Kirjoittanut Lari Vesander | maaliskuu 30, 2010

1-vuotissynttärit

Tasan vuosi sitten ilmestyi Futisblogi Puoliajan ensimmäinen merkintä. Tänään ilmestyy 242:s.


Viime maaliskuussa päätin kokeilla jotain uutta. Päätin perustaa blogin. En ole niitä tyyppejä, jotka tykkäävät tilittää sielunelämäänsä kaikelle kansalle, joten oman navan ympärillä pyörivä virtuaalinen päiväkirja ei ollut vaihtoehto. Oikeastaan niitä vaihtoehtoja ei ollut kuin yksi: journalistinen jalkapalloblogi.

Homma lähti mukavasti liikkeelle, kun älysin linkittää juttuja FutisForum2:lle. Huhtikuussa blogia luettiin jo 4 000 kertaa. Se tuntui silloin todella kovalta luvulta. Toukokuussa lukema nousi jo 8 000:een. Ulkoasun kannalta ratkaiseva oivallus sattui kesäkuun lopulla, kun päätin ottaa kameran mukaan TPS-RoPS-otteluun. Kuvat tulivat jäädäkseen ja nyt niitä on blogin kätköissä jo 1 700. Elokuussa paukkuivat sitten kävijäennätykset, kun blogia luettiin derby-huumassa yli 10 000 kertaa yhden viikon aikana.

Blogin sisältö ja juttutyypit ovat hiotuneet ajan saatossa. Alkuvaiheessa tein otteluraportteja jopa tv:n välityksellä, mutta aika pian ymmärsin, että se ei ole tämän blogin tarkoitus. Live-seurantaa kokeilin loppukaudesta muutamaan otteeseen, mutta sitä oli lopulta aika vaikea yhdistää kuvaamiseen. Sen takia live-seurantoja ei ole lähiaikoina odotettavissa.

Futisblogi Puoliajan piti alun perin olla yhden kauden mittainen kokeilu, mutta se jatkuu edelleen. Lukukertoja on kertynyt mummon miljoonan verran eli noin 170 000. Kommentteja niihin on tullut 174. Kiitoksia kaikille lukijoille ja varsinkin kommentoijille.

Puoliajan ensimmäinen juttu ”Liigafutiksen pakkoloman syyt ja seuraukset” ilmestyi tasan vuosi sitten. Tässä vaiheessa on varmaan kohtuullista kertoa, että Puoliajan toisesta vuodesta tulee erilainen kuin ensimmäisestä – ainakin kesän osalta. Vietän nimittäin kesäni Iltalehden urheilutoimituksessa.

En ole vielä varma, miten kesätyöllisyys vaikuttaa blogin pitämiseen, mutta veikkaisin, että otteluraportit ja kuvagalleriat vähenevät kesällä. Ehkä Puoliajasta tulee kesän ajaksi enemmän ”tavallinen”, kommenttijuttupainotteinen blogi. Sen näkee sitten. Huhti- ja toukokuu kuitenkin mennään vanhalla tutulla reseptillä.

Mainokset

Responses

  1. Blogin synttärimerkinnän lopuksi haluan huomioida muutaman tahon, joka on huomioinut blogini ensimmäisen vuoden aikana. Ensimmäinen näistä on Nordic Football News (www.nordicfootball.info), joka tekee hienoa työtä pohjoismaisen futiksen parissa. Toinen maininnanarvoinen toimija löytyy osoitteesta http://suomifutisvideot.wordpress.com/. Pyyteetöntä työtä kotimaisen jalkapallon ja futsalin eteen. Kolmantena esimerkkinä mainitsen vielä Kulminaatiopisteen (http://kulminaatio.blogspot.com/). Minusta jokaiseen liigakaupunkiin pitäisi saada Kulminaatiopisteen kaltainen toimija.

    Kiitokset myös Nikkola Medialle ja Mikon vuodatukselle, joiden kautta sivuilleni on eksynyt vuoden aikana useampikin lukija. Molemmat bloggailijat ovat käyneet myös kommentoimassa merkintöjäni, mikä on aina piristävää.

  2. Kiitokset hienosta blogista ja onnitelut myös 1-vuotissynttäreiden kunniaksi!

  3. Onnittelut blogille! Mutta muista ettet anna töiden häiritä hienoa harrastusta…!

  4. Kiitokset onnitteluista. Lukijoita varten tätä tehdään. Ilman teitä autotkin olisivat turhia.

  5. UPEAA työtä viime vuonna ja nostat varmasti Iltalehden futistoimituksen tasoa roimasti! Mahtava blogi


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: