Kirjoittanut Lari Vesander | tammikuu 30, 2010

Lehtovaaran siirtokuviot siirtyivät

Olkapäävamma pilasi Jukka Lehtovaaran siirtokuviot ja näyttömahdollisuuden A-maajoukkueessa. Tällä hetkellä Lehtovaara kuntouttaa kättään ja toivoo, että saa uuden maajoukkuekutsun. Siirtokuvioita viritellään uudelleen kesällä, mutta ainakin alkukauden Lehtovaara pelaa TPS:ssä.

Kansainvälinen siirtoikkuna on auki vielä pari päivää, mutta varmaa on, että TPS-vahti Jukka Lehtovaara ei ole vielä lähdössä mihinkään. Syynä tähän on se, että Lehtovaaran vasemmasta olkapäästä on revennyt jänne.

Lehtovaaran olkapäävaivat saivat alkunsa kesäkuussa nuorten EM-kisoissa. Lehtovaara pelasi tuolloin mainiosti pikkuhuuhkajien maalilla Espanjaa vastaan, mutta loukkasi taiston tuoksinnassa vasemman olkapäänsä. Lopputuloksena oli melkoinen on/off-vamma, joka vainosi Lehtovaaraa koko loppukauden. ”Välillä meni 3-4 viikkoa ilman mitään, mutta välillä en pystynyt treenaamaan ollenkaan. Pelasin osan otteluista puudutuspiikin voimalla. Siitä ei pidetty juurikaan meteliä ja ihan hyvä niin. Parempi etteivät vastustajat tienneet, että maalilla seisoo kaveri, jolla on laho olkapää”, Lehtovaara toteaa.

Joulukuussa Lehtovaaran vasen olkapää kuvattiin. Näkymä ei ollut toivotunlainen: yksi jänne oli revennyt ja yhdessä nivelessä oli tulehdusta. ”Sen jälkeen minulle tehtiin kuntoutusohjelma, jonka mukaan olen harjoitellut. Tammikuu on menty ilman palloa ja vahvistettu olkapäätä kuntouksella”, Lehtovaara sanoo. ”Lähiviikkoina testaan, miten olkapää kestää pallon kiinniottamista. Voi olla, että olkapäähän tehdään pieni tähystys, jos toivottua edistystä ei ole tapahtunut.”

Lehtovaaran loukkaantuminen ei ole hirveän vakava. Turkulaisvahdin omien sanojen mukaan pahimmassakin tapauksessa luvassa on ”korkeintaan pientä putsausta”. Kun Veikkausliigakausi alkaa huhtikuun lopulla, Lehtovaara on ilman uutta loukkaantumista varmasti pelikunnossa. Harmilliseksi loukkaantumisen tekee kuitenkin sen ajoitus. Ei ole mikään salaisuus, että maaliskuussa 22 vuotta täyttävä turkulaisvahti oli jo lähtökuopissa, valmiina siirtymään isommille kentille. ”Muutamia virityksiä oli”, Lehtovaara myöntää. ”Mutta päätin, että pistän mieluummin käden kuntoon kuin otan ison riskin ja lähden jonnekin ja hajoitan käteni siellä.”

Mahdollisen siirron lisäksi Lehtovaaralta jäi väliin parin viikon takainen maajoukkuematka Malagaan. ”Oli harmi jättää tilaisuus väliin, mutta ei sinne puolikuntoisena kannattanut lähteä. Toivottavasti myöhemmin avautuu uusi mahdollisuus”, Lehtovaara toteaa väliin jääneestä Etelä-Korea-ottelusta.

Huuhkajien ykkösvahdin paikka on ollut auki siitä lähtien, kun Jussi Jääskeläinen ilmoitti syksyllä päättävänsä maajoukkueuransa. Lehtovaara kuuluu siihen 5-6 nuoren maalivahdin joukkoon, josta Jääskeläisen seuraaja todennäköisesti löytyy. ”Jos Jääskeläisen päätös pitää, niin tilanne on päävalmentajalle aika vaikea. Jussin ja muiden välillä on tällä hetkellä aika iso välimatka”, Lehtovaara sanoo. ”Jonkun pitäisi päästä pelaamaan ykkösvahtina johonkin kovaan seuraan. Se ratkaisisi ongelman. Kysymysmerkkejä on paljon. Mutta eiköhän siellä syksyllä seiso oikea mies maalilla.”

Lehtovaaraa ykkösvahdin paikka kiinnostaisi kovasti. ”Totta kai. Hulluhan minä olisin, jos se ei kiinnostaisi. Itsekin pitää miettiä seurasiirtoja sen mukaan. Tuskin maajoukkueen ykköseksi Tepsistä pääsee, mutta ei toisaalta Valioliigan kolmosvahdinkaan tontilta. Pitäisi päästä johonkin pikkuisen isompaan seuraan pelaamaan, niin olisi valmiimpi niihin maajoukkuepeleihinkin.”

Lehtovaaran halu lähteä ulkomaille on kova, joten tuo siirto toteutuu todennäköisesti jo puolen vuoden päästä. Mutta sitä ennen turkulaisvahti ehti torjua vielä pallon jos toisenkin TPS:n maalilla.

Mainokset

Responses

  1. Kiinnostaisi tietää miksi olkapäätä ei jo ole operoitu kuntoon. Sehän on oikeasti ollut rikki jo pidempään, eikä mennyt junnukisoissa ensimmäistä kertaa rikki. Aikooko Jukkis tuhota kansainvälisen uransa tällä venyttelyllä ja vanuttelulla? Ei sekundakuntoinen häkkäri Suomesta ole mikään attraktio yhdellekään ulkomaiselle seuralle. Mars puukotettavaksi nyt, joku päivä se kuitenkin on edessä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: