Kirjoittanut Lari Vesander | syyskuu 29, 2009

Syyskuun joukkue

Interin Mika Ojala on kuukauden pelaaja ja HJK:n Antti Muurinen kuukauden valmentaja.

Interin Mika Ojala oli syyskuussa pari askelta vastustajiaan edellä.

Maalivahti:
Antti Kuismala, MyPa
Syyskuun työllistetyimpiä miehiä liigakentillä. Kuismala torjui nollapelit JJK:ta ja VPS:ää vastaan ja piti lukemat siedettävinä MyPan Helsingin-vierailulla.

Puolustajat:
Toni Huttunen, MyPa
Saviniemen lehtereiden pitäisi olla sunnuntain TPS-ottelussa täynnä, kun MyPa-ikonit Toni Huttunen ja Saku Puhkainen pelaavat liigauransa viimeisen kotiottelun. Kaksikon mukana pelikentiltä poistuu kaksi hienoa pelaajaa ja yli 800 liigaottelun verran kokemusta. Kunnioitettavaa Huttusessa ja Puhakaisessa on myös se, että he lopettavat ilman jäähdyttelyä. Huttunen on pelannut tällä kaudella MyPa-paidassa joka ikisen liigaminuutin ja syyskuussa hän onnistui (Puhakaisen tavoin) myös maalinteossa.

Mathias Lindström, HJK
Tampere Unitedista tullut Lindström oli HJK:n puolustuspään puuttuva palanen. Stadilaiset ovat laskeneet Lindströmin tultua vain yhden maalin. Vahva ja pääpelivoimainen pelaaja, joka sopeutui uuteen joukkueeseen hämmästyttävän nopeasti.

Joni Aho, Inter
Monelle jäi Joni Ahon syyskuusta päällimmäisenä mieleen se, että puolustaja päästi Rafinhan tekemään tasoitusmaalin TamU-matsin loppuhetkillä. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että Aho pelasi muuten mallikkaan kuukauden topparina ja laitapakkina.

Keskikenttä:
Mika Ojala, Inter
Viime kauden tehopörssin voittaja on noussut loukkaantumisen jälkeen vähintään vuoden takaiselle tasolleen. Viisi maalia ja pari maalin johtanutta syöttöä siihen päälle – neljässä ottelussa! Pisteenä i:n päälle komea vaparimaali Tampere Unitedin verkkoon. Muodostaa Timo Furuholmin kanssa kaksikon jonka mukana Interin hyökkäyspeli elää ja kuolee.

Aki Riihilahti, HJK
Hidas, keskenkuntoinen, iäkäs – ja silti HJK:n mestaruusjunan veturi. Kokenut, huippu asenteella varustettu ammattilainen on tuonut ryhtiä Klubin peliin. Johtaja isolla j:llä ja duunari isolla d:llä. Teki voittomaalit RoPSia ja TamUa vastaan.

Wayne Brown, TPS
Brittitähti iski syyskuussa kolme maalia ja antoi kaksi maalin johtanutta syöttöä – ja teki tuttuun tapaansa paljon muutakin joukkueensa eteen. Ikuiseksi arvoitukseksi jää, olisiko pystynyt johdattamaan TPS:n vieraspisteisiin Pietarsaaressa ellei olisi loukkaantunut ensimmäisellä jaksolla.

Sebastian Sorsa, HJK
Sorsa pelasi syyskuussa vain kolme liigapeliä, mutta niissä vikkelä laituri maalasi kahdesti ja pohjusti osuman niin ikään kahteen kertaan. Pitää Dawda Bah’n kanssa huolen siitä, että Klubi-hyökkääjillä riittä jatkossakin maalipaikkoja. Sorsa on Klubille niin tärkeä pelaaja, että MyPaa vastaan hänen poissaolonsa näkyi kentällä.

Rafinha, TamU
Tässä voisi olla Dawda Bah, Dickson Nwakaeme tai Kasper Hämäläinen, mutta brasilialaislaituri ansaitsee maininnan siinä missä muutkin. Samoin Unitedin pelaajien taistelu talouskurimuksen keskellä. Valinnassa ei silti ole kyse armopalasta. Nopea ja taitava Rafinha teki syyskuun neljässä liigapelissä kolme maalia ja syötti yhden.

Hyökkääjät:
Juho Mäkelä, HJK
Mäkelä sai sihdin kohdalleen 11. hetkellä. Kuivat kaudet ovat takana ja peli kulkee. Syyskuussa Mäkelä pyssytti neljässä pelissä neljä maalia. Jos tahti pysyy samana kauden loppuun, HJK juhlii mestaruutta.

Jami Puustinen, Honka
Seitsemän maalia neljässä pelissä on hurja saldo – varsinkin kun se sisältää kaksi hattutemppua peräkkäisissä peleissä. Tällä hetkellä liigan kuumin hyökkääjä.

Valmentaja:
Antti Muurinen, HJK
Entinen maajoukkueluotsi on saanut kauden aikana osakseen paljon arvostelua, mutta valtaosan siitä voi laittaa omaan arvoonsa, kun Klubi on matkalla ensimmäiseen mestaruuteensa kuuteen vuoteen. HJK on viiden ottelun voittoputkessa ja edellinen liigatappio on toukokuulta. Tuollaiseen tulokseen ei toistaitoinen valmentaja pystyisi edes ylivoimaisella materiaalilla.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: