Kirjoittanut Lari Vesander | joulukuu 9, 2009

Puoliaika Jyväskylässä osa 3: JJK:sta seuraava Honka?

Kari Martonen näkee nykyisessä JJK:ssa ja neljän vuoden takaisessa, juuri liigaan noussessa FC Hongassa paljon yhtäläisyyksiä. Martosen ja toimitusjohtaja Joni Vesalaisen tavoitteena olisikin tehdä JJK:sta seuraava Honka.


JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen ei peittele ihastustaan FC Honkaan. ”Honka oli tänä vuonna ehdottomasti liigan paras joukkue. Se teki eniten maaleja – 20 maalia enemmän kuin seuraavaksi tehokkain joukkue – ja pelasi parasta jalkapalloa. HJK ja TPS eivät voittaneet meitä kertaakaan, mutta Honkaa vastaan meillä ei ollut mitään jakoa. Jos JJK pystyy lähivuosina pelaamaan sillä tyylillä, katsojamäärämme nousevat entisestään.”

Lisäksi Hongassa viehättää Vesalaista sekin, että espoolaisseura on pystynyt viime vuosina pelaajiaan ulkomaille muita joukkueita enemmän ja paremmalla hinnalla. ”Jypissä otimme aikoinaan ensimmäisen ison askeleen, kun saimme Tuomas Pihlmanin maajoukkueeseen. Toinen suuri askel oli Jarkko Immosen saaminen NHL:ään. Se toi Jypille uskottavuutta. Samaan pyrimme JJK:ssakin. Tarkoituksena olisi saada pelaajamylly pyörimään niin, että voisimme myydä joka vuosi yksi tai kaksi pelaajaa ulkomaille hyvään hintaan.”

Tässä mielessä Martonen istuu JJK:n suunnitelmiin täydellisesti. Valkeakoskelaislähtöinen valmentaja on nimittäin, kuten Vesalainen asian ilmaisee, pelaajantekijä. ”Minä näen asian niin, että valmentajan onnistumisesta 35 prosenttia on pelaajantekemistä, 16 prosenttia pelaajien auttamista ulkomaille ja loput 49 prosenttia on edustusjoukkueen menestystä”, Vesalainen listaa.

Martonen myös puhuu kuin pelaajantekijä. ”Tiedän, että Jyväskylässä on paljon hyviä junioreita ja täällä tehdään hyvää juniorityötä. Hyvän juniorityön kautta nousee pelaajia edustusjoukkueeseen, ja jatkossa niitä olisi tarkoitus saada vielä enemmän. Haaveena olisi joskus tulevaisuudessa rakentaa joukkuetta niin, että ensin katsotaan Jyväskylän pelaajat, sitten Keski-Suomen pelaajat. Jos siltä alueelta ei löydy riittävän hyviä pelaajia, niin sitten etsitään muualta Suomesta ja vasta viimeisenä vaihtoehtona ulkomailta. Koen että minulla on valmentajana velvollisuus pyrkiä kehittämään suomalaisia pelaajia.”

Martonen sopii JJK:n honkamaisiin suunnitelmiin siksikin, että hän oli mukana tekemässä sarjanousija Hongasta sitä Honkaa, joka taistelee joka vuosi mestaruudesta. ”Neljä vuotta sitten Honka oli juuri noussut Veikkausliigaan ja se oli vähän samanlaisessa tilanteessa kuin JJK:kin nyt. Sitä kautta minulla on hyvä tausta niin joukkueeseen kuin seuraankin liittyvissä asioissa.” Voisiko JJK:sta sitten tulla suomalaisen jalkapalloilun seuraava Honka? ”Kyllä, mutta kova tekeminen siinä on. Halu on kuitenkin kova ja kaikilla ihmisillä tässä seurassa tuntuu olevan se sama tahto viedä seuraa eteenpäin. Täällä on samaa dynaamisuutta. Ihmiset ovat täällä todella innostuneita ja haluavat kehittyä ja kehittää seuran toimintaa”, Martonen vastaa.

Mainokset

Responses

  1. Loistavaa Lari! Tämä on kulttuuria, ja futissellaista!
    Kyllä huomaa, että jätkä on pelannut kunnon grassroots-meiningillä. Toivakka-aika oli ihan jees teille, meille Huima-pojille ja meikävalkulle ei niinkään.
    Palataan. Hannu

    • Kiitoksia ja terveisiä sinne Keski-Suomeen!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: