Kirjoittanut Lari Vesander | lokakuu 17, 2009

Lehkosuo: ”Pitkäjänteinen työ jatkuu”

Hopeajoukkue Hongan valmentaja Mika Lehkosuo totesi TPS-matsin jälkeen, että espoolaisten pitkäjänteinen työ jatkuu ja ensi kauden tavoitteena on Suomen mestaruus.

Hongan Mika Lehkosuo oli TPS:n Pasi Rautiaista tyytyväisempi ottelun lopputulokseen.

Honka-luotsi Mika Lehkosuo ei turhia kainostellut, kun häneltä kysyttiin TPS-matsin lehdistötilaisuudessa espoolaisten ensi kauden tavoitetta. ”Honka on ollut neljä vuotta Veikkausliigassa ja Hongan sijoitukset ovat olleet 4-4-2-2. Siitä voi päätellä mikä on seuraava luku, kun sijoitus aina puolittuu”, Lehkosuo vastasi.

”Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä ja uskomme siihen pitkäjänteiseen työhön koko seurassa. Kaikilla yli 20 pelaajalla on sopimus ensi kaudeksi. Tämän remmin osalta joukkue ei muutu kuin pelaajakauppojen kautta. Lähihistoria on osoittanut, että 2-3 pelaajaa lähtee joka vuosi ulkomaille. Eikä tässä hirveän vaikea ole arvata, että tästäkin joukkueesta muutama pelaaja lähtee. Meillä on tässä hetki aikaa miettiä, miten hyvin meidän uudet nuoret pelaajat voivat ottaa vastuuta ja tarvitaanko vahvistuksia. Siinä mielessä tilanne on kuitenkin hyvä, että kaikki ovat jatkamassa ja pääsemme aloittamaan valmistautumiseen seuraavaan kauteen täydellä miehistöllä.”

Hyvä esimerkki Hongan nuorista pelaajista on keskikentällä läpimurtonsa tehnyt Rasmus Schüller. Lehkosuo luotti Schülleriin niin vahvasti, että peluutti joukkuettaan toisella jaksolla vajaalla niin pitkään, että nuorukainen tikattiin taas pelikuntoon. ”Schüller oli yksi kentän parhaita pelaajia, enkä missään nimessä halunnut vaihtaa häntä pois. Kun häntä alettiin tikkaamaan, oli päivän selvää että siinä menee aikaa. Päätin, että nyt puolustetaan tiiviisti se reilut viisi minuuttia mikä siinä menee. Me harjoittelemme – ja varmaan muutkin joukkueet – aina välillä vajaalla pelaamista. Harjoittelemme kymmenen vastaan kuusi -hyökkäyksiä. Kun yhdeksän miestä pelaa tiiviisti ja puolustaa maaliaan, vastustajan on älyttömän vaikea saada osumaa aikaiseksi. Luotin siihen. Jäädytimme pelin ja pelasimme reilut viisi minuuttia 0-0:aa.”

Eräs toimittaja totesi Lehkosuon heittäneen Schüllerin hurjaan paikkaan, mutta luotsi oli itse eri mieltä. ”En minä Schülleria mitenkään hurjaan paikkaan pistänyt. Sehän on pelannut koko kauden! Olisiko se pitänyt ottaa pois tässä viimeisessä matsissa?! Näkisin niin, että kaikki Suomen valmentajat pistäisivät Rasmus Schüllerin avaukseen missä joukkueessa tahansa. Hän on niin hyvä.”


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: