Kirjoittanut Lari Vesander | huhtikuu 6, 2010

Kellarista katutasolle

Jos tästä kaudesta tosiaan tulee kaikkien aikojen liigakausi, niin yksi suurimmista syistä siihen on ”pienten” seurojen tasonnosto. Oikeastaan yksikään joukkue ei ole tänä vuonna luottanut siihen, että sarjasta löytyy kyllä vielä heitäkin huonompi joukkue.


Ennen viime kauden alkua yksi helpoimmista tehtävistä oli nimetä ne kolme joukkuetta, jotka löytyisivät kauden päätteeksi sarjataulukon pohjalta. Tällä kaudella on toisin. Kellarikerroksessa ei tunnu tällä hetkellä olevan ketään. Katutason sakkia sen sijaan on sitäkin enemmän.

JJK ja Jaro tekivät täydellisen oikeat valmentajavalinnat, joiden ansiosta myös joukkueiden pelaajamateriaali on vahvistunut merkittävästi. Jyväskyläläiset saivat riveihinsä Mikko Hyyrysen, Juha Pasojan ja Jarkko Okkosen kaltaiset kokeneet konnat. Pietarsaarelaisten hankinnoista Zeze saattaa olla tähtiainesta, Aleksei Eremenko junior taas on sitä varmasti.

Savossa KuPSin kannattajat saivat aikaisen joulu-, synttäri- ja nimpparilahjan samassa paketissa, kun Dickson Nwakaeme suostui alkukauden kattavaan jatkosopimukseen. Heinäkuussa Dickson lähtee todennäköisesti rahakkaammille pelikentille, ja viimeistään siinä vaiheessa paljastunevat myös puutteet kuopiolaisten materiaalissa. KuPSille alkukausi onkin elintärkeä. Kun joukkueen pelitapa ja avauskokoonpano ovat jo nyt kuosissa, saattaa joukkue pelata itsensä kuiville ennen Dicksonin lähtöä.

Entäpä sitten muut katutason seurat? Oulussa ei tarvitse luultavasti olla liian huolestuneita. Mika Nurmelan ja Janne Hietasen kaltaiset profiilipelaajat pitävät huolen siitä, että AC Oulu on uskottava liigajoukkue. Lisäksi joukkue on esiintynyt edukseen Liigacupissa. FC Lahdella taas on putoajakandidaatiksi liian hyvä hyökkäys. Sarjataulukon ylemmälle puoliskolle toissa kauden pronssijoukkueella ei silti taida olla tänä syksynä mitään asiaa.

Entäs sitten VPS? Vaasalaiset menettivät puolustuksesta kaksi tärkeintä pelaajaansa, eikä joukkueen hyökkäys häikäise eikä edes pelota ketään. VPS on talvikauden parantanut otteitaan ja tiivistänyt puolustustaan, mutta jos maalinteko tökkii yhtä pahasti kuin tähän asti, antavat vaasalaiset muille liigajoukkueille liian paljon tasoitusta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: