Kirjoittanut Lari Vesander | huhtikuu 6, 2010

Kärkikahinoista ei mitään uutta

HJK ja Honka ovat liigakauden suurimmat mestarisuosikit. Turkulaisseurat TPS ja Inter taistelevat mitalista, mutta myös IFK Mariehamnilla saattaa olla sanansa sanottavana pronssikamppailuun.


Liigarintamalta ei mitään uutta. Siltä ainakin tuntuu runsas viikko ennen Veikkausliigakauden alkua. Hallitseva mestari HJK on suurin mestarisuosikki, ja viime kauden hopeajoukkue Honka taas stadilaisten varteenotettavin haastaja. Pieni ihme pitäisi tapahtua, jotta mestaruus kulkeutuisi pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Liigarintamalta ei välttämättä kuulu mitään uutta myöskään mitalitaiston osalta. TPS menetti viime kauden jälkeen muun muassa päävalmentajansa Pasi Rautiaisen ja kolme parasta keskikenttäpelaajaansa. Hetken aikaa näytti siltä, että Tepsillä olisi edessään välikausi. Kevättalven hankinnat (Johansson, Kolehmainen ja Milsom) ja Mika Ääritalon kuntoutuminen huippuiskuun ovat kuitenkin palauttaneet uskon joukkueen mitalimahdollisuuksiin.

Maailmantaloudellinen tila on ollut puolestaan toissa vuoden mestarin FC Interin onni ja harmi. Onni siksi, että globaalin laman ansiosta kolmikko Timo Furuholm, Mika Ojala ja Joni Aho pelaa edelleen Interissä. Harmi siksi, että rahaa uusiin hankintoihin ei ole juurikaan irronnut. Siksi joukkue painii edelleen saman toppariongelman edessä kuin vuosi sitten. Puolustuslinjassa ainoastaan Ari Nymanilla on kunnon vääntövoimaa, joten sinimustat ovat edelleen ongelmissa fyysisiä joukkueita vastaan. Inter on kuitenkin taitava ja pelaava joukkue, jonka runko on ollut kasassa nyt hyvän tovin. Jos Inter välttyy avainpelaajien loukkaantumisilta, se taistelee ilman muuta mitalista.

Mutta mikäli turkulaiset tai pääkaupunkiseutulaiset kompastelevat, on viime kauden yllättäjä IFK Mariehamn jälleen valmiina tarttumaan tilaisuuteen. Saarelaiset ovat tehneet talvikauden aikana hyviä täsmähankintoja. Ahvenanmaalaisten kuntopohja ja työmoraali ovat kohdillaan, ja kun potkutaituri Petteri Forsellin vapareita ja kulmureita on jatkamassa maaliin 195-senttinen ranskalaiskolossi Medoune Gueye, pitäisi IFK:n pistepussin karttua mukavasti jo alkukaudesta.

Viime kauden kärkiviisikon lisäksi haluaisin nostaa esiin kolme joukkuetta, joilla on onnistuessaan potentiaalia neljän joukkoon, mutta jotka jäänevät kuitenkin sarjan keskikastiin. Nämä joukkueet ovat TamU, Haka ja MyPa. Pirkanmaan molemmilla joukkueilla on tällä hetkellä pakka aika pahasti levällään. Haka voisi materiaalinsa puolesta taistella vaikka mitaleista, mutta Sami Ristilän taidot valmentajana ovat vielä kunnolla testaamatta, eikä Sedu Koskinenkaan ole ollut seurapomona mikään kärsivällisyyden perikuva. Unitedin ongelma taitaa taas olla se, että Ari Hjelm on ollut joukkueen valmentajana vähän liian pitkään, eivätkä vanhat sotaratsut näytä syttyvän kevään kamppailuihin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: