Kirjoittanut Lari Vesander | maaliskuu 5, 2010

Bah’n pommi upotti Tepsin

TPS-HJK 1-2
HJK iski jaksojen lopussa ja haki Kupittaalta vieraspisteet 1-2-lukemin. HJK iski osumansa jaksojen lopuilla. Ratkaisumaalin tykitti Dawda Bah. Voitto takasi HJK:lle jatkopaikan Liigacupissa. TPS:n asema on sen sijaan tukalampi.


”Pelissä oli välillä hyviä elementtejä, mutta ei tässä voi hymyillä, kun tappio tuli”, Toni Kolehmainen tiivisti TPS:n tappiotunnelmat HJK-ottelun jälkeen. Välillä-sanalla Kolehmainen viittasi luultavasti toiseen jaksoon, sillä ensimmäisellä 45-minuuttisella peliä vei HJK.

Avausosuma nähtiin 43. minuutilla, kun Erfan Zeneli vapautti pystysyötöllään Rafinhan. Brassilaituri karkasi TPS-puolustukselta, kiersi vastaantulleen Jani Tuomalan ja laittoi pallon tyhjään maaliin. Osuma oli ansaittu, sillä Klubi oli hallinnut kenttätapahtumia

Avausjakson uinunut TPS terästäytyi tauolla ja hallitsi toisen jakson alkua. Painostus palkittiin kymmenen minuutin jälkeen, kun HJK:n puolustaja syyllistyi kulmapotkun jälkitilanteessa käsivirheeseen. Erotuomari Vesa Hätilä vihelsi epäröimättä rangaistuspotkun, jonka Toni Kolehmainen toimitti varmasti vasempaan alanurkkaan. ”Se oli sovittu juttu, että käyn pistämässä rankkarin sisään. Olen vedellyt niitä ennenkin aika hyvällä menestyksellä”, avausmaalinsa TPS:lle tehnyt Kolehmainen kommentoi pelin jälkeen.

TPS sai tasoituksesta lisävirtaa ja hallitsi pitkään kenttätapahtumia. Lopulta voittomaalin teki kuitenkin HJK, ja millä tavalla! Gambialaistaikuri Dawda Bah päätti kokeilla kaukolaukausta 20 metristä ja heilautti taikasauvaansa. Kova kuti muutti matkalla vielä suuntaa puolustajasta ja painui yläriman kautta verkkoon. Tepsi-veskari ei voinut kuin ihastella voittomaalin syntymistä.

Kotijoukkueella oli vielä mahdollisuus tasoitukseen, mutta Klubi-vahti Ville Wallén torjui loppuhetkillä Roope Riskin läpiajon. ”Tämä oli kaksijakoinen peli. Ensimmäisellä jaksolla olimme vaisuja, huonoja suorastaan. Emme tehneet minkäänlaisia aloitteita. Wusu oli ainut joka yritti kunnolla”, TPS:n valmentaja Marko Rajamäki totesi. ”Toisella jaksolla aloimme juosta ja tehdä aloitteita. Se oli sen näköistä peliä, mitä haluammekin pelata.”

Tappio tarkoitti sitä, että TPS:llä on viidestä Liigacupin ottelusta koossa kuusi pistettä. Joukkueen jatkopaikka on ensi viikon MyPa-pelin varassa. ”Haluamme ja yritämme jatkoon. Yritämme voittaa jokaisen pelin, mutta minä en tiedä ollenkaan mikä tilanne on taulukossa”, Rajamäki totesi. Käytännössä tilanne on se, että TPS tarvinnee voiton. Urakkaa ei helpota Chris Cleaverin pelikielto. Englantilainen ajettiin perjantaina ulos kahdella keltaisella. Sen sijaan MyPa-matsissa nähdään luultavasti Mika Ääritalo, jota Rajamäki lepuutti HJK:ta vastaan. ”Ääritalo olisi ollut pelikunnossa, mutta hän on pelannut tosi paljon minuutteja ja halusimme säästää häntä.”

HJK:lla on puolestaan kasassa 11 pistettä. ”Eiköhän näillä pisteillä jatkossa olla. Nyt taistellaan vielä siitä, saammeko kotiotteluita pudotuspelivaiheeseen”, Klubi-luotsi Antti Muurinen totesi. ”Liigacupin ohjelma on tehty sellaiseksi, että panoksellisia otteluita riittää kevääseen asti. Siksi haluamme olla siinä mukana niin pitkään kuin mahdollista.”

TPS-ottelusta Muurinen löysi hyvää ja huonoa. ”Kylmyydestä huolimatta oli hyvät olosuhteet pelata. Halliharjoittelusta ulos siirtyminen näkyi kuitenkin vielä pelissä harhasyöttöinä, joten täysin tyytyväinen tämän päivän esitykseen ei voi olla. Ajoittain peli oli hyvää, ajoittain taas sekavaa.”

Muurisen mukaan stadilaisten valmistautuminen kauteen on edennyt aikataulussa – ainakin joiltain osin. ”Janne Saarisen toipuminen ei ole ollut aivan niin nopeaa kuin olisi toivottu. Mathias Lindströmin vakava eturistisidevamma pitää hänet luultavasti sivussa kentiltä koko loppuvuoden. Ne ovat olleet kovia iskuja. Jarno Parikan sivuside vaurioitui, Aki Riihilahti on poissa, Sebastian Sorsa on poissa. Olemme kärsineet paljon loukkaantumisista, mutta toisen loukkaantuminen on toisen onni. Alexander Ring tuli tänään vaihdosta ja pelasi hyvin. David Ramadingaye ja Zakarias Kibona ovat esiintyneet myös edukseen. Kukaan ei ole koskaan kuullutkaan näistä kavereista, mutta nyt he ovat saaneet peliaikaa ja ovat pelanneet ajoittain hyvin.”


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: