Kirjoittanut Lari Vesander | helmikuu 11, 2010

Dragtsman rakennusprojekti etenee aikataulussa

Viime vuonna Inter joutui käyttämään Liigacupia kymmenien testipelaajien koelaboratoriona. Tänä vuonna turkulaisseuralla on paremmin pullat uunissa. Silti valmentaja Job Dragtsman tavoitteet Liigacupiin eivät ole tuloksellisia vaan pelillisiä.


Lokakuun lopulla Inter-luotsi Job Dragtsma arvioi, että hänellä on edessään edellistä vuotta helpompi rakennusprojekti. Kolme ja puoli kuukautta myöhemmin hän on edelleen samaa mieltä. ”Viime vuonna meidän piti etsiä pelaajia ja rakentaa joukkuetta. Nyt voimme jatkaa siitä, mihin jäimme viime kauden lopussa”, Dragtsma toteaa ja tekee vertauksen: ”Viime vuonna meidän piti etsiä kiviä talon perustaksi. Tänä vuonna voimme keskittyä enemmän hiomiseen. Voimme harjoitella enemmän ja keskittyä enemmän pelaamiseen.”

”Tilanne on nyt parempi kuin vuosi sitten, koska meidän ei ole tarvinnut etsiä niin montaa uutta pelaajaa. Meillä on jo nyt ihan hyvä joukkue, mutta meiltä lähti kuusi pelaajaa. He eivät olleet avauskokoonpanon pelaajia, mutta heidät pitää silti paikata. Etsimmekin edelleen keskuspuolustajaa, keskikenttäpelaajaa ja hyökkääjää”, Dragtsma sanoo ja muistuttaa, että menestykseen ei riitä 11 tai 12 hyvää pelaajaa. Joukkueessa pitää olla leveyttä.

Lähteneiden tilalle Inter on tähän mennessä pestannut vain paluumuuttaja Mika Mäkitalon. Toinenkin keskikenttäpelaaja on kuitenkin kiikarissa. ”Testaamme nyt Daniel Antunezia, ja hän on esiintynyt aika hyvin. Hän voi pelata myös puolustuslinjassa, mikä on hyvä juttu. ”

Yksi asia ei ole muuttunut vuoden takaisesta: Dragtsma etsii edelleen uutta keskuspuolustajaa – ja aina parempi, jos siihen löytyisi vasenjalkainen vaihtoehto. Jos etsintä ei syystä tai toisesta tuota tulosta, Ari Nymanin toppariparina aloittanee polveaan tällä hetkellä kuntouttava Sami Sanevuori. ”Sami on vahvoilla. Olen tyytyväinen siihen, miten hän hoiti hommat kauden lopussa. Hän sai tilaisuutensa ja tarttui siihen.”

Sanevuoren lisäksi huomisesta Turun derbystä ovat sivussa Guillano Grot ja Patrick Bantamoi.  Dragtsma on kuitenkin derbyn alla enemmän huolissaan kentän kunnosta kuin ottelun lopputuloksesta. ”Minulle se on ottelu muiden joukossa, mutta pelaajilla se merkitsee enemmän. He eivät halua hävitä paikallispelejä. Siitä tulee todennäköisesti taistelumatsi, sillä tähän aikaan vuodesta ei voi oikein hienouksia esitellä. Kenttä on niin luvattoman huonossa kunnossa, että se on jo vaarallista. Toivottavasti loukkaantumisilta vältytään.”

Inter piti joulukuun jälkeen 1,5 kuukauden loman ja on harjoitellut vasta kuukauden verran, hieman vähemmän kuin muut liigajoukkueet. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä Suomen pitkää harjoituskautta on vielä paljon jäljellä. Tosipelit odottavat parin kuukauden päässä. ”Me emme valmistaudu Liigacupiin, sillä Liigacup on osa valmistautumista. Siellä ei ole pakko voittaa mitään. Meidän täytyy olla iskussa huhtikuun lopulla, ja sinne on vielä aikaa.”

Dragtsman tavoitteet Liigacupissa ovatkin enemmän pelillisiä kuin tuloksellisia. ”Pyrin parantamaan pelaamistamme ja tuoda siihen vähän variaatiota. Suuria muutoksia ei ole tulossa, mutta monessa pienessä asiassa voi parantaa. Siihen tarkoitukseen Liigacupin pelit ovat hyviä.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: