Kirjoittanut Lari Vesander | helmikuu 12, 2010

Riski tahditti TPS:n derby-voittoon

TPS-Inter 2-0

Riku Riski teki maalin ja syötti toisen, kun TPS voitti Liigacup-derbyssä Interin 2-0. Interistä esiintyi edukseen lähinnä testimies Daniel Antunez, jolle seura tarjonnee sopimusta. Tepsillä taas on vielä lähiaikoina pari vahvistusta kiikarissa.


Loukkaantumisesta toipunut Riku Riski oli kentän hahmo, kun TPS vei nimiinsä vuoden ensimmäisen derbyn. Riski laukoi avausmaalin vapaapotkusta 25. minuutilla, kun rankkarialueen nurkalta lähtenyt sisäkierteinen keskitys yllätti Inter-vahti David Monsalven. Toisella jakson puolivälin jälkeen Riski syötti Mika Ääritalon läpiajoon, eikä laitakiituri erehtyny vaan sinetöi 2-0-loppulukemat.

TPS:llä oli kaksi muutakin mainiota maalipaikkaa, mutta Babatunde Wusun pusku pysähtyi tolppaan ja Roope Riskin läpiajon Inter-toppari Jermu Gustafsson siivosi maaliviivalta. Interin kavennus taas ei ollut ottelun aikana oikeastaan lähelläkään. Vielä kuvioitaan hiovan cup-mestarin yritykset menivät yleensä joko yli tai ohi Jani Tuomalan vartioimasta TPS-maalista.

”Olen tyytyväinen, mutta parannettavaa on vielä vaikka kuinka paljon”, TPS-luotsi Marko Rajamäki totesi ottelun jälkeen. ”Ensimmäiset 10 minuuttia meni tunnustellen. Sen jälkeen veimme avausjaksoa pallollisesti. Toisella jaksolla Inter oli enemmän pallossa, ja me kontrolloimme peliä alhaalta käsin. Peli muuttui maalin myötä, ja kyllä tuo hemmetin kylmä viimakin vaikutti. Ekalla jaksolla viima oli meidän takanamme ja toisella jaksolla Interin.”

Viiman keskellä Rajamäkeä lämmitti erityisesti muutaman nuoren pelaajan vahvat otteet. ”Kokenut kaarti teki sellaisen par-esityksen, ja muutama nuori esiintyi tänään edukseen. Santeri Mäkinen ja Juho Lähde pelasivat hyvin. Riku Riski väläytteli ajoittain. Roope Riski oli hyvä vaihdosta tultuaan, mutta hänet piti ottaa takaisin penkille, kun häneltä vääntyi nilkka.”

Interin Job Dragtsma ei puolestaan ollut lainkaan tyytyväinen joukkueensa kokonaisesitykseen. ”Tänään pelasimme kuin pojat, emme kuin miehet. Syötöt olivat huolimattomia… Osa pelaajista teki asioita enemmän itselleen kuin joukkueelle. Siitä on päästävä eroon.”  Säännön vahvistavana poikkeuksena Dragtsma nosti kuitenkin esiin yhden pelaajan. Testimies Daniel Antunez pelasi vahvan ottelun keskikentän pohjalla. ”Daniel pelasi hyvän ottelun. Hän oli riittävän kova, hoiti ruutunsa miehekkäästi ja pysyi roolissaan. Mutta monet muut eivät olleet tänään kelvollisia, ainakaan koko aikaa.”

Dragtsma toivoo, että Inter onnistuu hankkimaan Antunezin. Muita uusia pelaajia katsotaan sitten rauhallisemmalla aikataululla. Lähiaikoina hankintarintamalla tuskin tapahtuu suuria. ”Ei, ei. Meidän täytyy ajatella raha-asioita. Emme ole mikään TPS.” Interillä oli ottelusta sivussa toipilaat Sami Sanevuori, Guillano Grot ja Patrick Bantamoi sekä varmuuden vuoksi syrjässä pidetty Mika Ojala. ”Mikalla on pieni loukkaantuminen. Ei mitään vakavaa, hän pystyy kyllä harjoittelemaan. Jos kyseessä olisi ollut liigapeli, olisin saattanut laittaa hänet kentälle. En halua ottaa turhia riskejä harjoitusotteluiden takana. Samasta syystä Kennedy Nwanganga ja Mika Mäkitalo eivät pelanneet kuin toisen jakson. ”

”TPS pelasi tänään tuloksesta. Me pelasimme kehittääksemme peliämme. TPS oli kuitenkin keskittyneempi ja ansaitsi siksi voittonsa. Me pelasimme hyvin toisen jakson ensimmäiset 20 minuuttia, mutta toinen maali tappoi pelin”, Dragtsma summasi vielä ottelun.

Rajamäki puolestaan käänsi katseensa jo ensi viikon MIFK-otteluun. ”Harjoituskaudella jokaisen pelin pitäisi olla edellistä parempi. Edellisessä Viikingit-pelissä hallitsimme ottelua enemmän, mutta tänään vastus oli aivan toista luokkaa. Honka-matsiin tämä oli selkeä parannus. Siitä on menty monta askelta eteenpäin, mutta suunnan täytyy nyt pysyä samana. MIFKiä vastaan tämä on vähimmäisesitys.”

TPS:llä on tällä hetkellä myös pari vahvistusta kiikarissa. ”Vahvistuksia tarvitaan, koska muuten meiltä loppuvat äijät. Meillä on jo hyökkäysmateriaali kasassa. Nyt haetaan vahvistusta keskikentälle ja puolustukseen. Keskikentän pohjalle sekä toppari tai vasen pakki ovat ne ruudut, joihin kaivataan vahvistusta”, Rajamäki linjasi. Aikataulusta kysyessä Rajamäen vastaus oli seuraava. ”Minulla se aikataulu on asap, mutta katsotaan miten siinä onnistutaan. Nimiä minulla ei ole antaa, mutta keskiviikkoon mennessä yritetään saada pelaajaa kokeelle.”

”Kyllähän ne joukkueet, joilla paketti on ajoissa kasassa, saavat etulyöntiaseman muihin nähden. Esimerkiksi Honka on tällä hetkellä valmiudessa meitä kilometrin edellä. Kaikki haluaisivat siihen tilanteeseen”, Rajamäki totesi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: