Kirjoittanut Lari Vesander | lokakuu 3, 2009

HJK on Interin tilastopeikko

Tilastokummajainen vai karu totuus? Inter on voittanut HJK:n liigassa tällä vuosikymmenellä vain kerran – HJK taas Interin peräti 16 kertaa. Niin tai näin, huomisessa ottelussa on kaikki klassikon ainekset.

Jos Hooiveld lennätti kesän 2007 HJK-ottelussa Kabba Samuraa, mutta yleensä Klubi on ollut se joka on antanut Interille kyytiä.

Tilastot ovat tylyt. HJK ja Inter ovat kohdanneet liigassa 2000-luvulla 22 kertaa. HJK on voittanut noista otteluista peräti 16 ja Inter vain yhden. Maaliero Klubille 39-12. Luvut eivät muutu hirveän paljon suopeammiksi Interille, vaikka niihin ottaisi huomioon vain joukkueiden kohtaamiset Job Dragtsman valmennuskaudella. Dragtsman aikana Inter on kohdannut HJK:n kuusi kertaa liigassa tai cupissa. HJK on voittanut noista otteluista neljä. Turussa joukkueet ovat pelanneet kaksi 1-1-tasapeliä. Kahdesti joukkueet ovat pelanneet Turussa tasan.

Vuoden 2007 Turun kohtaamisessa (kuva yllä) HJK antoi Interille tasoitusta Kabba Samuran ja Grant Smithin kaltaisilla ”vahvistuksilla”. Silti tuloksena oli tasapeli. Mika Ojala vei ensin puskuosumalla Interin johtoon, mutta varttitunti myöhemmin Patrick Bantamoi torjui Smithin laukauksen päin Jos Hooiveldia. Muutenkin ottelu oli mielenkiintoinen sillä Mikko Vuorela tuomitsi 200. liigapelinsä ja Akseli Pelvas teki liigadebyyttinsä.

Viime vuoden kohtaaminen Kupittaalla oli erikoinen sekin. Sakari Mattila vei reilun puolen tunnin jälkeen HJK:n johtoon Ville Taulon syötöstä. Se oli Klubin ainut laukaus maalia kohti. Inter taas laukoi kymmenen kertaa kohti HJK:n maalia, mutta sai aikaan vain Ats Purjeen tekemän tasoituksen.

Mutta paras vertailukohta huomiselle kohtaamiselle olisi ehkä sittenkin vuoden takainen trilleri, jossa Klubi katkaisi Interin pitkän tappiottomien otteluiden putken. HJK karkasi tuolloin jo kahden maalin johtoon Sakari Mattilan mahtavalla vapaapotkulla ja Dawda Bah’n osumalla. Sitten Domagoj Abramovic iski kaksi maalia kolmessa minuutissa ja yhtäkkiä peli oli tasan. Loppuajan Inter painosti voittomaalia hakien, mutta lopulta ratkaisevan maalin iskikin HJK:n Medo.

Yksi ratkaiseva ero huomisen ja viimesyksyisen kohtaamisen välillä kuitenkin on. Vuosi sitten Inter jahtasi mestaruutta ja HJK oli ”kiusaajan” asemassa. Nyt osat ovat vaihtuneet.

Huomisesta ottelusta tulee tasaisempi kuin tilastot antavat olettaa. Maaleja nähdään varmasti. Inter on hyvässä vireessä ja niin on HJK:kin. Panokset ovat huipussaan. Jos minulta kysytään, niin huomisessa pelissä on kaikki klassikon ainekset.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: