Kirjoittanut Lari Vesander | tammikuu 13, 2010

Tämähän on hyvä!

Veikkausliigan otteluohjelma on mukava yllätys. Ei arvokisataukoa keskellä kauneinta kesää. Ei järjettömiä taukoja yhdenkään seuran kotiotteluissa. Miksei näin toimittu jo aikaisemmin?


Viime vuosina Veikkausliigan otteluohjelma on ollut tuskallista luettavaa. Turhia kuukauden kestäviä arvokisataukoja kesken kauden. Turhasta tauosta johtuvia järjettömiä otteluruuhkia keväällä ja syksyllä. Joskus kahden kotiottelun väli on venähtänyt joillain joukkueilla lähelle kahta kuukautta. Ei sellaista voi oikein kutsua liigakaudeksi.

Liigan uusi otteluohjelma on toista maata. Rytmitys on selkeä ja ottelutahti järkevä. Mielettömiä peliruuhkia ei näyttäisi olevan missään. Eurocup-karsintoihin selviytyneet joukkueet on otettu kohtuullisesti huomioon. Tältä otteluohjelman olisi pitänyt näyttää jo vuosia sitten.

Avain järkevään otteluohjelmaan on se, että liigaa ei lamauteta MM-kisojen ajaksi. Parina edellisenä kautena liiga on (pakko)lomaillut silloin, kun kentät ja kelit ja ehkä pelitkin ovat parhaimmillaan. Tänä vuonna niin ei tehdä. Aivan päättömästi arvokisaotteluiden kanssa ei silti ole lähdetty kilpailemaan. Ligatoimistolla on löydetty jokseenkin järkevä pelirytmitys kisojen ajaksi. Esimerkiksi MM-lopputurnauksen välipäivät on hyödynnetty hyvin.

Tulevalla liigakaudella Veikkausliigassa on selkeä kierrosrytmi. Pääpelipäivä on sunnuntaina, jolloin pelataan karkeasti ottaen puolet matseista. Loput on siroteltu tv-kanavien toiveiden mukaisesti perjantaille, lauantaille ja maanantaille. Toisin sanoen kierrokset voisivat olla tiiviimpiäkin, mutta kyllä tämän otteluohjelman kanssa pystyy silti mukavasti elämään. Samaa ei tosiaankaan voinut sanoa sen parista edeltäjästä.

Mainokset

Responses

  1. Järkevä otteluohjelma tarkoittaa todennäköisesti myös hieman parempaa jalkapalloa. Miksikö? Se on selitetty tuolla: https://puoliaika.wordpress.com/2009/05/18/otteluruuhka-ei-kannata/


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: