Kirjoittanut Lari Vesander | maaliskuu 24, 2010

Harjoituskauden oudoin ottelu

Inter-Honka 0-0

Interin ja Hongan kohtaamisesta muodostui talvikauden oudoin ottelu. Suurin syy tähän oli Ari Nymanin viidennellä minuutilla saama punainen kortti.

Interin ja Hongan välisestä ottelusta odotettiin kahden pelaavan joukkueen viihdyttävää ja tasaväkistä ottelua. Toisin kuitenkin kävi. Viidennellä minuutilla turkulaistoppari Ari Nyman kaatoi läpimurtoa yrittäneen Jami Puustisen. Erotuomari Mattias Gestranius tulkitsi Nymanin olleen Inter-puolustuksen alin mies ja vieneen Hongalta ilmeisen maalintekomahdollisuuden. Gestranius nosti Nymanille monien hämmästykseksi punaisen kortin.  Siihen loppui Nymanin peli sekä Interin ja Hongan kohtaaminen sellaisena kuin sitä oli odotettu.

”Tämä olisi voinut olla loistava ottelu. Olosuhteet olivat kunnossa, joukkueet olivat valmiina. Sitten erotuomarin ratkaisu pilaa pelin”, Interin valmentaja Job Dragtsma päivitteli. Dragtsma oli päätöksestä vimmoissaan, ja Ari Nyman puolestaan ottelun jälkeenkin vielä epäuskoinen. ”Tuntui että punainen oli pois taskusta ennen kuin olin edes koskenut kaveriin. Hän oli innokkaasti paikalla ja päättänyt, että se oli punainen. En jaksanut edes protestoida. En jaksanut kuin nauraa sille tuomiolle”, Nyman totesi.

Loppujen lopuksi ei ollut kyse siitä, oliko Nymanin ulosajo sääntöjen mukainen vai ei. Olennaisinta oli, että se ei ollut ottelun hengen eikä Liigacupin hengen mukainen ratkaisu. Tämän tunnusti myös Hongan valmentaja Mika Lehkosuo. ”Jos tuomari haluaa tuomita niin kuin sääntökirja sanoo, niin punainenhan siitä tilanteesta piti antaa. Mutta mieluummin olisin ottanut siitä Jamin yksin läpi ja pitänyt Nymanin kentällä. Peli menee aikaisesta ulosajosta oudosta. Tasakentällisin pelaaminen olisi ollut järkevämpää.”

Ja oudoksi Interin ja Hongan kamppailu tosiaan menikin. Honka sai ulosajon myötä voitonavaimet käsiinsä ja yritti käyttää niitä parhaansa mukaan. Inter puolestaan oli koko loppujakson jonkinmoisessa kaaoksessa. Espoolaiset vyöryivät kohti Interin maalia, joka varjeltui taidolla ja tuurilla. Lähimmäs osumaa pääsi Hongan Jami Puustinen, joka jakson lopulla ensin puski pallon tolppaan ja pari minuuttia myöhemmin tykitti sen vapaasta paikasta vielä ylärimaan.

Toisen jakson puolivälissä Puustinen sai pallon vihdoin yläriman kautta maaliin, mutta tilanne oli paitsio. Viime hetkillä Puustinen tykitti pallon vielä kerran ylärimaan. Ja sitä ennen Hongalla oli vähintään puolenkymmentä paikkaa tehdä voittomaali. Espoolaisten ruuti oli kuitenkin märkää.

Espolaisten surkean viimeistelyn avustuksella taisteltu 0-0-tulos toi Interille Liigacup-lohkon kakkossijan ja kotiedun puolivälieriin. Hongalle tasuri puolestaan riitti jatkopaikkaan. ”Jatkopaikka tuli, mutta juuri nyt se ei naurata. Onhan se hyvä, ettei tarvitse alkaa järjestää harjoituspelejä, mutta oli tämä kyllä erikoinen peli”, Lehkosuo totesi taiston tauottua. ”Saimme maalipaikkoja tasaisin väliajoin alusta loppuun, mutta tolpatkin olivat meitä vastaan. Joku voi sanoa, että se olisi paskaa tsägää, mutta minusta sellaisen puhuminen on huijausta. Viimeinen tarkkuus puuttui tänään viimeistelystä.”

Job Dragtsman huolet olivat puolestaan siinä, miten paljon Nymanin pelikielto vaikeuttaa Interin valmistautumista kauteen. ”Nyt Nyman on sivussa vielä seuraavastakin ja ehkä sitäkin seuraavasta pelistä. Se harmittaa minua. Eikä kyse ole Liigacupista, vaan siitä, että yritämme löytää pelitapaamme ja nyt yksi iso palanen on poissa. Tämä vaikeuttaa asioita.”

Ja kuin suolana haavoihin tuli Interille vielä Pablo Gomez-Marttilan loukkaantuminen. Gomez-Marttila pelasi hyvän ottelun topparina, mutta joutui jättämään toisella jaksolla kentän takareisivamman takia. Vamman vakavuudesta ei ole vielä tietoa, mutta Gomez-Marttilaa tuskin nähdään enää tämän kauden Liigacupissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: