Kirjoittanut Lari Vesander | maaliskuu 24, 2010

Lehkosuo: ”Olemme valmiit kun kausi alkaa”

FC Honka on kahtena edellisenä vuonna menettänyt mestaruuden heikkoon alkukauteen. Hongan valmentaja Mika Lehkosuo uskoo, että tänä vuonna niin ei tapahdu.


Ennen liigakauden alkua monen futisintoilijan huulilla on sama kysymys kuin vuotta aiemminkin: joko nyt Honka? Viime kaudella FC Honka hävisi Veikkausliigan mestaruuden kolmella pisteellä. Sitä edellisellä eroa mestaruuden voittaneeseen Interiin kertyi neljä pistettä. Kumpanakin vuonna Honka pelasi valtaosan kaudesta mestaruuskelpoista futista, mutta joukkue antoi alkukaudesta tuloksellisesti liikaa tasoitusta muille.

Kaudella 2008 hävisi kuudesta ensimmäisestä pelistään kolme ja pelasi yhden tasan. Se on karmea saldo. 11 menetettyä pistettä. Eikä viime vuonna sujunut juurikaan paremmin. Honka voitti vain yhden seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan. Joukkue menetti viiteen tasuriin ja yhteen tappioon 13 pistettä. Käytännössä Honka hävisi kummankin vuoden mestaruustaistelun jo kauden ensimmäisellä neljänneksellä. Tämä ei ole jäänyt Espoossakaan huomaamatta.

”Tilastot ovat ihan oikeassa. Asiaa on mietitty paljon ja tiettyjä asioita on tehty nyt eri tavalla kuin kahtena edellisenä vuonna. En halua paljastaa, mitä ne asiat ovat, mutta 3-4 asiaan olemme tällä harjoituskaudella satsanneet aiempaa enemmän. Vielä on on vaikea sanoa toimiiko ratkaisu vai ei, mutta kun 4-5 kierrosta liigaa on pelattu, olemme varmasti viisaampia”, Hongan valmentaja Mika Lehkosuo sanoo arvoituksellisesti.

Lehkosuo luottaa siihen, että hänen joukkueensa on valmis, kun kausi alkaa neljän viikon päästä. ”Juna on aikataulussa. Me olemme varmasti valmiit, kun kausi alkaa”, Lehkosuo sanoo. Lehkosuon luottamus lisää sekin, että Hongan terveystilanne on ollut harjoituskaudella erittäin hyvä. ”Ainoastaan Rasmus Schüller on ollut kolme kuukautta pois jalkapöydänmurtuman takia, mutta hänkin on jo aloittanut juoksuharjoittelun. Muutaman viikon päästä hän on varmaan jo pallon kimpussa.”

Turussa Hongan riveistä oli sivussa hyökkääjä Hermanni Vuorinen. Poissaoloon liittyi myös pientä ironiaa, sillä Ilta-Sanomat oli uutisoinut ottelun alla, että ruotsalaisseura Djurgårdenin edustajat olivat tulossa Turkuun katsastamaan Vuorista ja Interin Timo Furuholmia. Lopulta kumpikaan ei pelannut keskiviikkona Kupittaalla. ”Molemmat joukkueet halusivat varmaan pitää hyökkääjänsä täällä”, Lehkosuo naurahtaa. ”Vuorisella on pieni vamma. Ei mitään vakavaa, mutta tässä vaiheessa on turha ottaa riskejä.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: