Kirjoittanut Lari Vesander | maaliskuu 20, 2010

Inter rynnisti jatkoon IFK:n kustannuksella

Inter-IFK Mariehamn 2-1

Turun Inter varmisti puolivälieräpaikan Liigacupissa voittamalla IFK Mariehamnin Kupittaalla Timo Furuholmin ja Ari Nymanin maaleilla. Jatkosta pudonneen IFK:n maalista vastasi vahvasti esiintynyt ranskalainen testitoppari Médoune Gueye.


Interin ja IFK Mariehamnin välinen ottelu oli koulukuntien kohtaaminen, jossa lyhytsyöttöpeliään vielä hiova Inter oli aluksi jäädä fyysisen IFK Mariehamnin jalkoihin. IFK:n hyökkäyspeli perustui viime kauden alussa paljolti vahvaan erikoistilannepelaamiseen, ja samaa saattaa olla luvassa myös tänä keväänä.

Kupittaalla IFK:n erikoistilanteet perustuivat nuoren Petteri Forsellin koviin ja tarkkoihin potkuihin sekä topparin tontilla testatun 195-senttisen Médoune Gueyen fysiikkaan. Tämä kaksikko olikin viedä IFK:n ottelussa johtoon, kun Gueye pääsi pamauttamaan Forsellin vaparin jälkitilanteesta pallon Interin verkkoon. Maali hylättiin kuitenkin paitsiona.

Niinpä avausmaalin teki lopulta Inter – tilanteesta, joka haiskahti vielä Gueyenkin osumaa enemmän paitsiolta. Inter pääsi IFK:n puolustuslinjan tai avustavan erotuomarin uinuessa 3-0-hyökkäykseen, jonka päätteeksi Timo Furuholmilla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin Severi Paajasen syötöstä. ”Severille kiitos maalista. Sitä paikkaa ei pystynyt enää kämmäämään. Vähän se näytti kyllä paitsiolta. Lopetin itsekin pelaamisen hetkeksi”, Furuholm totesi tilanteesta ottelun jälkeen.

Interin avausmaali tuli hieman pelitapahtumien vastaisesti, ja sen myönsi myös valmentaja Job Dragtsma. ”Avausjakso ei ollut meiltä hyvä. Menimme liikaa mukaan IFK:n pitkän pallon pelaamiseen. Toisella jaksolla saimme keskikentän haltuun ja sitä kautta loimme paljon paikkoja.” Keskikentän haltuunotossa tärkeää roolia näytteli Mika Mäkitalo, joka rytmitti kotijoukkueen peliä keskikentän pohjalta. ”Haen keskikentälle tasapainoa. Sitä ajatellen oli lupaavaa, että Mika Mäkitalo pelasi keskikentän pohjalla hyvän ottelun”, Dragtsma totesi.

Mutta vaikka Inter toista jaksoa veikin, IFK tuli sen aikana vielä tasoihin. Asialla oli jälleen tuttu tandemi: Forsell tarjoili kulmapotkusta keskityksen, jonka omiin korkeuksiinsa noussut Gueye puski verkon perille. Ranskalaistorni on treenannut IFK:n kanssa vasta kahdesti, mutta Interiä vastaan hän tuntui antavan uuden ulottuvuuden niin joukkueen puolustus- kuin erikoistilannepelaamiseenkin. Ei ihme, että valmentaja Pekka Lyyskikin oli jokseenkin tyytyväinen Gueyen esitykseen. ”Keskuspuolustajien etsiminen on vienyt aikaa muusta tekemisestä. Haluamme kuitenkin löytää sellaisen kaverin, joka meille sopii. Gueye saattaisi sellainen ollakin.”

Inter sai IFK:n tasoituksesta uutta virtaa, ja loi tukun maalipaikkoja. Daniel Osinachi Egwinillä oli avopaikka, jonka nigerialainen testimies kuitenkin tuhri. Hetkeä myöhemmin Timo Furuholm tykitti paljon ylärimaan. Jatkotilanteessa hyvin pelannut IFK-vahti Gustav Långbacka venyi paraatipelastukseen.

Kotijoukkueen painostus palkittiin lopulta viisi minuuttia ennen loppua, kun Ari Nyman survoi Mika Ojalan vaparista tulleen paluupallon verkkoon. Interin jatkopaikka Liigacupissa oli sillä selvä. Se oli valmentaja Dragtsman mieleen. ”Tottakai haluan voittaa pelejä. Jos emme häviä Hongan, sijoitumme lohkossa toiseksi ja saamme puolivälieriin kotiottelun. Honkaa vastaan on mukava pelata, koska he pelaavat samalla tavalla kuin mekin. He haluavat syötellä ja pitää palloa. Siitä tulee mukava ottelu”, Dragtsma sanoi ja lupasi keskiviikon peliin pientä rotaatiota. ”Jos Joni Aho, Guillano Grot ja Pablo Gomez-Marttila pystyvät pelaamaan, laitan heidät kentälle. Kauden alkuun on kuukausi, ja hekin tarvitsevat pelejä.”

Kupittaalla Samalla sinetöityi myös IFK:n putoaminen, mikä ei kuitenkaan hirveästi harmittanut valmentaja Pekka Lyyskiä. ”Olemme valmistautuneet siihenkin, ettemme pääse jatkoon. Pelaamme ennen kauden alkua Västbytä ja Hammarbytä vastaan. Ne ovat meille ihan hyvät ottelut.”

Lauantain peli oli Lyyskin mielestä hänen suojateiltaan ihan ok -esitys. ”Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää ja aggressiivista jalkapalloa, ja olisimme ansainneet siitä jaksosta enemmän. Toiseen jaksoon saimme huonon alun, emmekä meinanneet päästä vaihtojen jälkeen kärryille. Ei tämä silti huono ottelu meiltä ollut. Ja pitää muistaa, että tämä oli meille vasta toinen ottelu ulkona. Kuntopohja ja työmäärä olivat meillä tänään kohdallaan, ja olemme hyvin lähellä sitä, missä meidän kuukausi ennen kauden alkua pitää ollakin.

Joka tapauksessa ahvenanmaalaisten pelaajalistassa tapahtuu jotain jo ensi viikolla, ja ehkä sen jälkeenkin. ”Saattaa olla, että joku vielä joukkueen jättää ja voi olla, että joukkueeseen tulee vielä 1-3 pelaajaa. Toppari on tässä ykkösprioriteetti, mutta on tässä mahdollisesti muutakin liikehdintää tulossa. Suomessa on ikkuna auki, ja me tarkkailemme koko ajan markkinoita. Sieltä voi löytyä hyväkin kala”, Lyyski totesi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: