.

United ei kuitenkaan luovuttanut, vaan heräsi päinvastoin taistelemaan. Ja se kannatti. Pari minuuttia Ojalan osuman jälkeen hyvän ottelun pelannut laitahyökkääjä Rafinha pääsi nokikkain Inter-vahti David Monsalven kanssa, kun Joni Aho ei huomannut selkänsä takaa hiipinyttä tamulaista. Monsalve torjui Rafinhan ensimmäisen yrityksen jaloillaan, mutta ei ehtinyt enää hätiin, kun brassilaituri laittoi paluupallon maaliin.

Scheweleffin tasoitus oli katkera pettymys hyvin taistelleelle Interille, mutta toisaalta tasatulos ei tyydyttänyt tamperelaisiakaan. ”Inter oli ihan hyvä, mutta jos pääsee pelaamaan ylivoimalla noin pitkään, niin kyllä siinä pitää pystyä parempaan”, Unitedin Sakari Saarinen ruoti pelin jälkeen.

TamU-luotsi Ari Hjelm oli samoilla linjoilla. ”Ei tämä tyydytä. Nämä tasapelit ovat kuin häviöitä. Tämä oli väsyneen joukkueen väsynyt esitys. Kaikesta näkee, että olemme tällä hetkellä aika kovilla”, Hjelm totesi viitaten niin kolmen ottelun härkäviikkoon kuin seuransa talousvaikeuksiinkin. ”Olemme joutuneet peluuttamaan paljon nuoria pelaajia. He ovat esiintyneet positiivisesti ja hyvällä tasolla, mutta siitä on vielä matkaa ykköslaatupelaajiin, jotka ratkaisevat otteluita rauhallisuudellaan ja suorituksillaan”, Hjelm sanoi ja ihmetteli vielä miksi hänen joukkueestaan löytyi virtaa vasta sen jälkeen, kun Inter oli mennyt 2-1-johtoon.

Myös Interin Job Dragtsma oli pettynyt tasatulokseen. ”Pelasimme ensimmäiset 15 minuuttia kauden parasta peliämme, mutta ulosajo muutti paljon. Toisella jaksolla saimme pelimme taas kuntoon. United piti palloa, mutta ei saanut sillä paljoakaan aikaiseksi. Me taas saimme vastaiskuja. Onnistuimme siinä, mutta jos saa 2-1-johdon viisi minuuttia ennen loppua, niin kyllä se täytyy pystyä pitämään.”

Dragtsman mukaan tasoitus tuli Joni Ahon ja David Monsalven kommunikointivirheestä. ”Ahon olisi pitänyt potkaista vain pallo pois, eikä luottaa siihen, että maalivahti hoitaa”, hollantilaisvalmentaja totesi. ”Positiivista kuitenkin on, että pelimme paranee koko ajan. Toivottavasti pystymme jatkamaan sillä linjalla myös torstain cup-pelissä KuPSia vastaan.”

Mainokset

Responses

  1. Saa nähdä onko cupissa ees 11 pelaajas :S

    • Hjelm sanoi, että joukkue saa Ojanperän takaisin mukaan, joten eiköhän United ainakin avauksen saa jalkeille.

      Tiukka tuo tamperelaisten pelaajatilanne silti on. Siitä ei pääse mihinkään.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: